+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

A zuhanyfej és a zuhanyzó kiválasztása

2022.09.14 14:16
A zuhanyfej és a zuhanyzó kiválasztása

Egy élénkítő zuhany nagyszerű kezdete lehet a napnak. Ismerje meg a különböző zuhanyfejeket, zuhanycsapokat, és zuhanyrendszereket amik a legjobban passzolnak a fürdőszobájához.

A zuhanyfejek, fürdőrész és zuhanycsapok mind részei a zuhanyzónak. A zuhanyfej az az alkatrész, amiből a víz jön ki, ha megnyitjuk a zuhanyt. A zuhanycsapokat a zuhanyfej és a víz folyását irányító és hőfokot szabályozó szelepek képzik. A fürdőkád zuhanycsappal egy három részes rendszer, amiben benne van a zuhanyfej, a szelep és a fürdőcsap. A zuhanyzó más extravagáns elemeket is tartalmazhat, mint a kézi zuhanyfej, gőz zuhany, vagy fali fúvókák.

>

A zuhanyfejek fajtái

Három zuhanyfej fajta létezik:

Rögzített zuhanyfejek

A rögzített zuhanyfejek a zuhanyzó egység falára vannak felszerelve. Vannak olyan kialakításúak is, amiknek a magasságát lehet szabályozni. Eső vagy permet zuhanyfejeket lehet a plafonra felszerelni, (ehhez különleges vízvezetékezés szükséges) hogy egy igazi eső zuhanyhoz legyen hasonló.

Kézi zuhanyfejek

A kézi zuhanyfejek egy rugalmas csővel vagy slaggal kapcsolódnak a falhoz a könnyed mozgathatóságért. A kézi zuhanyfejek általában egy falra rögzített tartón lógnak, ami lehet magasan és alacsonyan is a falon, a felhasználó igényei szerint. Továbbá hasznosak gyermekek és háziállatok mosdatására, és megkönnyítik a zuhanyzó és fürdőkád tisztítását is.

Zuhanyfejek kézi zuhanyzókkal

Ha nem tudja eldönteni, hogy rögzített vagy kézi zuhanyfejet szeretne, akkor gondolkodjon el egy kettő az egyben megoldáson, ahol egy kézi egység is van a rögzített zuhanyfejen.

Zuhanycsapok

A zuhanycsap irányítja a víz hőmérsékletét és nyomását. A kar, kereszt, és kilincs a leggyakoribb fogantyú kialakítások. A forrázásvédő vagy nyomásegyenlítő megakadályozza a hirtelen hőmérsékletesést a hideg víznél, így meggátolva a forrázás veszélyét. Ha a zuhanyrendszerében van egy fürdőkád is, akkor szüksége lesz egy terelőre is, hogy a zuhanyt és a kádat is irányíthassa.

Anyagok és kivitelezés

A legtöbb zuhanyfej fémből, sárgarézből vagy műanyagból készül, legtöbbször krómozott kivitelben.

Kivitelezés

A rögzített vagy kézi zuhanyfejek többfajta kivitelben is kaphatóak, hogy passzoljanak a fürdőszoba többi eleméhez. A legnépszerűbb színek a következők:

  • Olaj-mattított bronz
  • Mattított vagy fényezett króm
  • Mattított vagy fényezett nikkel
  • Réz
  • Fényezett vagy antik sárgaréz
  • Fehér
  • Piszkosfehér

Energia megtakarítás

Hogy pénzt és vizet spóroljon, keresse az alacsony nyomású víztakarékos zuhanyfejeket. Ha úgy érzi soha nem sikerül a sampont megfelelően kiöblíteni a hajából, keressen külön ilyen kialakításra tervezett modelleket.

Vannak olyan kialakítású zuhanyfejek is, amik egy vágott szeleppel rendelkeznek, hogy fürdés közben megállíthassák a víznyomást, ami nagyban csökkenti a zuhannyal felhasznált vízmennyiséget,

Vízsugár minták

Keressen olyan egységet, amiben a vízpermet mintája könnyen állítható. A legtöbb zuhanyfej három különböző permet mintával rendelkezik:

Nagy lefedettség, ami olyan érzés, mint a zuhogó eső és ideális mindennapi használathoz.

Áztató permet minta, ami tökéletes sampon kiöblítésére a hajból.

Egy célzott minta éles permettel, ami ideális az izmok átmasszírozására is.

Egyéb jellemzők

Szeretne dalra fakadni zuhanyzás közben? Fontoljon meg egy zuhanyfejet beépített vezeték nélküli hangszóróval. Tudja stream-elni a lejátszási listáját, vagy akár meghallgathatja a reggeli híreket is. Ez a zuhanyfej szinkronizálható a Bluetooth engedélyezett eszközeivel (tabletek, laptopok, és okostelefonok) és akár 7 órát is kibír, mielőtt újra kellene tölteni. Az egyébként eltávolítható hang kapszulát nagy választékban, sok stílusban és méretben lehet kapni, hogy biztosan megtalálja a magának megfelelőt.

Összegezve

Tehát, ez minden, amit tudnia kell a legjobb zuhanyfejek kiválasztásához. A Diplon-nál nagy választékban, sok stílusban és méretben talál zuhanyzókat, hogy biztosan megtalálja a magának megfelelőt.Egyedi üveg csaptelepek otthonába
01
Nov

Próbálja ki a modern és fantáziadús üvegcsaptelepeket! Egyedi és modern megjelenés, lebilincselő formák, amelyek villám gyorsan hódították meg a piacot és az emberek szívét. A modern és egyedi megjelenést fokozza a vízesés jelenség: amikor kinyitjuk a csapot, a víz szemünk láttára vízesésként távozik csaptelepünkből a lefolyóba.