+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | 10% kedvezmény a kiválasztott termékekre

+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | 10% kedvezmény a kiválasztott termékekre

Blog

6 pontos fürdőszoba felújítás előkészítési terv

Diplon Hungary
2022.03.16 11:46
6 pontos fürdőszoba felújítás előkészítési terv

Minden fürdőszoba felújítása egy nagy projekt. A munkálatok megkezdése előtt sok mindent meg kell fontolni, ezért összeállítottunk Önnek egy rövid tervet, hogy minden gördülékenyen menjen.

A fürdőszoba átalakítása vagy felújítása izgalmas projekt lehet Önnek. Sok energiát és kreativítást gényel, hogy a régi, megszokott külsejű fürdőszoba egy új, friss és modernebb megjelenést kapjon. Sok sürgés-forgással is jár egy fürdőszoba felújítás, hiszen ki kell választani a csempét, színeket, festékeket, bútorokat, és még azt is, hogy milyen törölközők illenek a legjobban a fürdőszoba belsejéhez.

 A munkálatok megkezdése előtt sok mindent meg kell fontolni, ezért összeállítottunk Önnek egy rövid tervet, hogy minden gördülékenyen menjen.

oprema za kupatilo

1. Állítsa be a költségvetést

Amikor belép egy fürdőszoba bemutatóterembe, könnyen magával ragadja a bútorok szépsége és a dizájn változatossága. Annak érdekében, hogy a fürdőszoba felújítása ne csak egy álom legyen, meg kell határoznia a projekt költségvetését.

Mindenekelőtt döntse el, hogy minden munkára szakembereket alkalmaz, vagy a munka egy részét saját maga végzi el! Ezután határozza meg új fürdőszobája stílusát, hangulatát, színvilágát! Ezt követően érdemes meghatározni, hogy a fürdőszoba felszerelések közül mire szán több pénzt: zuhanykabinra vagy fürdőkádra? Esetleg kiegészítőkre ? Netán bútorokra?

Állítsa be a prioritásokat és a pénzösszeget minden részlethez, és tartsa be a tervet! Minden tervnél bizonyos százalékos eltérések előfordulhatnak ugyan, de fontosak a későbbi folyamatok során ezen meghatározások.

2. Számoljon a rejtett problémákkal

Mint minden nagyobb projektnél, itt is szem előtt kell tartani, hogy nem minden megy a tervek szerint, és gyakran előfordulnak előre nem látható problémák. Lehet, hogy ezeknek a problémáknak semmi közük a fürdőszoba felújításához, de meg kell őket oldani, időt, pénzt és energiát igényelhetnek. Fontos, hogy ellenőrizze a penészképződést a régi csempéken, a falakon vagy a padlón! Szakértővel vizsgáltassa meg az elektromos berendezéseket és a teljes vízvezeték-rendszert, beleértve a szelepeket is! Ha problémák adódnának, érdemes azokat most, a felújítás megkezdése előtt felfedezni és megoldani, így időt és pénzt takaríthat meg a további javításokra.

3. Végezze el az összes szükséges mérést

A legtöbb lakástulajdonos a fürdőszoba felújítása során zuhanyozót vagy kádat cserél. Nagyon fontos tudni, hogy a rendelkezésre álló terület milyen magas, hosszú és széles! Ha új fürdőkádat szeretne beszerelni, meg kell győződnie arról, hogy az elfér-e a tervezett helyen. Mindig tartsa magánál a mért értékeket amíg szalonokat és bemutatótermeket látogat! Így a helyszínen már sok esetben tudni fogja, hogy az adott kád vagy zuhanykabin befér e a fürdőszobájába!

4. Szellőztetés

Semmi sem fontosabb, mint a szellőzés egy olyan párás helyiségben mint például a fürdőszobában. Mivel egy kis helységben folyamatosan áramlik a víz és a gőz. A minőségi szellőztetéssel nemcsak a penész keletkezését és a baktériumok szaporodását akadályozhatja meg, hanem egészségét is megóvja!

5. Fürdőszoba kialakítása

Elérkeztünk valamennyi fürdőszoba tulajdonos legkedveltebb részéhez: a tér kialakításához. Nem csak a színekre, textúrákra kell gondolni, hanem a tér funkcionalitására is. Ezt a fürdőszobát csak felnőttek használják, vagy vannak gyerekek? Ez a kérdés fontos a csempe, az anyagok, az egyes kiegészítők kiválasztásakor.

Gondolja át, mi van most a fürdőszobájában! Tényleg az összes bútort használja? Több vagy kevesebb tárhelyre van szüksége?

A csempék cseréje nem jelent nagy problémát, ám a járólapok már komolyabb fejtörést okozhatnak. Ezeket is le akarja cserélni? Amennyiben a válasza nem, akkor harmonizál-e az Ön által elképzelt új dizájnhoz és belső térhez?

Gondolnia kell a világításra! Van ablak a fürdőszobában? Ha sok a természetes fény, az valóban felfrissítheti a helyiséget, de ha nincs, gondolja át, nincs-e szükség további új lámpákra!

kupatilski namestaj

6. A felújítási munkák ütemezése

Most, hogy tudja, mit szeretne változtatni fürdőszobáján, itt az ideje meghatározni a munkálatok sorrendjét! Ezzel időt takaríthat meg, de elkerülheti az esetleges károkat és a hirtelen felmerülő váratlan költségeket is!

Ha még mindig egy kicsit tanácstalan a fürdőszoba felújításának előkészítése végett, kérje egy szakértő tanácsát!  A Diplon munkatársai mindig az Ön rendelkezésére állnak és hasznos információkkal látják el Önt.

9 gyakori fürdőszoba elrendezés, amit jó ötlet megfontolni a felújítás során
18
Okt

Nagyon sok időt töltünk a fürdőszobánkban, ráadásul az egész fürdő meghatározó lehet lakásunk funkcionalitására és esztétikája szempontjából. Akár fel szeretné újítani a meglévő fürdőszobáját, vagy akár teljesen új fürdőszobát szeretne építeni, jó ha tisztában van azzal, milyen aktuális elrendezési trendek alapján alakulnak a fürdőszobák. Mi segítünk Önnek a megfelelő elrendezés megtalálásában.

Miért érdemes fontolóra venni a zuhanykabint az átlagos zuhanyzó helyett?
19
Okt

A zuhanyzások nagyszerűek, igaz? Nap mint nap órákat töltünk a zuhányzással, szárítkozással, lazulással. Mégis, egészen mostanáig nem igazán gondoltunk bele, hogy ezek a zuhanyzók hogyan is működnek. Pont ezért, ha a legjobb zuhanyélményt szeretné elérni, érdemes befektetni például egy zuhanykabinba. Azon felül, hogy fényűzőek, több előnyük is van a hagyományos zuhanyhoz és kádhoz képest. Íme néhány ok arra, hogy miért érdemes fontolóra vennie a zuhanykabint az átlagos zuhanyzók helyett.