+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Egy profi útmutatója a fürdőszoba felújításhoz

2022.09.19 12:34
Egy profi útmutatója a fürdőszoba felújításhoz

Ne köntörfalazzunk: Egy fürdőszoba felújítás sok időbe és pénzbe fog kerülni, na meg talán néhány ősz hajszálba is. Viszont ha okosan költekezik, akkor ez a befektetés valószínűleg meg is térül majd.

A kulcs az, hogy olyan újításokat válasszon, amelyek szinkronban vannak az életvitelével és rutinjával. Talán szüksége van egy kádra mert szó szerint benne ülne minden nap, vagy jó volna egy süllyesztett polc, mert nincs hova tennie a samponos tubusait. Esetleg nem ártana két mosdókagyló, mert a fogmosásnak nem könyökháborúzásnak kéne lennie. A boldogság és az elégedettség legyen tehát a végcél egy felújítás során.

Tegyen fel kérdéseket mielőtt elkezdené

Mi a napi rutinja? Ettől függ majd az elrendezés.


Mennyit tud költeni? Jobb, ha még időben átnézzük a költségvetésünket, mint hogy később csalódjunk.
Mennyi tárolóra van szüksége? Most még könnyű kiszámolni, de később már nehezebb lesz átalakítani.
Hány ember fogja használni a fürdőt? Döntenie kell abban, hogy dupla mosdókagylók és tükrök legyenek vagy szimplák.


Mit nem szeret a jelenlegi fürdőjében? Hogy ne kövesse el újra ugyanazt a hibát.

Értse meg a zuhanyzó/kád alapjainak lényegét

Egy szabadon álló kád – ha megvan a hely hozzá – nagyot dobhat az eladási értéken a kisgyerekes családok szemében. Viszont ha a hely nem elég nagy ahhoz, hogy legyen egy külön bejáratú zuhany és még egy kád is – és egyébként sincs kisgyereke, akit fürdetni kellene – akkor a zuhanykabin vagy a kompakt zuhany/kád kombó lehet a legjobb.

Egyelőre koncentráljunk a zuhanyokra. Ez ugyan egy kis részletnek tűnik, ám nagyon nem mindegy, hogy a megfelelő zuhanykabin vagy a zuhany/kád kombinációt választjuk majd.

Üveg ajtókkal: tágasabbnak fog tűnni a zuhanyzó.

Ajtó nélkül: A legszabadszelleműbb zuhanykabinok ajtó nélküliek. Ebben az esetben válasszon vízálló felületeket (és legyen lefolyó a padlóban), így nem kell aggódni a víz kifröccsenése miatti problémáktól.

Végül, de nem utolsó sorban biztosítania kell, hogy a zuhanyzója megfelelő felszereltségű legyen. Az általános szükségletek után, mint az alapvető csaptelepek, polcok és zuhanyfejek mellett léteznek olyan kütyük, amelyek teljes felújítás nélkül is feljavíthatják a fürdőszobája komfortját.

Tartsa észben a tárolókat

Egy zuhanyzóban elég limitáltak a lehetőségek a tárolásra, szóval egy beépített süllyesztett polc szinte kötelező. Illesszen be egyet a csapok közé, vagy vásároljon egy előre öntöttet, és csempézzen rá. Viszont mielőtt beépítené, győződjön meg arról, hogy a süllyesztett polc elég széles lesz a fürdőszobai dolgoknak, és minden szükséges kelléke elfér rajta.


A fürdőszoba szekrény: Ebben két választása van - az első hogy egyedileg terveztet egyet, olyan anyagokat választ hozzá, amik kiválóan használhatóak magas nedvességtartalmú környezetben, egy szakember segítségével pedig megvalósítja az álmait. Vagy megkímélheti magát a fejfájástól és vásárolhat egyet a boltban készen. Ha nem muszáj, ne bontsa szét a fürdőszobáját egy szekrény miatt. A rendetlenséget elrejthetik ugyan a szekrényajtók, viszont akár egy stílusos függönnyel is helyettesíthetőek, ha például a vidéki rusztikusság inspirál minket.


