+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

A walk-in zuhanyfalak előnyei és hátrányai

2022.10.19 09:24
A walk-in zuhanyfalak előnyei és hátrányai

A walk-in zuhanyfalak sok szempontból előnyösebbek, mint az átlagos zuhanyzók, mivel könnyű hozzáférhetőséget és biztonságot nyújtanak. Szinte kizárt, hogy bármilyen baleset érjen minket a zuhanyba való belépés közben, ezért egyszerű és biztonságos megoldást jelent mozgássérült személyek számára is. Mindig fontos, hogy észben tartsuk a hosszú távú szükségleteket, amikor felújítjuk a fürdőnket, főleg ha azt idősek vagy mozgássérültek is fogják használni majd.

A walk-in zuhanyfalak a könnyen megközelíthető fürdőszobák esetében ideális megoldások, hiszen egyszerűen kombinálhatóak kapaszkodókkal vagy zuhanyülésekkel, amelyek biztonságosabbá teszik a zuhanyzást. A számos előny mellett a walk-in zuhanyfalaknak megvannak a hátrányai is, amikről érdemes tudnunk mielőtt ilyen zuhanyfalakat választunk. Az alábbi cikkben az előnyeit és a hátrányait egyaránt megismerheti.

A walk-in zuhanyfalak előnyei

Könnyen tisztítható

A walk-in zuhanyfalat igen könnyű tisztítani, mivel több a síkfelület és kevesebb sarokkal rendelkezik, ami miatt kisebb mértékű lesz a por és a kosz halmozódása. Kevesebb időbe telik tehát tisztítani az üvegfalakat és a csempézett padlót, illetve sokkal kevesebb a rés és a zug is amit súrolnunk kéne – ellenben a hagyományos kabinokkal.

Sokoldalú

A walk-in zuhanyfal beépíthető bármilyen méretű fürdőszobába, mivel személyre lehet őket szabni, hogy illeszkedjenek a ténylegesen rendelkezésre álló helyhez. Ennek köszönhetően nem lesznek nehézségei a beszerelésben kisebb, vagy szokatlan elrendezésű szobák esetében sem.

Könnyen hozzáférhető

A fürdőkádakkal és zuhanykabinokkal ellentétben, a walk-in zuhanyfallal rendelkező kabinokban egyszerűbb a tisztálkodás, ezért tökéletes választás mozgássérültek számára. Nem kell magas szegélyeken átlépni, így kizárják a küszöbben való megbotlás veszélyét.

Minimalista kortárs dizájn

A walk-in zuhanyfalak egyszerűek, mivel nincsenek mozgó alkatrészek, ajtók vagy zuhanyfüggönyök. Mivel a legtöbb modell üvegből készül, keretek nélkül, ezért nagyon modern és letisztult kialakítással rendelkezik, aminekköszönhetően bármilyen fürdőszobába könnyen beilleszthető.

Több hely

A walk-in zuhanyfal hiába a nagy tér illúzióját kelti, mégis könnyen beépíthetőek kis fürdőszobákba is. Maga a zuhanyzó személy is mindig szem előtt lesz, mivel a belátást nem zárja el semmilyen zuhanyajtó. Ennek amegoldásnak köszönhetően tágabbnak tűnik a maga a fürdőszoba tere is..

A walk-in zuhanyfalak hátrányai

Privát szféra hiánya

A walk-in zuhanyfal nem nyújt elég privát szférát, mivel nincsenek ajtók és kizárólag üvegfalakból készülnek. Emiatt nem is alkalmas közös használatú helyiségbe, ahol az emberek megosztják a fürdőszobát, mivel az ilyen zuhanyfallal ellátott fürdőket egyszerre csak egy személy tudja használni. Viszont azok, akik beépítenek egy walk-in zuhanyfalat a mosdójukba, szabadon személyre szabhatják a privát szféra mértékét saját maguk számára.

Hűvösebb érzetet nyújt

Több eséllyel érezheti a hideget, mivel nincsen se ajtó se zuhanyfüggöny. A levegő, ami bejárja a fürdőt az ajtó nélküli bejáraton, hűvösebbé teszi az egész helyiséget. Viszont ez a probléma kiküszöbölhető padlófűtéssel, melegítő panelekkel, vagy izzókkal.

Kifröccsenő víz

A zuhanyzó kivitelezése miatt elég nagy az esélye annak, hogy a víz kifröccsen a zuhanyzóból a fürdőszoba többi részébe. Minimalizálható ez a probléma,a megfelelő zuhanyzó alap felszerelésével és a gondos tervezéssel. A víz kifröccsenése rendetlen hatást kelt a fürdőjében és növeli az elcsúszás veszélyét, ha nem foglalkozunk vele.

Magas nedvesség és páratartalom

A dizájntól függetlenül a víz és a nedvesség el fogja hagyni a zuhanyzóteret, akár fröccsenések útján vagy gőzként, például egy forró zuhany után. Ez károkat okozhat a fürdőszobájában, mivel a magas nedvesség és páratartalom kiváló környezetet biztosít a penész kialakulásához.

Zárásul

Ez minden, amit tudnia érdemes a megfelelő walk-in zuhanyfal kiválasztásához a fürdőszobájába. A Diplon-nál a walk-in zuhanyfalak széles választékából válogathat, rengeteg méretben és stílusban, hogy mindenki megtalálja az ízléséhez leginkább valót.

Fekete zuhanyzók – vásárlási útmutató
16
Szept

A matt fekete szín egy modern és sokoldalú dizájn, ami az egyik legnépszerűbb választás a zuhanyzóknak, csapoknak és fürdőszobai kiegészítőknek. Ebben a blogban végigmegyünk a legjobb fekete zuhanyfejeken, kézi zuhanyokon, és zuhanykabinokon amelyekből megkaphat minden inspirációt és ismeretet ahhoz hogy megtervezze a saját fekete fürdőszobáját. Ha a matt fekete fürdőszoba mellett tette le a voksát, de nem biztos benne hogy melyik stílust válassza belőle, mi ötletekkel és tanáccsal tudunk szolgálni. Segítünk abban, hogy hogyan kombinálja a feketét a többi színnel és kivitellel.