+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

10 fürdőszoba tervezési funkciók amit a profik mindig ajánlanak

2023.05.19 07:42
10 fürdőszoba tervezési funkciók amit a profik mindig ajánlanak

Amikor a fürdőszobák tervezéséről van szó, a szakmabeliek pontosan tudják, hogy mely funkciók tehetik igazán boldoggá a lakástulajdonosokat. Megkerestünk 50 tervezési és építési szakértőt, hogy összegyűjtsük ajánlásaikat a minden fürdőszobában elengedhetetlen elemekkel kapcsolatban. Íme, az a 10 fürdőszoba tervezési részlet, amelyet ezek a szakemberek többször is megemlítettek.

Fűtött padló

 

A Diplon fürdőszoba szalon szakemberei következetesen a fűtött padlót ajánlják a fürdőszobai funkciók közül. Bár sokan azt feltételezik, hogy egy tágas zuhanyzó vagy egy szabadon álló kád kerülne előtérbe, a hideg csempepadló sokat ronthat az általános fürdőélményen. A tervezők hangsúlyozzák a fűtött padló fontosságát, és a fürdőszoba alapvető szempontjának tartják.

 

A megfelelő világítás

 

A világítás egy másik fontos elem, amelyet a fürdőszobai átalakítás profik határozottan támogatnak. Azt javasolják, hogy réteges megközelítést alkalmazzanak a felülvilágítók, az dimmer világítás, a dekoratív világítás, például a csillárok kombinációjával. Ezenkívül értékes kiegészítő lehet a zuhanyzó feletti, lehetőleg szellőztetés céljából működtethető tetőablak.

 

Fiókon belüli konnektorok

 

A legtöbb egyén különböző konnektoros kütyüket használ a fürdőszobában. A munkalapok rendezetlenségének megőrzése és a potenciális veszélyek megelőzése érdekében a szakértők azt javasolják, hogy a konnektorokat rejtsék el a fiókokba vagy szekrényekbe. Ez lehetővé teszi az elektromos fogkefék, borotvák és egyéb fürdőszobai kütyük kényelmes tárolását. Ráadásul ez a megközelítés megőrzi az olyan funkciók esztétikai vonzerejét, mint a hátsó burkolatok.

 

Tárolás

 

A megfelelő tárolás elengedhetetlen a jól működő fürdőszobához. A szakemberek a nyitott polcok, zárt szekrények, fiókok, fülkék vagy bármilyen más szükséges tárolási megoldás keverékét ajánlják. Bőséges tárolóhely szükséges a törölközők és egyéb fürdőszobai kiegészítők számára. A zuhanyzók közelében, a mosdókagylókban vagy az ágyneműtartókban elhelyezett rejtett tárolók hozzáadása szintén erősen ajánlott.

 

Zuhanyfülke

 

Ha tárolásról van szó, a szakemberek körében népszerű választás a samponos flakonok és egyéb termékek számára külön helyiség beépítése a zuhanyzóba. A süllyesztett fülkék praktikus megoldást kínálnak. Alapvető fontosságú, hogy a fülke méretei elférjenek a kívánt magasságban és a termékek mennyiségében. Az olyan tervezők, mint Sheila Mayden, gyakran javasolják, hogy a fülkében egy középső polcot helyezzenek el a kisebb tárgyak számára, a felső polc pedig a magasabb termékek, például a sampon, a kondicionáló és a testápoló számára legyen fenntartva. A fülke lehetőséget adhat kontrasztos akcentusú csempék vagy más dekoratív elemek bevezetésére is.

 

Természetes anyagok

 

A szakemberek felismerik a természetes anyagok pozitív hatását a fürdőszobákban. Az olyan tervezők, mint Kymberlea Earnshaw, a valódi kő, fa és növények használatát hangsúlyozzák, hogy pihentető és fiatalító teret hozzanak létre. A természetes elemek bevonása kiegyensúlyozza a víz jelenlétét, és hozzájárul a spa-szerű hangulathoz. Különösen a márvány marad a szakértők egyik legnagyobb kedvence, mivel időtlen vonzereje és az idő múlásával gyönyörű patinát képes kialakítani.

 

kezi permetezo

 

Kézi permetező

 

Egy látszólag apró részlet, amely jelentősen fokozhatja a zuhanyzás élményét, a kézi zuhanyfej beépítése. A szakemberek azt javasolják, hogy adjunk hozzá egy kézi zuhanyfejet a borotvált lábak leöblítéséhez, a zuhanyfalak tisztításához és más sokoldalú felhasználási módokhoz. Praktikusságot és kényelmet kínál a napi fürdőszobai rutinok során.

