+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

4 különféle fürdőkád típus – hogyan válasszunk közülük?

2022.10.18 10:52
4 különféle fürdőkád típus – hogyan válasszunk közülük?

A fürdőkádak a fürdőszobai berendezés alapjai – olyan tartályok, amelyek megtartják a vizet egy igazi pihentető fürdéshez. Relaxáló helyet biztosítanak a pihenéshez, ám létezik több fajtájuk is, különféle extrákkal felszerelve. A leggyakoribb fürdőkád típusok, amiket a háztartásokban találunk azok a kádlemez vagy más néven beugró kádak, a szabadon álló kádak, az alkóv kádak és sarokkádak.

Az alábbiakban átnézzük a különböző típusú kádak előnyeit és hátrányait, hogy eldönthesse melyik lehet a legjobb Önnek.

Szabadon álló kádak

A szabadon álló kádak sehol nem kapcsolódnak a falakhoz, vagy bármilyen felülethez a padlón kívül. Megtaláljuk köztük a klasszikus karomláb kádakat, de lehet modernebb és letisztultabb stílusú szabadon álló kádakat is vásárolni.

A szabadon álló kádak nagy helyet igényelnek, hogy maga a kád és a kád körüli puffer zóna is elférjen. Lehetséges, hogy egy szabadon álló kádat, vagy egy háromoldalú alkóv kádat szerelünk fel egy kisebb fürdőszobába, viszont ebben az esetben nehezebb tisztítani a kád alatti és a kád mögötti felületet.

Alkóv kádak

Egy alkóv azaz süllyesztett kád befér egy háromoldalú elkerítésbe is, amit külön a kádnak kell kiépíteni, Ezt a stílust gyakran használják kád és zuhany kombinációjánál, hogy helyet takarítsanak meg vele a fürdőszobában. Ez egy különleges fürdőkád, ami sok háztulajdonosnak nagyon ismerős lehet, és különösen hasznos lehet olyan fürdőszobákban, ahol kicsi a hely.

 

Az alkóv kádak teljes mértékben a helymegtakarításról szólnak. Ez a kád foglalja a legkevesebb helyet, és a legszűkebb helyekbe is be lehet illeszteni.Az alkóv kád lehet része egy csomagnak, aminek tartozéka egy háromoldalú fal elkerítés is. Néhány esetben ez az elkerítés egybe van építve a káddal, amíg másokat külön kell összeszerelni, a könnyű összeillesztés céljából.Ez a típusú fürdőkád nagyon tartós lehet attól függően, hogy milyen anyagból készült, ami általában üveggyapot, akril, kőgyanta, vagy egy tömör felület, de akár öntöttvasból is lehet.

Kádlemezes kádak

A kádlemez egy héj, ami egy neki előkészített peronba illeszkedik. a fürdőkád belseje kidolgozott, viszont a külseje nem, mivel azt befedi a peron.

Ehhez az egyedi kádhoz szükséges egy ácsot is felbérelni, mivel a peront úgy kell elkészíteni hozzá, hogy pont beilleszkedjen a fürdőszobába. Ez a kád egy beépített karimával kapható, ami a szerkezet belsejébe illeszkedik. A kádlemezeket be lehet alkóv keretbe is foglalni, de a leggyakrabban nyíltabb fürdőkben találkozunk velük.

A kádlemezek egy tartósabb, befejezett megjelenést biztosítanak a fürdőszobájának. A szerkezetnek, amibe a kádlemez van beépítve egy tartós vázból épül fel, és csempézéssel, vagy egyéb vízálló felülettel kell véglegesíteni. A csempézett oldalak több helyet biztosítanak szappanok, samponok, gyertyák vagy könyvek tárolására is. A kádlemezek készülhetnek üveggyapotból, akrilból, vagy akár tömör felület is lehet, viszont az öntöttvas egy drágább opció.

Sarokkádak

A sarokkádak nagy, háromszög alakú kádak, amik beférnek a fürdőszoba sarkába. Általában a drágának számító sarokkádak több helyet foglalnak el a fürdőszobában. Az egyik hátrányuk ezeknek a kádaknak, hogy nehezebben telnek meg vízzel, és a nagyobb űrtartalom miatt nagyobb vízmennyiségre is van szükség.

A sarokkádak nem is igazán a tisztálkodásról szólnak, hanem a lazításról, relaxálásról. Pont ezért a sarokkádakban gyakran van örvény és légsugár funkció, és leggyakrabban tartós, csúcskategóriás módon készülnek. A könnyebben megfizethetőbb sarokkádak készülnek üveggyapotból, akrilból, tömör felülettel, de az öntöttvas itt is egy drágább opció.

A fürdőkád kiválasztása

A fürdőkád kiválasztása általában igényel valamennyi tervezést, de a legjobb azzal kezdeni, hogy eldöntjük a kád méretét, attól függően, hogy mekkora fér el a fürdőszobája elrendezésébe. Ha nagyobb helye van, akkor élvezheti a csúcsminőségű funkciókat egy szabadon álló káddal, vagy egy sarokkáddal. Viszont az alkóv és a kádlemezes kádak a kedvező áruk miatt gyakrabban előfordulnak a házakban.

Végezetül

Ez minden, amit tudnia kell az Önnek legmegfelelőbb fürdőkád kiválasztásáról a fürdőszobájába. A Diplon-nál fürdőkádak nagy választékából válogathat, rengeteg méretben és stílusban, hogy mindenki megtalálja a saját ízléséhez passzolót.

Íme pár tipp, amiket érdemes észben tartani mielőtt megvásárolja a zuhanykabinját
19
Okt

A zuhanykabin lényeges része a fürdőszobának. Nem csak egyszerűen megvédi a körülötte lévő területet a víztől, hanem karaktert is ad a fürdőszobának. Ennek ellenére amikor eljutunk odáig, hogy lecseréljük a zuhanykabint, akkor szembesülhetünk vele, hogy ez nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik.