+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Íme pár tipp, amiket érdemes észben tartani mielőtt megvásárolja a zuhanykabinját

2022.10.19 09:57
Íme pár tipp, amiket érdemes észben tartani mielőtt megvásárolja a zuhanykabinját

A zuhanykabin lényeges része a fürdőszobának. Nem csak egyszerűen megvédi a körülötte lévő területet a víztől, hanem karaktert is ad a fürdőszobának. Ennek ellenére amikor eljutunk odáig, hogy lecseréljük a zuhanykabint, akkor szembesülhetünk vele, hogy ez nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik.

Mivel számos különböző típusú zuhanykabin létezikmegeshet, hogy nem mindegyik passzol a fürdőszobánk designjához, ezért mindenekelőtt nem árt, ha tisztában vagyunk vele, hogy milyen típusú zuhanykabinok léteznek.

Negyedkör alakú zuhanyzók

Negyedkör formájú zuhanykabinok az egyik legnépszerűbb típusú zuhanyzók közé tartoznak. Ez a típusú zuhanykabin szinte bárhol elfér, ezért leginkább azok választják, akiknek nem áll rendelkezésre hatalmas tér.

Keret nélküli zuhanykabinok

Ha a keret nélküli – azaz teljesen üveg – zuhanykabinokra gondol, akkor valószínűleg elegáns környékeken lakó emberek fürdőszobái jutnak az eszébe hatalmas terekkel és modern megoldásokkal.

Négyszögletes zuhanyzók

Ahogy a neve is sugallja, a négyszögletes zuhanykabin ajtaja négyszögletes tervezésű. Annyi helyet foglalnak, mint egy átlagosfürdőtér. Ebbe az opcióba csak akkor érdemes belemenni, ha van elég hely a fürdőszobájában, és kedveli a tágas zuhanyteret.

Négyzetes zuhanykabinok

A négyszögletes zuhanykabinok keverik a praktikusságot és a dekoratív szabadságot, így ideális kis fürdőszobába is.

Mi mást kell még tudnia mielőtt megveszi a zuhanykabinját?

Már megismerkedett a zuhanykabinok fajtáival, de mi a helyzet a többi fontos tényezővel? Elkészítettünk Önnek egy rövid útmutatót, ami segítségére lehet a vásárlás megkezdése előtt.

Mérjen pontosan!

Mielőtt egyáltalán elkezdene egy zuhanykabin megvásárlásán gondolkodni, mérje le a fürdőszobáját.. A legnagyobb körültekintéssel vegyen méretet minden sarokról és falról. Ugyanis eléglég egy kisebb hiba, és azonnal rossz méretű zuhanykabint választhatunk, ami vagy túl nagy vagy túl kicsi lesz.

A büdzsé is számít

Mielőtt belemélyülne a zuhanykabin kiválasztásába, nagyon fontos hogy határt szabjon a költségeknek. Ahelyett, hogy a túl drága zuhanykabinok lekötnék a figyelmét, a meghatározott büdzsé segít majd az elérhető célra fókuszálni.

Tényezők, amik befolyásolják a zuhanykabinok árát

A zuhanykabinok árait számos tényező befolyásolhatja. Itt van pár közülük.

Az üveg vastagsága – Az üvegvastagságot a zuhanykabinoknál általában mm-ben mérjük. A szabvány vastagságok általában 4mm, 6mm, 8mm és 10mm. Minél vastagabb a zuhanykabin üvege, annál hosszabb lesz annak az élettartalma. Emiatt a vastagabb üveg elkerülhetetlenül felemeli a kabinok árát is.

A zuhanykabin mérete – Minél nagyobb kabint választ valaki, annál több kiegészítőre és anyagra lesz szüksége. Csak egy kicsit több üveg, több keret stb... A zuhanykabin méretével tehát az ára is nőni fog. Egy rendelésre készített kabin pedig még drágább lesz, mivel a szakembereknek a megrendelő igényeire szabva kell azt elkészíteniük

A stílus – A stílusnak kevésbé van jelentősége az árak tekintetében. A legtöbb zuhanykabin a dizájntól függetlenül szinte azonos árkategóriában kezdődik. Általában ugyanis a méretek és az anyagokközti különbségek növelik az árakat.

A márka – Ez egyértelmű. A világ a márkanevek körül forog. Minél híresebb a márkanév, annál drágább lesz a zuhanykabin is a helyi üzletek korlátozott kínálatához képest.

Kiegészítők – Az is megnövelheti az árat, ha olyan felszereltséget szeretne a zuhanykabinjába, ami eredetileg nem volt beépítve. Viszont ezek a változások valószínűleg megnövelhetika zuhanyzás élményét, és praktikusabb megoldást nyújtanak a fürdéshez.

Végezetül

Ez minden, amit tudni érdemes a fürdőszobájához passzoló zuhanykabin kiválasztásáról. A Diplon-nál a zuhanykabinok széles választékából válogathat, különböző méretekben és stílusban, hogy garantáltan mindenki meglelje köztük a saját ízléséhez passzoló darabot.

Az 5 legjobb zuhanykabin, a legkönnyebben tisztíthatótól kezdve
18
Okt

Most foglalkozzunk egy kicsit a fürdőszobák takaríthatóságával, hangsúlyt helyezve a zuhanyterületre, amit a legnehezebb tisztítani és fertőtleníteni. Ennek az oka valószínűleg az, hogy több ideig tart eltávolítani a vízkövet és a szappan lerakódásokat a csempék és a zuhanykabinok közül, ellentétben a más, könnyebben elérhető berendezésekkel.