+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Hogyan vásárolja meg a megfelelő fürdőszoba mosdót?

2022.10.18 12:15
Hogyan vásárolja meg a megfelelő fürdőszoba mosdót?

Ha új mosdót vásárol, le fogja nyűgözni mennyit változik tőle az eddig unalmasnak hitt fürdőszobája. Nagyon sokféle stílusú elérhető fürdőszoba mosdót találhat a piacon, azonban a kiválasztásakor nagyon sok dologra oda kell figyelni. Az alapanyagok típusától, a stíluson és megjelenésen át a változó formákig, kiválasztani a megfelelő fürdőszobai mosdót eléggé bonyolult lehet. Töltsön el egy kis időt azzal, hogy átgondolja, mi lesz a legjobb választás az ön számára.

Itt nem csak a megjelenésre gondolunk, hanem arra is, hogy milyen funkció tartozzon hozzá, továbbá szeretne-e tárolókat vagy inkább kevesebb helyet foglaljon majd a mosdó. A kiválasztásakor a fürdőszobája mérete is meghatározó lesz: kérdés melyik fog a legjobban működni a rendelkezésre álló területen. Akár csak egy új mosdót szeretne, vagy épp a teljes fürdő felújításához keres megfelelő mosdókagylót, ez az útmutató segít majd Önnek a döntésben, hogy kiválaszthassa a legjobb mosdót a fürdőszobájához.

Mielőtt vásárolna egy új fürdőszobai mosdókagylót

Mielőtt választ, alaposan gondolja át döntését, esetleg beszélje meg egy szakértővel azt. Tegyen fel sok kérdést, hogy mindent alaposan átrágjon. Nézze meg az otthona stílusát, ne csak a fürdőszobáét: modern vagy hagyományos? Milyen megjelenést szeretne elérni? A mosdó egy mellékhelyiségben lesz, vagy egy fő fürdőszobában? Kik fogják használni: vendégek, gyerekek, vagy a ház tulajdonosai? A válasz ezekre a kérdésekre segíthet Önnek a tökéletes mosdó kiválasztásában.

Stílus

Egy felújított fürdőszoba felújíthatja otthona stílusát, de lehet egy egyedi eklektikus helyiség is, ami semmi máshoz nem hasonlít az otthonában. A ház legkisebb szobája kifejezheti az Ön ízlését, vagy beépülhet az épület szerkezeti elemeibe és a ház hangulatába. Hagyományos mosdókagylót választ, különlegesebb talpazatot szeretne, üvegből készült mosdókagylót nézett ki, esetleg meleg fa stílusút? A költségvetése leszűkíti majd a választási lehetőségeket, de jó ötlet a saját preferált stílusát használni a választáshoz.

Állvány

Egy sima felületű integrált mosdóval egészen letisztult megjelenést tudunk elérni. Sok modern mosdószekrénynek, vagy állványnak ugyanis nagyon letisztult a dizájnja. Az állványba vagy mosdószekrénybe süllyesztett mosdókagyló sima, könnyen tisztítható megjelenést kölcsönöz. A pult tetején elhelyezett kagyló pedig lényegében a munkapult felé illesztett különálló mosdóegységből áll. Ezt a legkönnyebb felszerelni a „csináld-magad” projektekhez.

Alapanyag

A leggyakoribb fürdőszobai mosdókagylók fehér porcelánból készülnek, viszont más színek is elérhetőek a prémiumabb árkategóriában. Előre elkészített, vagy tömör felszínű anyagokat lehet úgy is kialakítani, hogy egyszerre legyenek pultok és mosdók is, amik elférnek a rendelkezésre álló helyen. Zománcozott öntöttvas mosdókat is lehet színezni, hogy bármilyen stílushoz passzoljanak, ráadásul nagyon tartósak és ellenállóak a kopással szemben. Az üvegből, kőből és fémből készült mosdók szintén lehetnek bármilyen színűek és alakúak, ezzel drámaivá varázsolhatják a fürdőszobát. A fából készült mosdók a legújabbak és egyben a legdrágább elérhető mosdók a piacon.

Hely

Ha szerelmes a hosszú porcelánkagylóval kombinált márványpultokba, de csak egy kis mellékhelyisége van, amit dekorálhat, akkor elég nagy bajban van, ugyanakkor rengeteg választási lehetősége akad különböző méretekben. Mindenekelőtt határozza meg mekkora helyet tud felhasználni, mielőtt megvenné az új mosdóját, mert lehet nem fog elférni majd a fürdőjében.

Tárolási lehetőségek

Hely a törölközőknek, samponos dobozoknak és körömkeféknek szinte prémium kategóriának számít a legtöbb fürdőszobában. A mosdó cseréje tökéletes alkalom arra, hogy eldöntse, van-e szüksége több helyre. Egy szekrény mosdóval a tetején több helyet ad nekünk a pakoláshoz, és letisztult megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának, viszont ha kevés a helye, választhat egy klasszikus talpazaton álló mosdót is. Ezek mindig ízlésesek, sok stílusban elérhetőek, így jól illeszthetőek bármilyen dekorációhoz, miközben nyitottá teszik a teret a padlózaton.

Végezetül

Ez minden, amit tudni érdemes a megfelelő fürdőszobai mosdó kiválasztásáról. A Diplon-nál megtalálja fürdőszobai mosdók széles választékát rengeteg stílusban és méretben, hogy mindenki megtalálja azt, amit keres.

Hogyan válasszuk ki a legjobb zuhanyajtót?
14
Szept

A megfelelő zuhanyajtó kiválasztása elrettentő feladatnak tűnhet, de nagyon leegyszerűsíthető, ha észben tartunk néhány alapelvet. Megmutatjuk hogyan kezdje el, és mire figyeljen.