+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Hogyan javíthatja fel egy esőztető zuhanyfej a fürdője élményét?

2022.09.19 10:31
Hogyan javíthatja fel egy esőztető zuhanyfej a fürdője élményét?

Egy esőztető zuhanyfejtől bármelyik fürdőszoba luxus fürdőnek tűnhet. Képzelje el a zuhanyzást lágy esővel a feje felett a spa élményt adó fürdőszobájában. Viszont ez nem mindenkinek való, ha figyelembe vesszük a vízpermet tényét és az esőztető bonyolult felszerelését. Tudja meg mi az az esőztető zuhanyfej, mi a különbség közte és az átlagos zuhanyfejek közöt? Ismerje meg az előnyeit és a hátrányait annak, ha felszerel egyet a fürdőszobájába.

Mi az az esőztető zuhanyfej?

Az esőztető zuhanyfej, más néven vízesés vagy csapadék zuhanyfej egy plafonra szerelhető zuhanyfej, ami vertikálisan szórja a vizet. A zuhanyfej gyenge víznyomással rendelkezik, így szimulálva az esőt, ezzel pedig még a leghektikusabb reggeleken is élvezheti az örömteli és relaxáló frissítő zuhanyt.

Esőztető zuhanyfejek vagy átlagos zuhanyfejek

Különböző fajta zuhanyfejeknek különbözőek a jellemzői és a felszerelésük menete is, de a nap végén természetesen mindegyik remek eszköz a tisztálkodáshoz. Mindegy melyiket választja tehát, rá fog jönni, hogy akármilyen új zuhanyfej nagyszerű kiegészítése lesz a fürdőszobájának.

Íme a legfőbb különbségek az esőztető zuhanyfejek és az általános zuhanyfejek között.

Rögzítés

Az esőztető zuhanyfejeket általában a plafonra rögzítjük, amíg a megszokott zuhanyfejek fali rögzítésűek. Vannak olyan esőztető zuhanyfejek, amiket a fal magasabb pontjaira is fel lehet szerelni, de a zuhanyfej olyankor is kiterjeszkedik oldalra, hogy a víz esőként tudjon esni. A csapadék zuhanyfejek egyenesen lefelé permetezik a vizet, amíg egy általános zuhanyfejből egy bizonyos szögben folyik a víz.

Átmérő

Az esőztető zuhanyfejek sokkal hosszabbak, mint egy átlagos zuhanyfej.

Víznyomás

Azért, hogy megkapjuk az esőben való zuhanyzás extravagáns érzését, az esőztető zuhanyfejek széles átmérője segít könnyíteni a víznyomás mértékét. Az átlagos zuhanyfejeknek különböző a víznyomás értékük, de általánosságban erősebb a víznyomásuk, mint a csapadék zuhanyfejeknek.

A megfelelő méretű esőztető zuhanyfej kiválasztása

Amit érdemes észben tartani egy zuhanyfej kiválasztásakor az a permet. Csapadék zuhanyfejek szélesebb átmérőjű szórása miatt a permet szélesebb területet fed le. Ha nem megfelelően zárt kabinú zuhanyzóba szereli fel az esőztetőt könnyen vizes lehet egy zuhanyzás után a padló, ezen ne lepődjön meg ilyenkor.

Ezért a csapadék zuhanyfejeket érdemes olyan zuhanyzókba felszerelni, ahol teljesen elzárt zuhanykabin van, vagy padlótól plafonig üveg. Viszont ez a megoldás valószínűleg nem fog működni egy kád-zuhanyzó kombinációval, mert a víz kifolyik majd a padlóra.

Az esőztető zuhanyfejek előnyei és hátrányai

Az esőztető zuhanyfejek rendkívül relaxálóak lehetnek, de van néhány hátrányuk is, amit érdemes észben tartania mielőtt felszerel egyet a fürdőszobájába.

Az esőztető zuhanyfejek előnyei

Sok előnye van egy esőztető zuhanyfej felszerelésének.

Tisztítás: Az ilyen típusú zuhanyfejet nagyon könnyű tisztítani, mivel dugulásmentes szórófejük van. Egész egyszerűen letörölheti a zuhanyfejet egy törlőronggyal. Talán a legnehezebb része a procedúrának találni egy széket, amivel felérhetjük a plafonra erősített zuhanyfejet.

Megjelenés: Legyen akár rozsdamentes acél zuhanyfej, vagy egy matt fekete kivitel, csapadék zuhanyfejek mindig letisztultan és előkelően festenek a fürdőszobájában.

Lefedettség: A szélesebb zuhanyfej átmérővel a víz több területet fed le, tehát a meleg zuhanyvíz teljesen körbeölelheti önt.

Víz megtakarítás: A csapadék zuhanyfejek nagyjából ugyanannyi vizet használnak, mint az átlagos társaik, de vannak olyan esőztető zuhanyfej modellek, amelyekben beépített víztakarékosság és alacsony nyomású opció is van.

Az esőztető zuhanyfejek hátrányai

Azonban van néhány negatívum is, amit érdemes fejben tartani.

Az áruk: A csapadék zuhanyfejek drágábbak, mint az átlagos zuhanyfejek.

A felszerelés: Ezt a fajta zuhanyfejet sokkal nehezebb felszerelni, különösen ha a plafonra lesz rögzítve. Fel kell bérelnie egy vízvezeték szerelőt, mivel a felszerelés miatt el kell távolítani a plafon és a fal egyes részeit, és össze kell kötni a zuhanyfejet az új vízvezetékezéssel.

Víznyomás: Vannak emberek, akik számára az alacsonyabb víznyomás elfogadhatatlan. Ha a magasabb víznyomást kedveli, akkor az esőztető zuhanyfej nem Önnek való.

VÉGEZETÜL

Ez minden, amit tudnia érdemes a megfelelő esőztető zuhanyfej kiválasztásáról a fürdőszobájához. A Diplon-nál zuhanyfejek nagy választékát találja, rengeteg méretben és stílusban, hogy mindenki megtalálja a magának legmegfelelőbbet.

Walk-in zuhanyfal előnyei és hátrányai
18
Okt

Ha az elmúlt években követte a fürdőszoba dizájn változásait, észrevehette, hogy az egyik leggyakoribb trend a fürdőszoba felújításokban, a walk-in zuhanyfalak népszerűségének növekedése. Gyakran a háztulajdonos bérel fel egy fürdőszoba felújító céget, hogy átalakítsák a meglévő fürdőszobáját vagy egy kádat ilyen zuhanyzóvá alakítsanak, ugyanis elég sok előnye van ennek a letisztult, szegély nélküli megoldásnak. Viszont ha nem óvatos a kulcsfontosságú dizájnelemek tervezése során, akkor lesz pár részletük ezeknek a zuhanyzóknak, amik akaratlanul is problémákat okozhatnak a jövőben.