+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Az 5 legjobb zuhanykabin, a legkönnyebben tisztíthatótól kezdve

2022.10.18 14:08
Az 5 legjobb zuhanykabin, a legkönnyebben tisztíthatótól kezdve

Most foglalkozzunk egy kicsit a fürdőszobák takaríthatóságával, hangsúlyt helyezve a zuhanyterületre, amit a legnehezebb tisztítani és fertőtleníteni. Ennek az oka valószínűleg az, hogy több ideig tart eltávolítani a vízkövet és a szappan lerakódásokat a csempék és a zuhanykabinok közül, ellentétben a más, könnyebben elérhető berendezésekkel.

Íme, az 5 legjobb zuhanykabin, a legkönnyebbtől a legnehezebben tisztíthatóig:

Rögzített üvegpanelek

Egyértelműen ez a legkönnyebben tisztítható zuhanykabin típus, mivel nincsenek benne mozgó alkatrészek, tömítések, nyílások, kilincsek, kerekek és zsanérok. Az egyetlen eleme egy nagy üvegpanel, amit vékony idomba illesztenek, ez pedig padlóhoz és a falhoz illeszkedik. Az egyetlen kritikus pontja a tömítés a csempék és az idom között, amiben az üveg helyezkedik. Különösen akkor lehet kritikus, ha van látható szilikon üledék, amit el kell távolítani.

Lengő ajtó

Ez egy kétrészes zuhanyajtó, ami kifelé nyílik, és befelé záródik (pont, mint egy szalonajtó). Könnyű tisztítani, mivel a panelok kifelé nyílnak, így könnyű őket szárítani vagy tisztítani, de akár be is lehet zárni, hogy a víz belülre csöpögjön. Az olyan modelleket, amiknél se fent, se lent nincsenek idomok, hanem egy keretbe illeszkednek, még ennél is könnyebb tisztítani, viszont az alsó tömítések (amik megállítják a víz szivárgását a kabinon kívülre) tisztítása itt is szükségessé válik.

Zsanéros vagy tengelyes ajtók

Ebben az esetben is az ajtók kifelé nyílnak, de könnyen tisztíthatóak, különösen az olyan modellek esetében, amik vékony keretekkel kaphatóak. Csak nyissa ki az ajtókat, tisztítsa ki a belső alkatrészeket, és hagyja őket megszáradni.

Ilyenkor nem árt a tömítéseket is takarítani, amiket gyakran használnak fémidomos kialakítások esetében.

Zsanéros ajtók

Ebbe a kategóriába minden olyan ajtó beletartozik, amelyek zsanéros kialakítással nyílnak (mint az összecsukható ajtók vagy a zsanéros ajtók rögzített panelekkel). Ezek a modellek praktikusak, hasonlóak a fent említettekhez, de a zsanérok nehezíthetik a dolgokat. Arra azonban vigyázzon, nehogy agresszív üvegtisztítókat fújjon a fémidomokra és a zsanérokra, ezeket ugyanis finomabban kell kezelni.

Tolóajtók

Ugyan a kortárs modellek könnyebb kerettel rendelkeznek, a csúsztatórendszer egy kicsit komplikálja a dolgokat. Vannak alsó és felső sínek (gyakran láthatóak), amikben általában teflon kerekek mozognak, így szintén rendszeres tisztítást igényelnek. Bizonyos modellek esetében egyszerre rögzített, és tolóajtókkal is találkozhatunk, ami szintén nehezíti a tisztítást. Ne aggódjon, lehet egy kicsit több időt és türelmet vesznek igénybe, viszont ezeket a modelleket is teljes körűen ki lehet tisztítani.

Tippek a legkönnyebben takarítható zuhanykabin kiválasztásához:A top ötös listánk is csak támpontul tud szolgálni, mivel ezek a típusok modellenként eltérőek lehetnek. Szóval mit lehet tenni?

Ha zuhanykabint vásárol, nem mindig egyszerű előre megmondani, hogy könnyű lesz-e karbantartani, azonban van néhány alapvető elem, amikből kiindulhatunk:

Figyelje meg a modell szerkezetét, az idomokat és a keretet, hogy egyenes vagy barázdás kialakításúak-e.

Figyelje meg, hogy a tolóajtók és a rögzített ajtók között van-e átfedés: nyissa és zárja őket, hogy megfigyelhesse, mennyire lehet hozzáférni az üvegfelülethez, amikor zárva van.


- Figyelje meg a zsanérokat, képzelje el milyen lesz őket takarítani, hogy eldönthesse mennyire lesz egyszerű a takarítás.


- Kérdezze meg, hogy a tömítések eltávolíthatóak-e egy időszakos takarítás során, és tudja meg, hogy ezek cserélhetőek-e. Jó ötlet betárazni pótalkatrészekből, amikor megvesszük a zuhanykabinunkat.

Extra ötlet: hogy könnyedén megszáríthassa az üveget egy zuhany után, érdemes áttörölni a felületet egy gumitörlővel, így csökkentheti a vízkő lerakódásának esélyét.

Alternatívaként egy mikroszálas törlővel is áttörölheti a felületeket zuhanyzás után, ugyanazt a hatást éri el, és csupán pár pillanatig tart.

A mindig csodásan csillogó üveg és az agresszív vegyszerek elkerülése pont elég indok arra, hogy rászokjon erre a kis zuhanyzás utáni rutinra. Idővel teljesen automatikus szokássá válik majd.

Végezetül

Ez minden, amit tudni érdemes a megfelelő zuhanykabin kiválasztásáról a fürdőszobájához. A Diplon-nál zuhanykabinok széles választékából válogathat, rengeteg méretben és stílusban, hogy mindenki megtalálja azt, ami az ízlésének megfelel.

Hogyan javíthatja fel egy esőztető zuhanyfej a fürdője élményét?
19
Szept

Egy esőztető zuhanyfejtől bármelyik fürdőszoba luxus fürdőnek tűnhet. Képzelje el a zuhanyzást lágy esővel a feje felett a spa élményt adó fürdőszobájában. Viszont ez nem mindenkinek való, ha figyelembe vesszük a vízpermet tényét és az esőztető bonyolult felszerelését. Tudja meg mi az az esőztető zuhanyfej, mi a különbség közte és az átlagos zuhanyfejek közöt? Ismerje meg az előnyeit és a hátrányait annak, ha felszerel egyet a fürdőszobájába.

Hogyan tisztítsuk a WC kefét és a tartóját?
19
Szept

 

Az egyszerű WC kefe és annak funkcionális tartója szinte semmi tiszteletet nem kap. Pedig ez a háztartási eszköz felelős az egyik legfertőzőbb feladat ellátásáért az otthonunk legkellemetlenebb helyén, amit persze próbálunk észre sem venni. Mikor tisztította vagy cserélte le utoljára a WC keféjét? Itt az idő a cselekvésre.