 

A "hűha" pillanat

 

Minden fürdőszobának rendelkeznie kell egy olyan fókuszponttal vagy kiemelkedő funkcióval, amely a csodálat érzetét kelti. Az olyan tervezők, mint Whitley Wirkkala, azt javasolják, hogy építsünk be valami váratlan dolgot, legyen az egy feltűnő falkezelés, egy figyelemfelkeltő lámpatest, grafikus padlócsempe vagy egy egyedi hiúság. Ezek a váratlan elemek személyiséget és frissességet kölcsönöznek a térnek.

 

Minőségi vízvezeték-szerelés

 

A szakemberek hangsúlyozzák a minőségi vízvezeték-szerelvényekbe való befektetés fontosságát. Bár az esztétika fontos, e szerelvények belső alkatrészei jelentősen befolyásolják a funkcionalitást 

és hosszú élettartam. Az olcsó műanyag alkatrészeket tartalmazó, rosszul elkészített szerelvények gyorsan tönkremehetnek, ami a vízáramlással és a teljesítménnyel kapcsolatos problémákhoz vezethet. Az olyan szakértők, mint Carmit Oron, hangsúlyozzák a kiváló minőségű vízvezeték-szerelvények szükségességét, és úgy vélik, hogy ezek képezik a jól megtervezett fürdőszoba alapját.

 

Összefoglalva, amikor a fürdőszobák kialakításáról van szó, a szakemberek következetesen ajánlanak bizonyos funkciókat, amelyek növelhetik a tér általános élményét és funkcionalitását. A fűtött padló, a megfelelő világítás, a fiókba épített konnektorok, a bőséges tárolóhelyek, a természetes anyagok, a kézi szórófejek, a "hűha" pillanat, a minőségi vízvezeték-szerelvények és a stratégiailag elhelyezett zuhanyvezérlők azok a kulcsfontosságú elemek, amelyeket ezek a szakértők javasolnak.

 

Ezeknek a dédelgetett tervezési elemeknek a beépítésével a lakástulajdonosok valószínűleg olyan fürdőszobát kapnak, amelyet igazán szeretnek. A padlófűtés meghitt melegétől kezdve a fiókba épített konnektorok praktikusságán át a természetes anyagok szépségéig ezek a funkciók fokozzák a fürdőszoba funkcionalitását, esztétikáját és általános hangulatát. Az olyan tárolási megoldások, mint a zuhanyfülkék és a bőséges szekrények segítenek fenntartani a rendezett teret, míg a minőségi vízvezeték-szerelvények biztosítják a hosszú élettartamot.

 

Ami a világítást illeti, a jól átgondolt, többrétegű megközelítés és az éjjeli lámpák beépítése egyaránt hozzájárul a funkcionalitáshoz és az esztétikához. A kézi permetező és a "hűha" pillanatot teremtő, kiemelkedő funkcióval kiegészített kézi permetező tovább emeli a fürdőszobai élményt. Mindezen ajánlások célja egy olyan helyiség létrehozása, amely elősegíti a pihenést, az öngondoskodást és a spa hangulatot.

 

Ezeknek a tervezési jellemzőknek a beépítése a fürdőszobába jelentős különbséget jelenthet a tér általános élvezetében és elégedettségében. Akár egy teljes fürdőszoba átalakításába kezd, akár kisebb frissítéseket hajt végre, vegye figyelembe ezeket a szakemberek ajánlásait, hogy olyan fürdőszobát hozzon létre, amely ötvözi a praktikumot, a stílust és a személyes preferenciákat. A Diplon fürdőszoba szalon és más szakértők által jóváhagyott tervezési jellemzők segítségével jó úton haladhat álmai fürdőszobájának megteremtése felé.

A beépíthető mosdó legfontosabb jellemzői
29
Márc

A fürdőszoba az egyik leglátogatottabb hely minden otthonban vagy kereskedelmi helyiségben. És bár számos dekorációs lehetőség közül választhatunk, a mosdókagyló mind esztétikai, mind gyakorlati szempontból kulcsfontosságú elemként emelkedik ki. Az utóbbi években a beépíthető mosdó egyre népszerűbbé vált a lakástulajdonosok és a lakberendezők körében. Ez nem meglepő, hiszen a beépíthető mosdó számos előnyt kínálnak a hagyományos mosdókagylókkal szemben. Ebben a cikkben a beépített mosdókagyló legfontosabb jellemzőit ismertetjük, és azt, hogy miért érdemes megfontolnia, hogy otthonába vagy vállalkozásába beépítsen egyet.

Hogyan válassza ki a megfelelő kád csaptelepet?
14
Szept

Nem aggódjon apróságok miatt, ha az Öné a világ legjobb fürdőszobája! A megfelelő berendezéssel és tartozékokkal ugyanis egyszerűen megalkothatja álmai fürdőszobáját. Csupán annyit kell tudnia, hogy honnan szerezze be következő fürdőkád csaptelepét, és azt valóban sajátjának érzi majd. Arra ihletve, hogy elhozzuk önnek a praktikusságot és a legjobb stílust.