+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Hogyan válassza ki a megfelelő zuhanykabint a fürdőszobájához?

2022.10.19 13:50
Hogyan válassza ki a megfelelő zuhanykabint a fürdőszobájához?

Egy új zuhanykabin számtalan módon variálható, ami könnyen összezavarja a vásárlót, főleg ha elkezdi összehasonlítani az elérhető lehetőségeket. Tolóajtót használjon, negyedkör alakú kabint, esetleg harmonika ajtót vagy egy komplett vizes helyiséget? Mi azért vagyunk, hogy segítsük a választásban, útmutatást adjunk a különböző opciókhoz és elmagyarázzuk a relatív előnyeiket. Ezzel pedig segítsünk a legtöbbet kihozni a fürdőszobájából.

Mi az a zuhanykabin?

A zuhanykabin panelekkel választja el a zuhanyzó területét, ezzel védve a fürdőszoba többi részét a kicsapódó víztől. Több lehetőség áll rendelkezésre a zuhanykabin elzárására. Ez lehet üveglap, tolóajtó, tengelyes- vagy hajtós ajtók, de szimpla walk-in zuhanyzót is tervezhet. Ezen kívül zuhanykabinnak szüksége van megfelelő vízelvezetésre is, amit egy praktikus zuhanytálca biztosítani is tud. Ahhoz, hogy bármilyen fürdőhöz passzoljanak, a zuhanykabinok több méretben, stílusban és kivitelben is elérhetőek.

Milyen a fürdőszobája mérete és alakja?

A legfontosabb szempont a zuhanykabin kiválasztásakor a fürdőszobája mérete és alakja lesz. Tehát nagyon fontos, hogy tervezzen előre és végezze el a pontos és megfelelő méretvételt a fürdő helyiségéről.

Minél nagyobb a fürdőszobája, annál több helyet tud szánni a zuhanykabinnak, tehát vásárolhat akár egy besétálós, azaz walk-in kabint, vagy kialakíthat egy vizes blokkot is. Ha viszont kisebb a fürdőszobája, annál jobban ki kell használnia a rendelkezésre álló helyet.

Milyen üvegre van szüksége?

Az elmúlt években jelentősen megnőtt a zuhanykabinok üvegválasztéka. Ma már gyakran találkozunk például keményített biztonsági üveggel, vagy könnyen takarítható üvegajtókkal, ami nagyban leegyszerűsíti a tisztítást és a karbantartást. Ezen kívül gyakran találkozhat különféle vastagságú üvegekkel is 4mm-től 10mm-ig, vagy akár még ennél vastagabbakkal is. Érdemes tudni, hogy minél vastagabb az üveg annál tartósabb, ezzel igazán modern, luxus érzetet adva a fürdőszobájának.

Hol legyen a zuhanyzó?

Ahogy a fürdőszobája alakja és mérete is fontos, elengedhetetlen meghatározni a zuhanykabin pontos helyét is. A zuhanykabinok nagyon sokoldalúak tudnak lenni, és be lehet őket szerelni például kifejezetten szűk helyekre, úgy mint a sarkokba vagy rendelkezésre álló zugokba egyaránt.

Ezen kívül be lehet őket illeszteni a fürdőszoba ajtó mögé is, ha nehezen használhatóak a sarok helyek. Párosíthatja a zuhanykabinját például egy harmonika ajtóval, hogy teljes mértékben kihasználja a rendelkezésre álló helyet.

Sarokzuhany opciók

A zuhanykabin sarokba helyezése az egyik legsokoldalúbban használható megoldást jelenti. Az egyik lehetőség a negyedkör alakú kabin, ami jól kihasználja a helyet, ám mégis tágas térrel rendelkezik és kellemes zuhany élményt biztosít.

Alternatívaként kedve szerint párosíthatja az elérhető típusokat a zuhanyajtókból és a különböző panelekből egyaránt.

Walk-in zuhanyfal

Az egyik legstílusosabb zuhany opció, a walk-in zuhanyfal, ami egy nyitott tervezésű zuhanytér, nyílt bejárással. Legjobban a nagy terű fürdőszobákban alkalmazható, fényűzően és elegánsan hatnak, ezért bármilyen stílusú fürdőszobába jó választás lehet. Nem egyszerűen csak jól néznek ki, hanem strapabíró és keményített biztonsági üveggel rendelkeznek. Ha ilyet választ, hozzáadhat egy kis dizájn érzetet, például egy stílusos fekete zuhanyparavánnal.

Szüksége van a zuhanytálcára?

A zuhanytálca biztosítja, hogy a zuhanyból kifolyó víz a lefolyóba jusson. Ezen belül is a legegyszerűbb megoldás egy „minden-az-egyben” zuhanykabin, amihez alapfelszereltség a zuhanytálca is. Mivel a tálcát a saját kabinjához tervezték, minimális a víz kiszivárgásának lehetősége is.

Zuhanyparavánok

Amikor kevés hely áll rendelkezésre, az a legjobb ha a zuhanyzót kombináljuk a káddal. Ilyenkor egy stílusos zuhanyparaván sokat segíthet abban, hogy a legjobb zuhanyélményt biztosíthassuk. A paraván ugyanis diszkrét takarásban tartja a vízteret és megakadályozza, hogy a víz zuhanyzás közben kifröccsenjen a padlóra. A zuhanyparavánok szintén sokféle típusban elérhetőek. Lehet jobb- vagy balkezes, nyitható, illetve akár összehajtható is.

Végezetül

Ez minden, amit tudnia érdemes a megfelelő zuhanykabin kiválasztásáról a fürdőszobájához. A Diplon-nál zuhanykabinok széles választékát találja, különböző méretekben és stílusban, hogy garantáltan mindenki meglelje köztük a saját ízléséhez passzolót.

8 ok, amiért a fekete csaptelepek nem mennek ki a divatból
19
Szept

 

Szinte mindegyik lakberendezési trendnél okkal gondolhatunk arra, hogy vajon mennyi ideig maradnak divatosak? Viszont a fekete ízléses és elegáns vonzereje miatt tartós választásnak bizonyulhat – mindegy hogy székről, kanapéról vagy akár csaptelepről van is szó.

9 gyakori fürdőszoba elrendezés, amit jó ötlet megfontolni a felújítás során
18
Okt

Nagyon sok időt töltünk a fürdőszobánkban, ráadásul az egész fürdő meghatározó lehet lakásunk funkcionalitására és esztétikája szempontjából. Akár fel szeretné újítani a meglévő fürdőszobáját, vagy akár teljesen új fürdőszobát szeretne építeni, jó ha tisztában van azzal, milyen aktuális elrendezési trendek alapján alakulnak a fürdőszobák. Mi segítünk Önnek a megfelelő elrendezés megtalálásában.