+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | 10% kedvezmény a kiválasztott termékekre

+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | 10% kedvezmény a kiválasztott termékekre

Blog

4 különböző típusú zuhanykabin: Hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

2022.10.18 09:30
4 különböző típusú zuhanykabin: Hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

A zuhanyzás élménye mindig csodálatos. Az emberiség első természetes zuhanya egy átlagos vízesés volt. Miközben lazítunk, a vízfolyás tetőtől-talpig tisztára mos minket. Nem véletlen tehát, hogy a természetből inspirálódva, az emberiség létrehozta a beltéri zuhanyt. Egy zuhanyzás céljára kialakított helyiséget hoztak létre, és elnevezték vizes helyiségnek, amely hamar az otthon és a mindennapi élet elengedhetetlen részévé vált.

Sokan szeretik mindenféle plusz kiegészítővel felszerelni a fürdőszobájukat, ilyenek pédául a prémium zuhanyfejek, vagy szappan- és fogkefetartók, valamint az elegáns csaptelepek, amik modern megjelenést kölcsönöznek fürdőjének. Sokan viszont mindezek ellenére sem törődnek azzal, hogy a fürdőt szárazon tartsák, és nem fókuszálnak a zuhanykabinokra.

Mik a zuhanykabin előnyei?

A zuhanykabin tulajdonképpen elválasztja a nedves és száraz területeket egymástól. Körbeveszi a zuhanyterületet, emellett kiegészítőkkel, kapaszkodókkal és függönytartókkal is kaphatóak. A víz a zuhanykabinból nem csapódik ki, aminek köszönhetően a fürdőnk száraz marad. A nyugati országokban ez természetes, hiszen ki ne szeretné szárazon tartani a fürdőjét, így ha nem szeretne egy folyamatosan nedves és penészedésre hajlamos helyiséget, érdemes beszereznie egyet.

A zuhanykabin főbb feladatai:

1. Privát szféra biztosítása

2. Megakadályozza a víz kifolyását a zuhanyterületen kívülre

3. Rendezettebbé teszi a helyiséget

Egy másik előnye a zuhanykabinoknak, hogy a gőzt is a kabinon belül tartja, meleg klímát biztosítva a zuhanyzáshoz.

A zuhanykabinok 4 formája

A zuhanykabinok alakja és mérete nagyon fontos a megfelelő típus kiválasztásához. Négyzet, négyszögletes, félig ovális, és félkör alakúakkal találkozhatunk a piacon leggyakrabban. A forma megválasztása attól is függhet, hogy mennyi hely áll rendelkezésére a fürdőszobájában. Nézzük át részletesebben ezeket a zuhanykabinokat.

Négyzet alakú zuhanykabinok

A négyzet alakú zuhanykabin minden oldala egyenlő hosszúságú. Az ilyen fajta zuhanykabin helytakarékosabb, mivel könnyen a falhoz vagy akár sarokba is lehet őket szerelni. A legfőbb alkotóelemük az üveg, ami csak azért praktikus mert kiláthatunk belőle, de a teret is optikailag nagyítja egy teljes üveg zuhanykabin.

Négyszögletes zuhanykabinok

A négyszögletes zuhanykabinok hosszabbak, mint a négyzet alakúak, és egyben tágasabbak is. Ez a fajta zuhanykabin tökéletes az egyedi kialakítású fürdőszobákba, ahol a tér nem tökéletesen négyzet alakú. Könnyen megkülönböztethetőek a hosszabb oldalfalakról, és a rövidebb végfalakról.

Félig ovális, más néven negyedkör zuhanykabinok

A félig ovális zuhanykabinok általában negyedkör zuhanykabinként ismertek. Ezeknek is két fő oldaluk van, mint a négyzet alakú zuhanykabinoknál. Viszont a negyedkör zuhanykabinoknak van egy egyenes és egy köríves oldaluk is. Az egyenes oldal felsimul a falra, amíg a köríves oldal a fürdőszoba felé néz. A négyzet alakú és a négyszögletes zuhanykabinokhoz képest jobban maximalizálják a rendelkezésre álló helyet.

Félkör zuhanykabin

A félkör alakú gőz zuhanykabinnak van egy egyenes oldala, a többi oldala pedig köríves. A vásárlók körében ez egy elég népszerű választás, mivel modernebb és stílusosabb a megjelenésük a többi zuhanykabinhoz képest. A felszerelésük viszont egy kicsit komplikáltabb. Drágábbak mint a többi opció, ugyanis a korábban említett zuhanykabinok közül bármelyiket is választja a fürdő felújítása vagy újratervezése során, a félkörhöz képest azok a típusok jóval egyszerűbb beépíthetőségűek.

Tervezői trükkök a zuhanykabinok megjelenésének feljavítására

Először kicsit nehéznek tűnhet, hogy választania kell a zuhanykabinok széles kínálatából, viszont segíthet a döntésben, ha listázza a szükségleteit és alaposan átgondolja, hogy pontosan mennyi helyre van szüksége. Mivel a zuhanyajtó is befolyásolja a szoba elrendezését, nem lehet egyszerűen a kabin alakjából és a dizájnból kiindulva meghozni a döntést.

Végezetül

Ez minden, amit tudni érdemes az önnek leginkább megfelelő zuhanykabin kiválasztásáról. A Diplon-nál zuhanykabinok széles kínálatából válogathat, rengeteg méretben és stílusban, hogy mindenki megtalálja a saját ízléséhez passzolót.