+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Hogyan válasszuk ki a tökéletes fürdőszobai tükröt

Diplon Hungary
2022.05.25 09:16
Hogyan válasszuk ki a tökéletes fürdőszobai tükröt

Ha egy fürdőszoba berendezésére gondolunk, igen nagy valószínűséggel a tükör lesz az első, amely megjelenik szemünk előtt. A tükör minden fürdőszobának egyik legérdekesebb berendezési tárgya, hiszen mind a tér optikai nagyobbításában, mind a fürdőszoba eleganciájában fontos szerepet játszik. Az előbbiek kapcsán tehát nagyon fontos, hogy a megfelelő fürdőszobai tükröt válasszuk otthonunkba!

Amikor belépünk egy fürdőszobába, elsőként a tükrön akad meg tekintetünk. Ez a fürdőszoba lelke. Nem azért figyelünk fel rá, mert a tükörképünket látjuk benne, hanem azért mert amikor kinyitjuk a fürdőszoba ajtaját, általában ez a tárgy az, amely vonzza a tekintetet a felülete és formája végett.

A fürdőszobai tükör esetében nagyon sok részletre kell odafigyelnünk. Segítünk a megfelelő tükör kiválasztásában.

Fürdőszoba tükrök

A tükör mérete a fürdőszoba méreteivel szemben

Nem mindegy mekkora tükröt választunk egy nagyobb vagy egy kisebb méretű mosdó fölé. Egy nagy méretű mosdóhoz a kis tükör elhelyezése optikailag nem ideális, hiszen így a tükör meglehetősen apró lesz, míg egy kis mosdóhoz nagy tükör elhelyéze túl sok, túl nagy, kellemetlen látvány lesz a szem számára.  

Érdemes a fürdőszoba méretét is figyelembe venni. Egy nagyobb fürdőszobában a kis tükör eltűnik, míg egy kis fürdőszobában történő nagy tükör elhelyezése pedig túl sok lesz.

 

A fürdőszobai tükrök típusai

Amíg az ember nem kezd bele ffürdőszoba felújításba nem is sejti, milyen sok tükör kapható a piacon. Érdemes mindig előre meghatározni, hogy valójában milyen tükörre is van szükségünk, és milyen extra funkciókkal rendelkezzen. pl.: egy sötétebb fürdőszobában praktikus a LED-es tükör, kisebb fürdőszobában helymegtakarítás szempontjából nagyon hasznos a polcos tükör.

Léteznek világítással felszerelt modellek, speciális LED-es világítású modellek, amelyek meglehetősen modernek és tetszetősek, dekoratívak. Tükrös szekrényeket is kínálnak, amelyek meglehetősen helytakarékosak és praktikusak. 

Amennyiben kis hely áll rendelkezésre fürdőszobájában, illetve szeret otthonában sminkelni, apróbb kozmetikai kezeléseket házilag elvégezni, úgy a kozmetikai tükrök nagy segítségre lehetnek otthonában. Amennyiben szeretnénk fürdőszobánknak igazi hollywoodi megjelenést kölcsönözni, érdemes megfontolnunk az izzós tükör vásárlását.

Minden tükörnek meg van a maga előnye és hátránya.

 

tükör fénnyel

Egy vagy két fali tükör?

Manapság sokan használnak két tükröt a fürdőszobában, amennyiben kellően széles a mosdó illetve két mosdó áll rendelkezésre. Amennyiben egy klasszikus tükör helyett két vékonyabb és magasabb fali tükröt választunk, egy teljesen új dimenzió nyílik meg számunkra; hiszen a tükrök optikailag megnagyobbítják a teret.

 

fürdőszobai tükrök

Fürdőszoba tükrök és kialakításuk 

Itt minden teljes mértékben az Ön ízlésén múlik, számtalan formát kínálnak számunkra a szalonok. Általában a tiszta, keret nélküli élekkel rendelkező tükrök a minimalizmust, hidegséget képviselik a fürdőszobában, míg a lekerekített éllel rendelkező modellek egy melegebb hangulatot sugároznak.

Általában a vásárlók a klasszikus formákat részesítik előnyben, úgy mint kerek, ovális, téglalap, négyzet alakú tükrök; ugyanakkor napjainkban egyre több ember tér el a hagyományoktól, szeretnek játszani a formákkal, ennek megfelelően egyre többen választanak szabálytalan esetleg asszimetrikus formával rendelkező tükröket.

 

tükör izzókkal

Tükör és polc kombinációja

Nagyon kényelmes a mindennapi használat során, ha a tükör alatt vagy mellett polc is van. Kényelmi szempont helyett azonban sokan a külső megjelenés kapcsán választanak polcot a tükörhöz. Bármelyik cél is vezérelje Önt a korábban említettek közül, egy dologban biztos lehet: nem fog csalódni.

Az utóbbi időben üvegből készült polcokkal szokták a tükröket kombinálni, hiszen könnyen tisztíthatóak, több féle formában és színben kaphatóak és nem utolsó sorban árban kedvezőek. Nincs olyan tükör, amelyhez ne találna az ember megfelelő polcot!

 

tükör polccal

Tükrös szekrények

Különböző formájú, méretű, stílusú tükrös szekrényeket lehet manapság vásárolni. Csak a rendlekezésre álló hely, anyagi korlátok valamint az Ön ízlése szab határt a szekrény kiválasztásakor.

A szekrények esetében a tükör elhelyezésével szoktak játszani a gyártók: vannak olyan szekrények, amelyek tolóajtóval rendelkeznek; hol az egyik, hol a másik szárnyra rögzítenek tükröt, de előfordulhat, hogy mindkettőre. Hagyományosan nyitható szekrények esetében is hasonlóan járnak el.

Az elérhető szekrények színei, mintázatai és formái is igen eltérőek; így minden fürdőszobába találunk megfelelő méretű, színű, tükrös szekrényt.

Bármelyik szekrényt is válassza, egy valami közös bennük: dekoratívak, és markánsan meghatározzák a fürdőszoba kisugárzását.

 

tükör fürdőszoba szekrénnyel

Egy tükör nem csak egy falon lógó üvegdarab,hanem egy új, modern műalkotás, amely a fürdőszoba hangulatát határozza meg. Ezt a hangulatot dekorációval, világítással (fények játékával) és még sok minden mással lehet befolyásolni. Nem mindegy, milyen tükör ékesíti a fürdőszobáját!

 

Tényezők, amiket érdemes figyelembe venni egy zuhanykabin kiválasztásakor
19
Okt

A zuhanykabinok egyedi módon nyújtanak könnyedséget és eleganciát a fürdőszobájának, illetve megakadályozzák, hogy víz kerüljön a fürdőszoba padlójára, ami igen gyakori probléma akkor, ha a kabin helyett zuhanyfüggönyt használunk.

Útmutató a fürdőszobaszekrények kiválasztásához
18
Okt

A fürdőszobaszekrényeknek van az egyik legmeghatározóbb szerepük a fürdőszoba stílusának kialakításában, de kiválasztani a legjobbat néha nehéz feladat lehet. Elgondolkodik majd, hogy vajon érdemesebb összeszereletlen szekrényt vagy inkább kész szekrényt vásárolni, illetve modern vagy rusztikus legyen inkább? Alapanyagok közül juharfa vagy cseresznyefa legyen? Csak hogy néhány variációt említsünk. Szóval hol is kezdjük?