+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Hogyan válassza ki a tökéletes zuhany-csaptelepet (3 szakértői tipp)

2022.09.13 13:57
Hogyan válassza ki a tökéletes zuhany-csaptelepet (3 szakértői tipp)

A tökéletes zuhany-csaptelep kiválasztásakor számos tényezőt figyelembe kell venni, beleértve a zuhanyszelepeket, a kiegészítőket, a víznyomást, valamint a zuhany típusát és kiépítését. Amikor kiválasztja az új zuhanycsapot, ne feledje, hogy annak passzolnia kell a kád csaptelepéhez (ha már van ilyen), valamint a többi fürdőszobai csaphoz. Emellett vegye figyelembe, hogy a csaptelep hogyan illeszkedik fürdőszobája más berendezéseihez és dekorációihoz.

Minden másért, amit tudnia kell a zuhanyzójához megfelelő csaptelep kiválasztásához, olvasson tovább.

 

Válassza ki a megfelelő zuhanyszelepeket

Először is érdemes fontolóra vennie a zuhanyszelepeket, amelyek a vízvezeték azon részei, amik a víz áramlását szabályozzák a zuhanycsapoknál. A Riverbend Home szerint a zuhanyszelepet egy fogantyúval és egy záróelemmel vagy fali lemezzel lehet szabályozni. Tehát valójában nem fogja látni magát a szelepet. A szerelési folyamat során a szelepet behelyezik a falba, majd ezután teszik a helyére a zuhanykabint vagy zuhanyrendszert. Végül fel kell szerelnie a csaptelepet, burkolatot a fogantyúval vagy a vezérlő panelt, amely a szelepet borítja. A zuhanyszelepek termosztátos és manuális változatban is kaphatóak. Mindkét változat viszonylag hasonló, viszont a termosztatikus zuhanyszelepek tartalmaznak egy olyan eszközt, amely leállítja a víz áramlását, ha az egy bizonyos hőmérséklet fölé megy, írja a Do It Yourself.

Egy termosztatikus zuhanyszeleppel nem kell amiatt aggódnia, hogy leforrázza magát a zuhany alatt.

Ráadásul ezek a szelepek megoldják a vízvesztés problémáját, amikor a zuhanyzás közben valaki lehúzza a WC-t vagy máshol enged hideg vizet.

 

Válassza ki a konfigurációt és a típust

Amikor zuhany-csaptelepet keres, akkor választhat egyszerű zuhanyfejet vagy egy olyan „minden egyben” kombinációt, amely magába foglalja a zuhany és a kád csapját is.

Ha a zuhanycsapok típusairól esik szó, akkor azok általában öt fő kategóriába sorolhatóak. Ezen kategóriák az egy zuhanyfejjel rendelkező zuhanyzók, az esőzuhanyok, a két vagy több zuhanyfejjel rendelkező zuhanyzók, a kézi tusolók, valamint a testzuhanyok.

 

Egy zuhanyfejjel rendelkező zuhanyzók

Az egyfejes zuhanyok négy vagy több fúvókával rendelkeznek, amelyek különböző módokon osztják el a vízsugarat. Ezeknek a zuhanyfejeknek a fúvókái egy kis kar segítségével állíthatóak, ami a vízfolyást szabályozza a széles permetszerű sugártól kezdve a koncentráltig.

 

Esőzuhanyok

Az esőzuhanyzók nagyok és szélesek. Ezek a zuhanyfejek közvetlenül a zuhanyt használó személy felett felfüggesztve helyezkednek el, és a vízsugaruk egyenesen lefelé irányul.

 

Több zuhanyfejjel rendelkező zuhanyzók

A két vagy több fejjel rendelkező zuhanyzók egyetlen fogantyúval vagy karral kezelhetőek, és általában falra szereltek. Olykor a TV-ben látható ahogy a terelőszelep lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egyszerre egy vagy több zuhanyfejet működtessen.

 

Kézi tusolók

A kézi tusolók egy zuhanyfejjel rendelkeznek, amely egy flexibilis csőhöz csatlakozik. Ezek a tusolók nagyszerűek hajmosáshoz és a nehezen elérhető helyekhez. A kézi tusolók kifejezetten hasznosak mozgáskorlátozottak számára és azoknak, akiknek esetleg le kell ülniük a zuhanyzóban.

 

Testzuhanyok

Végül a testzuhanyok több zuhanyfejjel rendelkeznek, amelyeket a zuhanyzó falába építhet be. A szórófejek vagy kompakt fúvókák szinte ellepik a falfelületet.

 

Gondoljon a kiegészítőkre

Zuhanyfej vagy csaptelep vásárlásakor számos kiegészítő tartozék közül választhat, úgy, mint:

 

Zuhanykapcsolók

A zuhanykapcsolók a vízáramlást a csapból a zuhanyfejbe terelik. Ezek általában a kifolyócsövön helyezkednek el. A zuhanyfej bekapcsolásához húzza felfelé a kapcsolót.

 

Kézi tusolók

A kézi tusoló felszereléséhez szüksége lesz egy plusz lyukra a kádon vagy a zuhanyzó falán, de mindenképpen megérik. A kézi tusolók sokkal könnyebbé teszik az öblítést és a kád tisztítását.

 

KONKLÚZIÓ

Tehát ez minden, amit tudnia kell a megfelelő zuhany-csaptelep kiválasztásához fürdőszobájába. A Diplonnál a zuhany-csaptelepek széles választékát kínáljuk, számtalan mérettel és stílussal, amely minden várakozásnak megfelel.

Íme pár tipp, amiket érdemes észben tartani mielőtt megvásárolja a zuhanykabinját
19
Okt

A zuhanykabin lényeges része a fürdőszobának. Nem csak egyszerűen megvédi a körülötte lévő területet a víztől, hanem karaktert is ad a fürdőszobának. Ennek ellenére amikor eljutunk odáig, hogy lecseréljük a zuhanykabint, akkor szembesülhetünk vele, hogy ez nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik.