+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Hogyan válasszuk ki a megfelelő zuhanykabint a fürdőszobába?

Diplon Hungary
2022.03.09 09:27
Hogyan válasszuk ki a megfelelő zuhanykabint a fürdőszobába?

A zuhanyozás az Ön számára is egyfajta kikapcsolódás? A következő sorokban megtudhatja, hogyan kell kiválasztani a fürdőszobába a megfelelő zuhanykabint vagy zuhanyfalat.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő zuhanykabint vagy zuhanyfalat a fürdőszobába

A zuhanyozás az Ön számára is egyfajta kikapcsolódás? A következő sorokban megtudhatja, hogyan kell kiválasztani a fürdőszobába a megfelelő zuhanykabint vagy zuhanyfalat.

Ha azt szeretné, hogy minden zuhanyozás kellemes és élvezetes legyen, akkor ebben a cikkben sok hasznor információt fog találni. Úgy gondolja mindenképp szüksége van egy teljes fürdőszobafelújításra ahhoz, hogy Ön is élvezhesse a luxust otthonában? Téved! Nincs szükség a fürdőszoba teljes felújítására! Csak minőségi szaniter beszerzésére van szükség csupán valamint a megfelelő zuhanykabinra vagy zuhanyfalra.

Válassza ki a legmegfelelőbb zuhanykabint vagy zuhanyfalat és modernizálja fürdőszobáját minőségi és praktikus fürdőszobai felszerelésekkel! Amennyiben már rendelkezik a megfelelő zuhanykabinnal vagy zuhanyfallal, érdemes felülvizsgálni a zuhanypaneleket! Válasszon hidromasszázs zuhanypanelt fürdőszobájába!

 

Zuhanykabin vagy zuhanyfal? - Melyiket érdemes választani?

A fürdőszoba az otthonunk legintimebb sarka, de a modern és gyors élettempó megkívánja, hogy korrigáljuk szokásainkat, életmódunkat és a modern trendekhez igazítsuk. Ahhoz, hogy egy szép és funkcionális fürdőszobánk legyen, nem kell felújítani vagy lebontani a fürdőszobát! Kevés energiabefektetéssel, kevés pénzből már megvalósíthatja álmai fürdőszobáját!

Akár zuhanykabint vagy zuhanyparavánt választ, nem tud rossz döntést hozni, hiszen mind két típus bármilyen fürdőszobába könnyen beépíthető!

tuš paravan

A zuhanykabinok és a zuhanyfalak sokféle praktikus, szép és egyedi modelljei közül válogathat!  A zuhanykabinok vékony és edzett üvegből készült ajtóból és falakból állnak. Típustól függően lehetnek 4 fallal rendelkezőek ( 2 db üveg oldal és 2 db panel) vagy 2 fallal rendelkezőek (2db üvegoldal). Legyen szó bármelyik korábban említett típusról, mindegyik modell bármilyen fajta falra könnyen rögzíthető, legyen szó csempével, kővel, műanyaggal borított falról, vízálló falról illetve bármilyen más típusról. Ha az eleganciát és a luxust sugárzó fürdőszobát részesíti előnyben, akkor javasoljuk a zuhanyfal választását. Nem fogja megbánni!

A fürdőszobai szaniterek és kabinok valamint zuhanyfalak kiválasztásakor vegye figyelembe a már meglévő fürdőszoba jellemzőit, szín és forma világát! 

Méretek

A zuhanykabin vagy a zuhanypanel modell kiválasztásakor elsődlegesen a fürdőszoba méreteire legyen tekintettel! Hiába választja ki a megfelelő zuhanykabint, ha nem tudja azt a fürdőszobába beépíteni! Pontosan mérje le a fürdőszobájában azt a területet, ahová a zuhanyparavánt vagy a zuhanykabint tervezte! (magasságot, hosszt és szélességet, majd írja le a méreteket mm-ben) Így elkerülheti a kellemetlen meglepetéseket!

A szögletes és négyzet alakú zuhanykabinok leggyakoribb méretei: 80x80 cm és 90x90 cm (800x800 mm és 900x900 mm).

Ne vásároljon túl széles vagy nagyon keskeny zuhanykabin modelleket! A túl nagy zuhanykabin esetében zsúfolt érzést fog Önben fürdőszobája kelteni. A túl kicsi zuhanykabin esetében ugyan tágas és nagy fürőszobája lesz, de használat közben rendkívűl kis mozgástere lehet, továbbá a szűk hely klausztrofóbiás érzést kelthet!

A zuhanykabin és a zuhanyfal ára

A zuhanykabinok és a zuhanyfalak árát különböző paraméterek határozzák meg.

