+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Mekkora zuhanykabinra van szükségem?

2022.10.19 14:11
Mekkora zuhanykabinra van szükségem?

Mivel gyorsan változik a beltéri fürdőszoba dizájn, a korábban luxusnak számító zuhanykabin manapság már szinte elengedhetetlen berendezéssé vált. Ma már szinte minden háztulajdonos arról álmodik, hogy a megfelelő méretű zuhanykabint építse be a fürdőszobájába, amikor felújítást végez, vagy új fürdőszobát tervez. És miért is ne? A zuhanykabinok számtalan méretben, színben és stílusban kaphatóak. Olyan szabványos méretekben, amelyek nagyszerűen kielégítik egy átlagos család igényeit, ráadásul kifejezetten nagy, és kicsi fürdőszobába is készülnek belőlük különféle típusok. Ennek ellenére megesik, hogy néha ennek ellenére sem nem tudjuk eldönteni, hogy milyen méretű zuhanykabinra lenne szükségünk.

Továbbá akár kortárs, modern megjelenést szeretne, akár esetleg egy hagyományosabb kinézet a cél, akkor is kaphatóak olyan zuhanykabinok, amik tökéletesek lesznek Önnek. Ám pont emiatt a zuhanykabinok széles választéka megnehezítheti a megfelelő döntést. A szinte véget nem érő modell típusok és méretek sorozata nem csak megtéveszthet, de össze is zavarhat minket.

A fürdőszoba tisztálkodószereivel ellentétben, egy zuhanykabin nem olyasmi, amit minden nap vásárol vagy kicserél az ember egy újra, ha már a régi nem fér be tökéletesen. Ezért nem árt megfontolni milyen típust választunk. Sokan azonnal a szabványos méretek mellett döntenek, viszont nem árt ha Ön kicsit óvatosabban dönt, hiszen nem mindenkinek jó a szabványos kabinméret. Ahhoz, hogy a jövőben is garantáltan elégedett legyen a zuhanykabin méretével és stílusával, összeírtunk pár tanácsot, amelyeket érdemes megfontolnia a vásárlás előtt.

Szabványos zuhanykabin méretek kicsi fürdőszobákhoz

A kis terű fürdőszobáknál általában korlátozottabbak a választási lehetőségeink. A legtöbb helyen a legkisebb elérhető méret egy zuhanykabin esetén 800mm x 800mm, ami nem a legtágasabb zuhanyzó lesz. Természetesen választhat más méreteket is, attól függően milyen igényei lesznek, azonban ezeket a méreteket kis fürdők esetén alaposan át kell gondolni.

A BIFOLD, vagy negyedkör kabinok a legnépszerűbbek a jó helytakarékos kialakításuknak köszönhetően. Jobb választásnak bizonyulhatnak a négyzet vagy négyszögletes zuhanykabinok helyett, amelyek némileg több helyet igényelnek.

A negyedkörös zuhanykabin ívelt formája anélkül biztosít több helyet, hogy azt a fürdőtől venné el. Ha pedig nem szeretné túlzsúfolni a fürdőszobáját, a zuhanykabint elhelyezheti két szomszédos fal közé is. Ez nem csak egyszerűen több helyet biztosít a zuhanyzáshoz, hanem letisztultabbá teszi a fürdő összképét.

Szabványos zuhanykabin méret a nagy fürdőszobákhoz

Azoknak, akik nagyobb fürdővel rendelkeznek, kicsit könnyebb dolguk van. A nagy helynek köszönhetően nincsen korlátozva az, hogy milyen méretű zuhanykabint építhetnek. A nagy hely miatt viszont mindenképpen nagyobb kabint kell választania, hiszen a kis méretű kabinok teljesen elvesznének a fürdőszobában. A szabványos zuhanykabin méret 1200mm x 900mm a nagyobb fürdőszobák esetében.

A tipikus, nagy fürdőkhöz való zuhanykabinok általában négyzetes, vagy négyszögletes tervezésűek. Ha egy négyszögleteset választ, lehetséges hogy kérnie kell a méret személyre szabását, mivel ezek általában relatíve kisebb méretben kaphatóak. Ezen kívül a walk-in zuhanyfalak és a vizes helyiségek is jó választások lehetnek a nagy fürdőszobákba.

Honnan tudom milyen zuhanykabinra van szükségem?

Mielőtt döntést hozna a zuhanykabinja méretéről egy nagyobb fürdőszoba felújítás esetén, íme néhány dolog, amire érdemes még odafigyelnie:

Fürdőszoba méret

A fürdőszobája mérete határozza meg a zuhanykabinja méretét, ez ennyire egyszerű. Ha nagyobb, teresebb fürdőszobája van, válasszon olyan zuhanykabint, ami beleillik a helyiségbe. Hasonlóan a kisebb fürdőkbe a kompakt tervezésű zuhanykabinok illenek majd jobban.

A zuhanykabin helye

A zuhanykabinját nem tudja csak úgy beépíteni akárhová. Az megfelelő elhelyezése ugyanis az egyik legkritikusabb pontja a fürdőszoba elrendezésének. Ha tágas a fürdőszobája, az elhelyezés nem lesz probléma. Azonban a kisebb, kompakt fürdőszobákba mindenképp gondos tervezést igényel, hogy a kabin ne zavarja a fürdőszoba mindennapi használatát.

Végezetül

Ez minden, amit tudnia érdemes a megfelelő zuhanykabin kiválasztásáról a fürdőszobájába. A Diplon-nál zuhanykabinok széles választékából válogathat, különböző méretekben és stílusban, hogy garantáltan mindenki meglelje köztük a saját ízléséhez passzolót.

6 pontos fürdőszoba felújítás előkészítési terv
16
Márc

Minden fürdőszoba felújítása egy nagy projekt. A munkálatok megkezdése előtt sok mindent meg kell fontolni, ezért összeállítottunk Önnek egy rövid tervet, hogy minden gördülékenyen menjen.