+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Hogyan válasszuk ki a legjobb zuhanyajtót?

2022.09.14 11:06
Hogyan válasszuk ki a legjobb zuhanyajtót?

A megfelelő zuhanyajtó kiválasztása elrettentő feladatnak tűnhet, de nagyon leegyszerűsíthető, ha észben tartunk néhány alapelvet. Megmutatjuk hogyan kezdje el, és mire figyeljen.

Hol is kezdjük?

A zuhanyajtó kiválasztása csak a személyes ízlésétől és a kabin szerelvényezésétől függ. Ha online vagy egy boltban nézelődik, az alábbiakat tartsa észben:

  • A zuhanyzó vagy kád mérete és elrendezése
  • A kinézet, amit el akar érni
  • A privát szféra mértéke, amire szüksége van

Illetve egy zuhanyajtó beépítése előtt jó ötlet ellenőrizni a jelenlegi zuhanyfej és vízelvezetés szerelvényezését, és vegye fontolóra a cseréjüket. Ha segítségre van szüksége, nézzen rá a zuhanyfej kiválasztása című cikkünkre.

Tippek

Precíz mérésekre lesz szüksége, hogy megakadályozza a víz szivárgását. Ha újratervezi az egész zuhanyzót vagy kádat, várjon, amíg a csempe vagy a helyiség berendezése is készen van, mielőtt méreteket venne az új zuhanyajtóhoz!

A zuhanyajtó méretezése

Alaposan mérje ki a zuhany bejáratának szélességét és magasságát, mielőtt új ajtót választ. Mérjen fentről lefele, függőlegesen két különböző helyről is, hogy biztos legyen a mérése pontosságában.

Zuhanyajtó stílusok

Csúszka, tolózuhanyajtók, és pajtaajtó stílusú zuhanyajtók

  • Egy vagy több panelból állnak, amik egy alul rögzített sínen csúsznak vagy gurulnak
  • Tágas nyílásokhoz tervezve
  • Tökéletesek alkóv zuhanyzókhoz, zuhany és kád kombinációkhoz, vagy kisebb, szűkebb fürdőszobákba, mivel ezek a fajta ajtók nem nyílnak kifelé.

Zsanéros és tengelyes zuhanyajtók

  • Egy vagy két zsanérral felszerelhető, kívülre és belülre is felszerelhető, mint egy megszokott szobaajtó.
  • Szűkebb sarok zuhanyzókhoz, és kizárólagos alkóv zuhanyzókhoz tervezve.
  • Zsanéros és tengelyes zuhanyajtókat lehet a zuhanyzó falára vagy rögzített panelokra is felszerelni.

Tálcás, tálca nélküli, és félig tálcás zuhanyajtók

Tálcás zuhanyajtók

A tálcás zuhanyajtók gyakran olcsóbbak, mint a tálca nélküli modellek, standard méretezésben kaphatóak és vékonyabb üvegeket is támogatnak. Általában gumi tömítéssel rendelkeznek, ami megakadályozza a szivárgást, viszont ez a tömítés gyakran penészedik, így ezeket az ajtókat gyakrabban kell tisztítani az ennek a célnak megfelelő termékekkel.

Tálca nélküli zuhanyajtók

Jó választás nyílt tervezésű vagy modern fürdőszobákba, ráadásul ezeket a legkönnyebb tisztítani. Egyedi rendelésre is lehet őket beilleszteni, de ez nagy munka, amit a legjobb profikra bízni. Tartsa észben, hogy a nehezebb üvegajtónak erősebb állványra van szüksége.

Félig tálcás zuhanyajtók

Változó, hogy pontosan mekkora részük tálcás, de a legtöbb valamilyen léces kialakítású. Mint a teljesen tálcás ajtók, a félig tálcás ajtók is standard méretezésben kaphatóak, ezért jó választás, ha a tálca nélküli kinézetére vágyik, de nem akar befektetni egy egyedi rendelésbe és olyan ajtót keres, ami a tálca nélküli stílusát képviseli, ám Ön is könnyen fel tudja szerelni.

Zuhanyajtó üveg választék

Az üvegválasztás nagy részben csupán az ízlésétől és a fürdőszoba dekorációjától függ, de van néhány dolog, ami megkülönbözteti őket:

Az átlátszó üvegajtó modernebb, stílusosabb választás. Mivel könnyebben átláthatóvá teszi a zuhanyzót, ez a legjobb választás, ha azt szeretné, hogy a csempézés mindig látható legyen, illetve a kisebb fürdőszobák is tágasabbnak tűnnek tőle. A privát szféra általában nem probléma az ilyen zuhanyajtókkal, ha maga a fürdőszoba ajtaja zárható.

A „fagyos” maratott üvegajtók átlátszatlan kivitelben kaphatóak és ezért a legtöbb privát szférát kínálják. Ezeket az ajtókat a legnehezebb tisztítani, mivel a mintáktól nehéz észrevenni a port és a szennyeződéseket.

Mintás üvegajtók sokféle maratott mintával kaphatóak, például esőcseppek vagy csapadék mintákkal, hogy több privát szférát nyújtsanak, de jobban átlátszóak, mint a „fagyos” üvegek.

Végezetül

Ez minden, amit tudni érdemes a legjobb zuhanyajtó kiválasztásáról. A Diplon-nál zuhanyajtók széles választéka közül válogathat, sok különböző méretben és stílusban.