+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

A legjobb zuhanyszettek kis fürdőszobákhoz

2022.09.19 13:29
A legjobb zuhanyszettek kis fürdőszobákhoz

Csak azért mert kis fürdőszobája van, még nem jelenti azt, hogy nem kaphatja meg azt a fürdőszobát, amire vágyik. A luxus zuhanyzás élménye igenis elérhető a fürdőszoba méretétől függetlenül.

Ha fürdőszoba felújítást tervez, az első dolga az a helyiség megmérése legyen, hogy megtudja mennyi hellyel tud majd gazdálkodni. Ezek a mérések segítenek eldönteni, hogy egy kis zuhanyzós fürdőkád vagy egy elkülönített zuhanykabin, esetleg egy zuhanyzó helyiség stílusú zuhanyzó-e a legjobb választás.

Kis méretű, zuhannyal kombinált fürdőkád

Ha arra jutott, hogy a kis zuhanyfürdő lesz a jó megoldás Önnek, akkor is akad pár nagyszerű lehetőség a fényűző zuhanyélményhez. Nem mindenhova fér el ugyanis egy külön kád és még egy zuhanykabin is egyszerre.

Zuhanyfürdőkből is széles választék kapható. A klasszikus egyenes kádasoktól kezdve a P vagy az L alakú verziókig. Ez utóbbiak például kicsit több helyet biztosítanak a fürdés után. A lényeg, hogy garantáltan megtalálja köztük az igényeihez valót.

Nem csak a zuhanyok és fürdőkádak széles választéka kapható rengeteg stílusban, de a méretezésük is változatos, tehát kiválaszthatja a tökéleteset saját fürdőszobájához. Ha különösen kicsi a fürdőszobája, vagy egy kis fürdőszobás szobája van, akkor egy 1500mm-es fürdő lesz valószínűleg a legjobb választás. Ugyanúgy megkaphatja a kényelmes fürdőzés és zuhanyzás élményét, ám kevesebb helyet foglal, mint egy átlagos kád.

Sarok zuhanykabin

A sarok zuhanykabinok tökéletesek a kevésbé nagy terű fürdőszobákba Ezek leggyakrabban négyszög vagy negyedkör alakú zuhanykabinok. Az hogy négyzet alakút vagy negyedkör alakút választ nem csak a szoba méretétől függ, hanem hogy milyen megjelenést szeretne a kabinjának. Olvasson tovább, hogy többet megtudjon.

Zuhanyajtó

A zuhanykabin kiválasztásánál a zuhanyajtókkal tudunk a legjobban helyet spórolni. A tolóajtó általában a legjobb választás a helymegtakarításhoz, de van több választási lehetősége is amelyek még alkalmasabbak lehetnek a fürdőszobájába.

Ha olyan kabint választ, aminek tengelyes ajtaja van, jó ha előre tudja milyen messzire nyílnak ki az ajtók. Ezzel elkerülheti, hogy az kinyitva valamilyen akadályba ütközzenek, például a WC-be vagy a fürdőszobaszekrénybe.

Ha a zuhanykabin ajtaja olyan helyen van, ahol spórolni kell a hellyel, akkor a tolóajtó a legjobb választás. A tolóajtó nem foglal több helyet, mint amennyit maga a zuhanykabin. Attól függően, hogy milyen zuhanykabint vásárol, egy tolóajtó tud jobb vagy bal irányba is nyílni, vagy akár mindkét irányba. Így könnyen be tud lépni a kabinjába anélkül, hogy a kabin extra helyet foglalna el.

 

Kádparaván vagy zuhanyfüggöny?

A fürdőszoba mérete egyáltalán nem számít, ha a kádparaván vagy a zuhanyfüggöny között gondolkodik. Viszont a fürdőszobája alakjától vagy elrendezésétől függően egy zuhanyfüggöny segít spórolni a hellyel, és még a teret is nagyítja.

Ugyanakkor a legtöbb kádparaván egy helyre van rögzítve (majdnem úgy, mint a zsanérok egy tolóajtón) így egyszerűen be tudja őket tolni a fürdő másik oldala felé, ami szintén növeli a fürdőszoba térhatását.

Besétálós zuhanykabin

Mivel nem olyan terjedelmes, mint egy teljes zuhanykabin és az ajtók sem foglalnak nagy helyet, egy besétálós zuhanyzó nagyon jó választás lehet kisebb fürdőszobákba. Különösen ha a vizes helyiség paravánja üvegből készül, amitől a fény körbejárhatja a teljes helyiséget.

Végezetül

Ez minden, amit tudnia érdemes a megfelelő zuhanyszett kiválasztásáról. A Diplon-nál zuhanyszettek széles választékával találkozhat, számtalan méretben és stílusban. Ezért szinte biztos, hogy mindenki megtalálja közte az igényeinek valót.

Mosdópultra vagy falra szerelt csaptelepek
19
Szept

 

A csaptelepek sokat változtak az évek során. A fürdőszoba tervezés már nem csak annyiból áll, hogy mindig ugyanazt az ezüstös kivitelt használjuk csak kicsit különböző fogantyú stílusokkal. A csapok választéka ma már egészen elképesztő, és nagyon sokat hozzá tudnak adni a fürdőszoba dizájnhoz.

Mosogató csaptelepek - csapok típusai
23
Márc

Ahhoz, hogy a fürdőszobája a megfelelő külsővel és funkciókkal rendelkezzen, megfelelően fel kell szerelni! A napról napra bővülő csaptelepek kínálata megkönnyíti az Ön helyzetét!