+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

A termosztátos zuhany csaptelepek előnyei

2022.10.18 11:54
A termosztátos zuhany csaptelepek előnyei

A dizájn és a technológia fejlődésének köszönhetően mindig újabb és jobb minőségű csaptelepek kerülnek a kínálatba. Ma az egyik legnépszerűbb modell, a termosztátos zuhany csaptelep - köszönhetően a nagyon kényelmes funkcióknak, amiket kínál. Ismeri minden előnyüket? Mi elmondjuk! Mi is az a termosztátos zuhany csaptelep?

A fürdőszoba csaptelepek széles választéka kapható a piacon, de minden kétséget kizáróan, egyik sem múlja felül a termosztátos zuhany csaptelep előnyeit. Itt a megszokott fogantyú helyett két vezérlőnk van ezen a csapon.

Ennek az innovatív rendszernek köszönhetően irányíthatjuk a vízfolyását, tehát annak mértékét és ezzel egy időben a víz hőmérsékletét is, ráadásul be is állíthatunk egy bizonyos hőmérsékletet, amit általában használni szeretnénk.

A termosztátos zuhany csaptelep irányítása egyszerű. Belül keveri a hideg vizet és a forró vizet olyan arányban, amilyenben kiválasztottuk. Általánosságban a bal oldali vezérlő irányítja a víz folyását, vagyis egyszerűen csak kijelöljük, milyen vízmennyiség jöjjön.

A jobb oldali vezérlő pedig a hőmérsékletet szabályozza, és ebben találjuk a termosztátot is. A vezérlőn felül, van még benne egy biztonsági funkció, ami megakadályozza, hogy a víz melegebb legyen, mint 38º, így nem tudjuk leforrázni magunkat. Mindenesetre lehetséges kalibrálni rajta, ha 38º -nál melegebb vízre van szükségünk.

A termosztátos zuhany csaptelep előnyei

Most hogy megértettük a termosztátos zuhany csaptelep lényegi működését, jobban megérthetjük a vele járó előnyöket is.

Vízspórolás

Manapság a vízzel való spórolás nem csak a számlák miatt fontos. A bolygónk jelenlegi helyzete miatt nem pazarolhatunk, és egy termosztatikus zuhany csapteleppel ezt elérhetjük.

Egy nagyon precíz vízfolyást irányító fogantyúval irányíthatjuk a víz mennyiségét a sugárban. Ezzel pedig 40-55% vizet is megspórolhatunk. higgyük el, a hónap végén meglátjuk majd a különbséget. Mivel beállíthatjuk a víz hőmérsékletét is, nem pocsékolunk vizet azzal se, hogy várunk rá, amíg az felmelegszik.

Elkerülhető vele a forrázás

Az egyik legnagyobb előnyük, hogy kiválaszthatjuk rajta a hőmérsékletet, így csökkentve az esélyét annak, hogy leforrázzuk vele magunkat. A 38º feletti hőmérséklet túl sok a bőrünknek, különösen azoknak, akik érzékenyebbek, mint a gyerekek és az idősek.

Továbbá, a termosztátos zuhany csaptelep automatikusan leállítja a víz folyását, ha a hideg víz nem jut el a csapba. Ilyen szituáció akkor történhet meg, ha valaki megnyitja a csapot, amikor zuhanyozunk. Azaz ez a vezérlőrendszer arra van kitalálva, hogy elkerüljük a forró víz által létrejöhető baleseteket.

Nagyobb kényelem

A termosztátos zuhany csaptelep még egy nagy előnye, hogy változatlan hőmérsékletű vízsugarat élvezhetünk. Amikor elzárjuk a csapot, hogy beszappanozzuk magunkat, elég gyakori, hogy újra megnyitjuk azt, és így újra be kell állítani az ideális hőmérsékletet. A termosztátos rendszerrel viszont, akárhányszor zárjuk vagy nyitjuk a csapot, a hőmérséklet ugyanaz marad.

Jelentős tartósság

A termosztátos zuhany csaptelepeket a legjobb minőségű alapanyagokból készítik, tehát a használati élettartama ennyivel is hosszabb az átlagnál. Ezen felül, vízhatlanok is. Erre azért van szükség, mert a vízkő jelentősen megrongálná a termosztátos csapok finom rendszerét. A csapok karbantartása tehát már csak emiatt is sokkal egyszerűbb.

Modern és elegáns dizájn

Az előbb felsorolt előnyein felül a termosztátos zuhany csaptelepnek csúcsminőségű a dizájnja is. Modern és innovatív, de egyben elegáns is. Röviden: ez egy olyan megoldás, ami garantálja a legnagyobb kényelmet, miközben esztétikusságot kölcsönöz. Ezzel gyakorlatilag bármilyen stílusú fürdőbe beilleszthető.

Végezetül

Ez minden, amit tudni érdemes a megfelelő termosztátos zuhany csaptelep kiválasztásáról a fürdőszobájába. A Diplon-nál megtalálja a termosztátos zuhany csaptelepek széles választékát, számtalan méretben és stílusban, így mindenki megtalálja a saját ízléséhez illőt.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő zuhanykabint a fürdőszobába?
09
Márc

A zuhanyozás az Ön számára is egyfajta kikapcsolódás? A következő sorokban megtudhatja, hogyan kell kiválasztani a fürdőszobába a megfelelő zuhanykabint vagy zuhanyfalat.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes fürdőszobai tükröt
25
Máj

Ha egy fürdőszoba berendezésére gondolunk, igen nagy valószínűséggel a tükör lesz az első, amely megjelenik szemünk előtt. A tükör minden fürdőszobának egyik legérdekesebb berendezési tárgya, hiszen mind a tér optikai nagyobbításában, mind a fürdőszoba eleganciájában fontos szerepet játszik. Az előbbiek kapcsán tehát nagyon fontos, hogy a megfelelő fürdőszobai tükröt válasszuk otthonunkba!