Az alábbi tényezőktől függenek:

 

 • Üvegvastagság - a zuhanykabinok különböző vastagságú edzett üvegeket tartalmazhatnak. A vékony üvegű falak kis helyet foglalnak, viszont kevésbé ellenállóak vastagabb társaiknál. A vastag üvegfalak erősebbek, hosszabb élettartalmúak a vékonyabb üvegfalaknál.  A szabványos üvegvastagság 4 mm, 5 mm, 6 mm, 8 mm és 10 mm. Az edzett üveg lehet átlátszó vagy homokfúvott, áttetsző vagy színtelen. Az ár leginkább az üveg vastagságától függ, nem pedig az üveg típusától.
 • A zuhanykabin mélysége és szélessége - egy nagyobb zuhanykabin elkészítéséhez több anyagra van szükség, ami azt eredményezi, hogy a kabin drágább lesz kisebb társainál. Amennyiben előregyártott, teljesen felszerelt zuhanykabint vesz, úgy a kabin ára meglehetősen magas lesz.
 • A zuhanykabin formája – Ez a paraméter nem változtat drasztikusan az áron, de a magasság így is befolyásolhatja. Az egyszerűbb és csökkentett modellek olcsóbbak, míg a modern és üveges paravánok, keret nélküli zuhanykabinok, pezsgőfürdők, zuhanyfalak, walk-in zuhanykabinok valamivel drágábbak.
 • Márka - A világ vezető gyártóinak zuhanykabinjai drágábbak az újabb vagy kevésbé ismert márkák modelljeihez képest.
 • Tartozékok - A kiegészítő felszerelések növelik a költségeket, de a zuhanykabin egyszerűbb és kellemesebb használatát kínálják.

Zuhanykabin és a zuhanyfalak formája

A megfelelő kialakítású zuhanykabin vagy zuhanyparaván kiválasztásakor a kényelmet és a termék más fürdőszobában lévő tárgyak összhangját részesítse előnyben!   Ügyeljen arra, hogy a zuhanykabin formáját a fürdőszobája méretéhez igazítsa!

tuš kabina

Az alábbi zuhanykabin formák érhetőek el:

 • Félkör alakú zuhanykabinok - A félkör alakú zuhanykabinok ideálisak kisebb fürdőszobákba és ívelt falfelület kialakításahoz. Ezzel a formával helyet takaríthat meg, továbbá megjelenésével más fürdőszobai elemekhez is tökéletesen viszonyul.
 • Négyzet alakú zuhanykabinok – Ez a fajta zuhanykabin bárhol elhelyezhető a fürdőszobában. Négy egyforma oldala van, és tökéletesen illeszkedik bármilyen borítású falhoz. Az ilyen modellek többféle üvegajtóval kaphatóak: például jobb vagy bal oldalon nyíló ajtó, forgózuhanyajtó, üveg tolóajtó és más típusok.
 • Téglalap alakú zuhanykabinok és zuhanyfalak - Tulajdonságai hasonlóak a négyzetesekhez, csak a méretben különböznek.

Zuhanykabin fajták

A zuhanykabinokat több csoportra oszthatjuk. Ezek:

 • Előre gyártott zuhanykabinok - Ezek egy darabból álló modellek, azaz zuhanykabin és zuhanytálca egy szettben. Lehetnek hátfal- és tető nélküliek, rendelkezhetnek hátfallal, tető nélkül.
 • Zuhanykabinok - Ezek a modellek ajtós üvegpanelek, és többféleképpen felszerelhetőek: a falhoz rögzítve közvetlenül a padlólapra vagy a zuhanytálcára helyezik rá.
 • Zuhanyfalak  – Ez egy üvegből készült térelválasztó zuhanyfal. A zuhanyfal üvege rögzített, a zuhanyzóba a belépés egyszerű, tágas és mindig nyitott.
 • Hidromasszázs zuhanykabinok - Ez egy olyan előregyártott zuhanykabin típus, amely a hidromasszázs mellett további luxus funkciókkal is rendelkezik, mint például világítás, hangszórók és hasonlók.

hidromasažna tuš kabina

Zuhanykabinok és zuhanyfalak karbantartása

Nem elhanyagolható szempont a zuhanykabinok és zuhanyfalak vásárlásakor a higiénia. Ahhoz, hogy a zuhanykabinja hosszú élettartalmú legyen, és megőrizze gyári megjelenését, karban kell tartani. A kabinfülkét nemcsak belülről, hanem kívülről is le kell törölni, hogy elkerüljük a vízkő lerakódását vagy penészedését.

Ugyanilyen fontosak a szélek, élek, amelyeken belül gyakran megmarad a víz. Fürdőszobája, zuhanykabinja vagy zuhanyparavánja higiéniájának biztosításának legjobb módja, ha annak felületét rendszeresen megfelelő vegyszeres vízzel megtisztítja.

Látogasson el a Diplon bemutatóterembe és tekintse meg a zuhanykabinok és zuhanyfalak teljes kínálatát! A nagy választék mellett megfizethető árakat, kedvező fizetési feltételeket, kellemes légkört és barátságos személyzetet talál!

Egy profi útmutatója a fürdőszoba felújításhoz
19
Szept

Ne köntörfalazzunk: Egy fürdőszoba felújítás sok időbe és pénzbe fog kerülni, na meg talán néhány ősz hajszálba is. Viszont ha okosan költekezik, akkor ez a befektetés valószínűleg meg is térül majd.