+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

A fürdőszobaszekrény feletti tükör méretezése

2022.09.14 13:47
A fürdőszobaszekrény feletti tükör méretezése

Tükör nélkül nincs kész fürdőszoba. A tükör kulcsfontosságú szerepet játszik a napi higiéniai tevékenységeink során, mint a borotválkozás, sminkelés, vagy a hajunk igazítása, és ez az egyik utolsó tárgyunk, amire ránézünk, mielőtt elmegyünk otthonról.

A megfelelő tükör megtalálása, ami minden igényünket kielégíti már önmagában egy művészet. Itt egy gyors útmutató, hogy Ön is megtalálhassa az ízlésének megfelelő tükröt.

 

Milyen méretű tükröt akasszak a csap fölé?

A tükör mérete főképp a mosdószekrény méretétől függ. Általában jó, ha 5-10 cm-el szűkebb tükröt választ, mint a fürdőszobaszekrénye (ami a csapból, a pultból, és a tárolókból áll).

Természetesen a fürdőszobaszekrény mérete pedig a fürdőszoba méretétől és az Ön igényeitől függ. Nagy fürdőszobákban gyakran találunk két mosdókagylós fürdőszobaszekrényt is, amíg a kisebb sminkelő szobákban egyetlen fürdőszobaszekrény bőven elég. Keskenyebb fürdőszobaszekrények a legjobbak kisebb fürdőszobákba, és általában csak egy lefolyóval rendelkeznek. Egy nagyobb fürdőszoba esetében egy nagyobb vagy dupla fürdőszobaszekrény ideális, ami hosszában el tudja foglalni a fal teljes hosszát. A dupla fürdőszobaszekrény két mosdóval jár, egy pulttal és alatta tárolókkal.

A tükör legyen középen, a mosdóhoz igazítva, és nagyjából 10 cm-el legyen kisebb, mint a mosdókagyló területe.

Tervezői tipp: előbb a fürdőszobaszekrényét válassza ki. Könnyebb tükröt keresni a fürdőszobaszekrényhez, mint fordítva!

Milyen magasra akasszam a tükrömet?

Gondoljon bele, kik fogják használni a tükröt, és minden felhasználó magasságát kalkulálja bele. Egy átlagos nő 165 cm magas, egy átlagos férfi 180 cm, ezt tartsa szem előtt. Ha gyermekek is vannak a háztartásban, őket is kalkulálja bele. Ha a legtöbb háztartásbeli magasabb, akkor akassza magasabbra, illetve alacsonyabbra alacsony emberek esetén.

Vegye figyelembe a fényeket és egyéb felszereléseket, és ha falra rögzített lámpákat is szeretne használni, fontos hogy a méretezésnél ne felejtse el őket. Ha egy polcot is szeretne, vagy falra rögzített fogkefe tartót, akkor azokat is tartsa észben a mérésnél.

 

Melyik tükör forma néz ki a legjobban?

Tükrök minden formában, kivitelben és méretben kaphatóak. Ahogy mondják, csak a képzelet szab határt.

A legtöbb tradicionális újratervező általában valami négyszögletes vagy ovális stílusú formát választ, ami illik a fürdőszoba többi berendezéséhez.
Egyedi tükröt is csináltathat, hogy tökéletesen illeszkedjen, illetve használhatja ugyanazt a csempét is keretnek, mint a falnál, hogy tükre tényleg a fürdőszoba része legyen.
Modern háztulajdonosok valószínűleg valami letisztultat és egyszerűt fognak választani (talán keret nélkülit), illetve a modern technológia sincs kizárva. Ez lehet olyan tükör, aminek beépített LED fényei vannak, vagy akár képes a napi időjárás mutatására is.

Vegye figyelembe az elhelyezést és a megvilágítást (természetes legyen vagy sem)

A felhelyezett tükör méretének arányban kell lennie a fürdőszoba méretével, illetve vegye figyelembe a fürdőszoba ablak helyét is. Ez fontos, mivel gondoskodnunk kell róla, hogy a tükör minél több természetes fényt verjen vissza, a jobb vizuális hatásért.

Amennyiben lehetséges, a legjobb hatás érdekében a tükröt a fürdőszoba ablakkal szemben kell elhelyezni.
Olyan fürdőszobákban, ahol csak kis ablakok vannak, és nem jön be rajtuk sok természetes fény, jobb, ha tükör felé, vagy akár mellé is lámpákat szerel fel.


Ha egyáltalán nincs ablak, akkor a megfelelő megvilágítás kiválasztása rendkívül fontos. A túl sok fény már vakító lehet, de a túl kevés fényben lehet nehezen lesz kivehető a tükörképünk.
Másik fontos szempont a fürdőszoba színe. A fehérrel a legkönnyebb együtt dolgozni, mert az mindig visszaveri a fényeket. Viszont ha színt választ, tartsa észben, hogy a szín befolyásolni fogja a kinézetét a tükörben, szóval válasszon olyat, ami jól harmonizál a saját tükörképével és természetesnek hatnak általa a színek.

Végezetül

Ez minden, amit tudni érdemes a legjobb méretű tükör kiválasztásáról a fürdőszobája esetében. A Diplon-nál fürdőszoba tükrök nagy választékából válogathat, rengeteg választható méretben és stílusban, hogy biztosan megtalálja a magához illőt.

Walk-in zuhanyfal előnyei és hátrányai
18
Okt

Ha az elmúlt években követte a fürdőszoba dizájn változásait, észrevehette, hogy az egyik leggyakoribb trend a fürdőszoba felújításokban, a walk-in zuhanyfalak népszerűségének növekedése. Gyakran a háztulajdonos bérel fel egy fürdőszoba felújító céget, hogy átalakítsák a meglévő fürdőszobáját vagy egy kádat ilyen zuhanyzóvá alakítsanak, ugyanis elég sok előnye van ennek a letisztult, szegély nélküli megoldásnak. Viszont ha nem óvatos a kulcsfontosságú dizájnelemek tervezése során, akkor lesz pár részletük ezeknek a zuhanyzóknak, amik akaratlanul is problémákat okozhatnak a jövőben.

Íme pár tipp, amiket érdemes észben tartani mielőtt megvásárolja a zuhanykabinját
19
Okt

A zuhanykabin lényeges része a fürdőszobának. Nem csak egyszerűen megvédi a körülötte lévő területet a víztől, hanem karaktert is ad a fürdőszobának. Ennek ellenére amikor eljutunk odáig, hogy lecseréljük a zuhanykabint, akkor szembesülhetünk vele, hogy ez nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik.