+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Hogyan válasszon csaptelepet a fürdőszobai mosdókagylóhoz?

2022.09.14 09:29
Hogyan válasszon csaptelepet a fürdőszobai mosdókagylóhoz?

Legyen szó egy új csapról, vagy akár a régi csap cseréjéről, a csapnál tudjuk kombinálni a funkcionalitást egy kis személyes stílussal.

Segíthetünk Önnek fürdőszobaszekrénye csapjának kiválasztásában, úgy hogy az mind ízléséhez, mind háza fürdőszobájához passzljon. Valamint minden kiegészítő beszerzésében, amire szüksége van, és egy új csaptól elvárhat a helyétől függően. Mindig vegye figyelembe ki fogja használni a fürdőszobát, hogy olyan csapot választhasson, ami megfelel igényeinek.

Hogyan mérjük a fürdőszoba csapokat?

Mikor új csaptelepet keresünk a fürdőszobai mosdókagylóhoz, a legfontosabb mérés a csaptelep közepe lesz. A kifolyócső magasságának és távolságának megmérése segít olyan csapot választani, ami a helytől és igénytől függően magának a legalkalmasabb.

Csapközpont mérése

A csapközpont a cm-ben mért távolság a csapok számára előre kifúrt lyukak között. A lyukak helyzetének lemérésével tudja majd megvásárolni a mosdókagylóhoz az ideális méretű csapot.

A kifolyócső magasságának mérése

A következő fontos mérés, amit jó, ha elvégez, a kifolyócső magasságának mérése. Nézze meg a függőleges távolságot a csap felszerelésének pontjától bármilyen akadályig, mint egy szekrény vagy tükrök a fürdőszoba mosdókagylója felett. Ez segít elkerülni azt, hogy az új csap a méretei miatt ütközzön valamilyen berendezési tárgyával. Továbbá segít a kifolyócső magasságának megfelelő megítélésében, hogy az beilleszkedjen a környezetébe.

Arra is legyen figyelemmel, hogy a csap ne legyen túl magas, különben a víz ki fog csapni. Ám a túl alacsony csap sem megfelelő, hiszen a kezünk nem fog kényelmesen beférni alá kézmosáskor. Amit szintén jó észben tartani, hogy általánosságban a csap kifolyócsöve legyen a lefolyótól kb. 15 centiméterre.

A kifolyócső hosszának mérése

Mérjen a felszerelési ponttól a lefolyója közepéig, hogy megtalálja az ideális kifolyócső hosszt. Ez a mérés segít elkerülni azt, hogy a csap túl alacsony, vagy túl magas legyen. Előbbi esetben nem fér a kifolyócső alá a kezünk, utóbbi esetben pedig a vízsugár fog kicsapni a mosdókagylóból.

Azt ajánljuk, hogy a csap legyen körülbelül negyed- fél úton a lefolyó felett, hogy a vízsugár pont a lefolyó közepét érje.

A csap anyagának és kivitelének kiválasztása

Az olyan jól ismert anyagok, mint a króm, a nikkel vagy a rozsdamentes acél sosem mennek ki a divatból egy fürdőszobai csapnál. Viszont a lehetőségek itt nem állnak meg, akad még néhány fürdőszoba csap stílus és kivitel, amelyek szintén remekül passzolhatnak a fürdőjéhez.

A csap és a tér egyeztetése

A legjobb, ha olyan csapot veszünk a fürdőszoba szekrényhez, ami stílusban és méretben is passzol hozzá és a fürdőszobához is egyaránt.

Illesszünk… vagy ne illesszünk össze kivitelezéseket

Ha a csapok kivitelezését akarjuk összeilleszteni fürdőszobánk többi stílusával, a Diplon lakberendezője Hanna a következőket ajánlja:

A fürdőszoba csapja, a zuhanyzója, és fürdőkád csapjának kivitelezései meg kell, hogy egyezzenek. A szekrény és a fürdőszoba berendezéseknek lehet eltérő színük, de minden olyan, amin víz folyik át legyen ugyanolyan kivitelezésű. Ha lehetséges, válasszon csapokat ugyanabból a kollekcióból, hogy a zuhanyzója, a kádja és a fürdőszobaszekrénye egységesen nézzen ki.”

Csapalkatrészek funkcionalitáshoz

Ha befektet egy fürdőszoba csapba, jobb, ha tudja, hogy mennyire végzi jól a munkáját. Az alábbiakra figyeljen, hogy biztosítsa a csap minőségét, és a maga szükségleteit.

Válasszon a fürdőszobaszekrényéhez olyan csapot, amilyenre szüksége van

Legvégül, ha olyan csapot szeretne, ami méreteiben megfelelő, illik a lefolyóhoz, és egy az egyben megy a fürdőszobaszekrényhez: válasszon olyan kivitelezést, amit szeret és megy fürdőszoba egészének az esztétikájához.

Zárásul

Ennyit érdemes tudnia a mosdójához való csap megfelelő kiválasztása esetén. Dipon-nál nagy választékban talál fürdőszobai csaptelepeket , ahol sok stílus és méret közül válogathat.

8 ok, amiért a fekete csaptelepek nem mennek ki a divatból
19
Szept

 

Szinte mindegyik lakberendezési trendnél okkal gondolhatunk arra, hogy vajon mennyi ideig maradnak divatosak? Viszont a fekete ízléses és elegáns vonzereje miatt tartós választásnak bizonyulhat – mindegy hogy székről, kanapéról vagy akár csaptelepről van is szó.