A falakon: Lebegő polcok, tükrös szekrény, törölköző állványok és kampók vagy egy beépített ruhás szekrény mind igazán jól jöhet – a választása csak a stílustól függ és persze, hogy mennyi szabad hely akad még a fürdőszobában.

Koronázza meg fürdőjét egy kis fényűzéssel

Keressen olyan irányzatokat, amik megfelelnek az életmódjához és emelik az otthona eladási értékét is, már ha el szeretné adni. Nézzen rá a mi 5 kedvencünkre:

1. Okos zuhanyzók: Egyre népszerűbb luxus kiegészítő. Hang- és Wi-Fi vezérlőkkel precízen beállíthatja a hőmérsékletet, hallgathat zenét zuhanyzás közben és még sok mást is elérhet vele.

2. Csúszásmentes padló: Ezen nem sokáig kell gondolkodni, ez a ház legnedvesebb helyisége tehát egyértelmű. Egy magas csúszásmentes értékű – 0,42 vagy annál nagyobb – besorolású padló biztonságossá teszi a fürdő használatát.


3. Töltők a fiókban: Ha felszereli a fürdőszobaszekrényt konnektorokkal, sokkal könnyebb lesz rendet tartania (a széthagyott kábelek nem mutatnak jól), és csak ki kell nyitnia egy fiókot, ha használni szeretné a hajszárítóját.


4. Zuhany fúvókák: A hatalmas, fúvókás hidromasszázs kád már a múlté, de a zuhany fúvókák a reneszánszukat élik. Tartsa észben a saját és családtagjai magasságát, illetve a testarányait miközben kitalálja az elhelyezésüket.

5. Fűtött padlók: A lábak megmelegítése a leggyorsabb módja annak, hogy ne fázzunk (nincs több zuhany utáni hidegrázás!). Bónusz: a fűtött padlók gyorsabban száradnak, mint a hagyományosak, ezzel pedig csökken az elcsúszás és az esés veszélye is.

Végezetül

Ez minden, amit tudnia érdemes a fürdőszoba felújításról. A Diplon-nál mindent megtalál a fürdőszobájához, széles választékban. Ezért szinte garantált, hogy mindenki megtalálja közte az igényeinek valót.

Öt függöny ötlet kis fürdőszobákhoz: Luxus, ami befér
19
Okt

Egy kisebb fürdőszobában, az egyszerűség érdekében, jó ha elkerüli a zsúfoltságot. Érdemes úgy alakítani, hogy a fürdő nagynak érződjön, miközben a helyiség kompakt marad. Az igaz, hogy ebben elég trükkös megtalálni az egyensúlyt, könnyű ugyanis túlzásba esni a sok kiegészítő és bútor összezsúfolásával, még akkor is ha olyan szerénynek tűnő kiegészítőről is van szó, mint a függönyök. Ennek ellenére van rá mód, hogy tökéletes illeszkedéssel helyezzünk el függönyöket kis fürdőszobákban, úgy, hogy a szoba összképének semmilyen formában ne ártsanak. Olvasson tovább, és fedezzen fel öt fürdőszoba függöny ötletet a legjobbak közül. Mind az öt lehetőség kényelmesen és pazarul illeszkedik a fürdőbe anélkül, hogy egyszerűen csak egy másodlagos dolognak tűnjön.

Rendelkezik-e megfelelő zuhanyfüggönnyel?
14
Szept

A fürdőszobák gyakran otthonának legkisebb helyiségei, de ez nem azt jelenti, hogy könnyű őket dekorálni. Ha olyan zuhanyzóval – vagy fürdőkáddal – rendelkezik, amelyhez szüksége van zuhanyfüggönyre, akkor számos lehetőség áll rendelkezésére a piaci kínálatot illetően.