+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Kézszárítók: leg higiénikusabb megoldás egy nagy fürdőszobához

Diplon Hungary
2021.11.10 10:45
Kézszárítók: leg higiénikusabb megoldás egy nagy fürdőszobához

A kézszárítókat világszerte széles körben használják, és ideális megoldás a modern fürdőszobákhoz illetve közületi terek mosdóihoz. Rengeteg pénzt spórolhat meg egy kézszárító révén (főleg közösségi mellékhelységek esetén) továbbá gyorsan, érintésmentesen szárítják a kezet.

Ma nagy figyelmet fordítanak arra, hogy minél inkább érintésmentesen, minél kevesebb ideig tartózkodjon az ember a közösségi mosdókban.
A kézszárítók jelentősen megkönnyítik azon mellékhelységek használatát ahol naponta nagy számú ember fordul meg. (Pl. Plázák, múzeumok, irodaházak, iskolák, szállodák, éttermek stb…) A legfontosabb előnyük, hogy automatikusak, azaz ahogy kezünket a készülék alá helyezzük, érintés nélkül azonnal működésbe lépnek és cka 10 másodperc alatt megszárítják az ember kezeit.

 

Kézszárítók alkalmazása

 

A mai kézszárítókat széles körben használják olyan WC -kben, ahol naponta sok ember megfordul.
Ilyen helyek például a kávézók, éttermek és egyéb vendéglátó -ipari egységek, majd a nyilvános illemhelyek, benzinkutak, sportcsarnokok, stadionok, busz- és vasútállomások, bevásárlóközpontok stb.

Hogyan működnek a kézszárítók?

A mai kézszárítók javarészt automata készülékek. Infra érzékelő révén lépnek működésbe. Gazdaságosak és hatékonyak. Nem véletlen hogy a belsőépítészetben ilyen gyorsan elterjedtek.
A kézszárítókat a toalettekben, általában a mosdó közelében rögzítik a falra. Infrás érzékelőjük alul, a kiáramló levegő nyílásánál helyezkedik el. Amint az érzékelő mozgást észlel működésbe lép és szinte azonnal megindul a meleg levegő kiáramlása a készülékből. Amint kezünket elhúzzuk a kézszárító érzékelőjének látóteréből, pár másodperccel később a készülék leáll.

Esetlegesen érdemes több készüléket is felhelyezni a falra. Pl. Egy plázában, ahol egyszerre több ember megfordul a mosdókban érdemes akár 3-4 db kézszárítóban gondolkodni.

Gazdaságos kézszárító

A kézszárítók egyre inkább népszerűbbek papírtölőadagoló elődieknél. Nem véletlen. Kevesebb áramot fogyaszt egy kézszárító havonta mint amennyi papírt vásárolnánk. A vendégek sajnos a használt papírokat eldobálják így óriási rumli keletkezik rövid időn belül a mellékhelységekben. Azon mellékhelységekben ahol kézszárító van felszerelve, a készülék gyorsaságának köszönhetően megforduló emberek forgási sebessége lényegesebben nagyobb, mint azokban a létesítményekben, ahol egyszer használatos papírtörlőket alkalmaznak.

A Mai kézszárítók erős, energiatakarékos motorokkal rendelkeznek. Nem kivételek ez alól a Diplon kézszárítók.

Csökken a rendetlenség kézszárító használata esetén

A mosdókban a rendetlenséget a használt kéztörlők  kidobása okozza többnyire. Azon mellékhelyiségek amelyeket rövid időn belül sok ember látogat különösen ki vannak téve ennek a veszélynek. A kézszárítók ellentétben a papírtörlőkkel nem képeznek szemetet a toalettekben.
Nagyon fontos a WC kinézete. Sok mindent elárul az adott létesítményről, cégről valamint az épületről. Ha szétdobált kéztörlőket lát az ember a padlón, szemetes környékén felmerülhet, hogy egy hanyag, igénytelen helyen vagyunk.

A környezet védett

A kézszárítók szintén környezetbarát megoldások. Használatuk csökkenti a papírtörlők kopását és dobását. A nedves törülközők ártalmatlanítása további hulladékmennyiséget eredményez, ami káros hatással van a környezetre és a környezetre. Sok papír nem biológiailag lebomló, és nagyon sokáig tart, amíg lebomlanak.

Tegyen egy sétát, és látogasson el budapesti bemutatótermünkbe. Tekintse meg személyesen a Diplon kézszárítókat és válassza ki az Ön számára a legmegfelelőbb modellt.