+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Hogyan válasszuk ki a megfelelő esőztető zuhanyfejet: hogy az egyik legjobb dolog legyen az életben

2022.09.19 11:08
Hogyan válasszuk ki a megfelelő esőztető zuhanyfejet: hogy az egyik legjobb dolog legyen az életben

A legkisebb dolgok jelenthetik a legnagyobb változást az életünkben. Problémába ütközött a megfelelő esőztető zuhanyfej kiválasztásakor a fürdőszobájához? Ne hagyja ki az útmutatónkat, ami segít kiválasztani az önnek leginkább megfelelőt!

Lépett már be valaha egy hosszú repülőút után egy luxus hotel zuhanyzója alá?

Ha igen, akkor már valószínűleg megtapasztalta a varázslatos élményt, amit egy esőztető zuhanyfej nyújtani tud, és rájött, hogy szeretne egyet a saját fürdőszobájába is.

Mivel a plafonra szerelésük kihívást jelent a vízvezetékezésben, ezért a legjobb őket új fürdőszobákba szerelni, vagy egy teljes fürdőszoba felújítás során felszerelni egyet.

Viszont ha teljesen renoválni szeretné a fürdőszobáját, akkor ki kell választania a megfelelő esőztető zuhanyfejet.

A jó hír az, hogy amint tudja, hogy pontosan mit szeretne, és a fürdőszobájának milyen egyedi szükségletei vannak, a megfelelő zuhanyfej kiválasztása nem lesz nehéz döntés.

Itt egy gyors útmutató ahhoz, hogy kiválaszthassa a megfelelő esőztető zuhanyfejét.

Mi az az esőztető zuhanyfej?

Megéri körbeírni az esőztető zuhanyfejek célját azoknak, akik még soha nem tapasztalták meg a varázslatos élményt, amit nyújtanak.

Egy esőztető zuhanyfejet fej fölé kell felszerelni, hogy a használója közvetlenül alatta tudjon állni. Úgy működik, hogy egy túlméretezett zuhanyfejből szórja a vizet nagyon könnyed és egyenletes módon.

Olyan érzésre, mint egy egyenletes nyári zápor, de közel sem olyan erős és zavaró mint egy vihar.

5 jellemző, amire figyelni kell

Öt dologra kell odafigyelnie ha esőztető zuhanyfejet vásárol. Fontos megfontolni ezeket a jellemzőket nem csak abból a szemszögből, hogy ön mit szeretne, hanem azért is hogy a fürdőszobájába mennyire illik. Ezeket a jellemzőket érdemes átgondolnia, nemcsak amiatt hogy Ön mit szeretne, hanem azért is hogy mennyire illik majd a fürdőszobájába.

Méret: A legtöbb ember úgy gondolja, hogy minél nagyobb a zuhanyfej, annál jobban lehet alatta relaxálni. Ugyanakkor a víznyomás például egy fontos szempont ilyenkor. Ezeknek a zuhanyfejeknek ugyanis nagy víznyomásra van szükségük, hogy jól működjenek. Ha a víznyomás a házában a működőképesség határán van, akkor jobb egy kisebb fejet választania.

Viszont ha a víznyomás erős, és a zuhanyzó is nagy, akkor olyan nagyot választhat, amilyet csak szeretne.

Minőség: A minőségük megoszlik a különböző márkák és modellek között. A legdrágább zuhanyfej nem feltétlenül a legjobb.

Emlékezzen, még a legnagyobb márkák is árulnak rossz minőséget. Nem szükséges nemzetközileg elismert márkanevet választania ahhoz, hogy egy nagyszerű termékhez jusson.

A zuhanykar illesztése: Az esőztető zuhanyfejeket fel tudjuk szerelni a falra és a plafonra is.

Kiválasztásuk előtt fontos tudni, hogy hova lesznek felszerelve.

Permet: A zuhanyfej permetező beállításai inkább a személyes preferenciától függenek, és nem a vízvezetékezéstől.

A közép és csúcskategóriás esőztető zuhanyfejeknek több permetező beállítása és dizájn választéka is van. A közép- és csúcskategóriás zuhanyfejek többféle permetező opcióval és dizájnnal kaphatóak. Sokféle beállítás létezik, például a masszázs vagy a köd funkció, de van olyan erős vízsugár opció is, ami szinte minden sarat levisz például egy epikus sátorozós túra után.

Habár léteznek olyan egyszerűbb felépítésűek is, amik csupán egy, vagy két beállítást kínálnak, illetve dizájnban is alapdarabok, ezek nem feltétlenül rosszabb termékek, csupán egyszerűbbek.

Stílus és kivitel: A legtöbb zuhanyfej ebben a kategóriában általában három alapanyagból készülhet: acél, sárgaréz és az ABS műanyag. Azonban mindegyik anyagból többféle stílus áll rendelkezésre és eltérő árakon mozognak.

Például az ABS műanyagból készült zuhanyfejek általában olcsóbbak, és a minőség terén többnyire gyengébbek a többihez képest.

Olyan minőségi zuhanyfejet keressen, ami illeszkedik majd a fürdőszobájához. Habár az is igaz, hogy ebben az esetben ez nem olyan lényeges, mint ahogy elsőre gondolnánk. Az esőztető zuhanyfej ugyanis egy igen feltűnő eleme a fürdőnek. Ezért bátran lehet központi dizájneleme a helyiségnek, ami köré tervezzük a többi kiegészítőt.

Alakítsa át a fürdőszobáját a saját nyugodt szentélyévé

A megfelelő zuhanyfej kiválasztása gyakran csupán a személyes preferenciáktól függ, hogy mire van szüksége a fürdőszobájának. A megfelelő zuhanyfej kiválasztása sokszor a személyes igényeinktől függ. Vagyis hogy mi is az, amit szeretnénk látni és használni a fürdőnkben. Ezért amint átgondolja és meghatározza az alapvető igényeket, úgy a döntés is sokkal egyszerűbb lesz majd. Amint lefekteti az alapvető feltételeket, a választási lehetőségek száma megfelelő lesz.

Végezetül

Ez minden, amit tudni érdemes a megfelelő esőztető zuhanyfej kiválasztásáról a fürdőszobájához. A Diplon-nál zuhanyfejek széles választékával találkozhat, számtalan méretben és stílusban. Ezért garantált, hogy mindenki megtalálja közte az igényeinek valót.

Útmutató a tökéletes fürdőszobai kiegészítőkhöz
19
Szept

A fürdőszobai kiegészítők nem luxuscikkek, hanem szükséges elemei a fürdőnek. Ebben a tökéletes fürdőszobai kiegészítőket ismertető útmutatóban összegyűjtöttünk néhány mesés darabot, hogy Önt is meginspiráljuk. Kombinálja bátran a világítást, a kiegészítőket és a kiviteleket úgy, hogy kifejezhesse a saját stílusát. Vásároljon olyan fürdőszobai kiegészítőket, amik gyönyörűvé teszik a fürdőszobát és egyben segítenek elkerülni a zsúfoltságot is. A legtöbb fürdőszobai kiegészítőt percek alatt felszerelheti, és nagyon ütős stílusokban, illetve kivitelekben érhetőek el.

Vásárlói útmutató fürdőszobai felszerelésekhez
18
Okt

A fürdőszoba felújítás gyakran egy teljesen új világot jelent az emberek számára. Egy olyan világot, ahol zavaros fürdőszobai terminológiákkal találkozhatunk és könnyű eltévedni a sok szakkifejezés meg típusleírás között. Az egyik fogalom, amit hallhattt, azok a „fürdőszobai felszerelések”, de pontosan mit is jelent?