+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

4 különböző típusú zuhanykabin: Hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

2022.10.18 09:30
4 különböző típusú zuhanykabin: Hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

A zuhanyzás élménye mindig csodálatos. Az emberiség első természetes zuhanya egy átlagos vízesés volt. Miközben lazítunk, a vízfolyás tetőtől-talpig tisztára mos minket. Nem véletlen tehát, hogy a természetből inspirálódva, az emberiség létrehozta a beltéri zuhanyt. Egy zuhanyzás céljára kialakított helyiséget hoztak létre, és elnevezték vizes helyiségnek, amely hamar az otthon és a mindennapi élet elengedhetetlen részévé vált.

Sokan szeretik mindenféle plusz kiegészítővel felszerelni a fürdőszobájukat, ilyenek pédául a prémium zuhanyfejek, vagy szappan- és fogkefetartók, valamint az elegáns csaptelepek, amik modern megjelenést kölcsönöznek fürdőjének. Sokan viszont mindezek ellenére sem törődnek azzal, hogy a fürdőt szárazon tartsák, és nem fókuszálnak a zuhanykabinokra.

Mik a zuhanykabin előnyei?

A zuhanykabin tulajdonképpen elválasztja a nedves és száraz területeket egymástól. Körbeveszi a zuhanyterületet, emellett kiegészítőkkel, kapaszkodókkal és függönytartókkal is kaphatóak. A víz a zuhanykabinból nem csapódik ki, aminek köszönhetően a fürdőnk száraz marad. A nyugati országokban ez természetes, hiszen ki ne szeretné szárazon tartani a fürdőjét, így ha nem szeretne egy folyamatosan nedves és penészedésre hajlamos helyiséget, érdemes beszereznie egyet.

A zuhanykabin főbb feladatai:

1. Privát szféra biztosítása

2. Megakadályozza a víz kifolyását a zuhanyterületen kívülre

3. Rendezettebbé teszi a helyiséget

Egy másik előnye a zuhanykabinoknak, hogy a gőzt is a kabinon belül tartja, meleg klímát biztosítva a zuhanyzáshoz.

A zuhanykabinok 4 formája

A zuhanykabinok alakja és mérete nagyon fontos a megfelelő típus kiválasztásához. Négyzet, négyszögletes, félig ovális, és félkör alakúakkal találkozhatunk a piacon leggyakrabban. A forma megválasztása attól is függhet, hogy mennyi hely áll rendelkezésére a fürdőszobájában. Nézzük át részletesebben ezeket a zuhanykabinokat.

Négyzet alakú zuhanykabinok

A négyzet alakú zuhanykabin minden oldala egyenlő hosszúságú. Az ilyen fajta zuhanykabin helytakarékosabb, mivel könnyen a falhoz vagy akár sarokba is lehet őket szerelni. A legfőbb alkotóelemük az üveg, ami csak azért praktikus mert kiláthatunk belőle, de a teret is optikailag nagyítja egy teljes üveg zuhanykabin.

Négyszögletes zuhanykabinok

A négyszögletes zuhanykabinok hosszabbak, mint a négyzet alakúak, és egyben tágasabbak is. Ez a fajta zuhanykabin tökéletes az egyedi kialakítású fürdőszobákba, ahol a tér nem tökéletesen négyzet alakú. Könnyen megkülönböztethetőek a hosszabb oldalfalakról, és a rövidebb végfalakról.

Félig ovális, más néven negyedkör zuhanykabinok

A félig ovális zuhanykabinok általában negyedkör zuhanykabinként ismertek. Ezeknek is két fő oldaluk van, mint a négyzet alakú zuhanykabinoknál. Viszont a negyedkör zuhanykabinoknak van egy egyenes és egy köríves oldaluk is. Az egyenes oldal felsimul a falra, amíg a köríves oldal a fürdőszoba felé néz. A négyzet alakú és a négyszögletes zuhanykabinokhoz képest jobban maximalizálják a rendelkezésre álló helyet.

Félkör zuhanykabin

A félkör alakú gőz zuhanykabinnak van egy egyenes oldala, a többi oldala pedig köríves. A vásárlók körében ez egy elég népszerű választás, mivel modernebb és stílusosabb a megjelenésük a többi zuhanykabinhoz képest. A felszerelésük viszont egy kicsit komplikáltabb. Drágábbak mint a többi opció, ugyanis a korábban említett zuhanykabinok közül bármelyiket is választja a fürdő felújítása vagy újratervezése során, a félkörhöz képest azok a típusok jóval egyszerűbb beépíthetőségűek.

Tervezői trükkök a zuhanykabinok megjelenésének feljavítására

Először kicsit nehéznek tűnhet, hogy választania kell a zuhanykabinok széles kínálatából, viszont segíthet a döntésben, ha listázza a szükségleteit és alaposan átgondolja, hogy pontosan mennyi helyre van szüksége. Mivel a zuhanyajtó is befolyásolja a szoba elrendezését, nem lehet egyszerűen a kabin alakjából és a dizájnból kiindulva meghozni a döntést.

Végezetül

Ez minden, amit tudni érdemes az önnek leginkább megfelelő zuhanykabin kiválasztásáról. A Diplon-nál zuhanykabinok széles kínálatából válogathat, rengeteg méretben és stílusban, hogy mindenki megtalálja a saját ízléséhez passzolót.

Korszerűsítenem kell a zuhanykabinomat? 6 jel, ami arra utal, hogy eljött az ideje
19
Okt

A fürdőszobájának egy olyan helynek kellene lennie, amit kifejezetten élvez, valamint egyben értéket is ad az otthonának. Ha ez most nem így van, érdemes megfontolni egy felújítást. Amikor fürdőszoba felújítást tervezünk, akkor sok szempontot figyelembe kell vennünk. A sok részlet mellett azonban a zuhanykabin ebben központi szerepet játszik. Az alábbi hat jel arra utal, hogy zuhanykabinja már megérett a felújításra.

Mekkora zuhanykabinra van szükségem?
19
Okt

Mivel gyorsan változik a beltéri fürdőszoba dizájn, a korábban luxusnak számító zuhanykabin manapság már szinte elengedhetetlen berendezéssé vált. Ma már szinte minden háztulajdonos arról álmodik, hogy a megfelelő méretű zuhanykabint építse be a fürdőszobájába, amikor felújítást végez, vagy új fürdőszobát tervez. És miért is ne? A zuhanykabinok számtalan méretben, színben és stílusban kaphatóak. Olyan szabványos méretekben, amelyek nagyszerűen kielégítik egy átlagos család igényeit, ráadásul kifejezetten nagy, és kicsi fürdőszobába is készülnek belőlük különféle típusok. Ennek ellenére megesik, hogy néha ennek ellenére sem nem tudjuk eldönteni, hogy milyen méretű zuhanykabinra lenne szükségünk.