+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Miért érdemes fontolóra venni a zuhanykabint az átlagos zuhanyzó helyett?

2022.10.19 14:21
Miért érdemes fontolóra venni a zuhanykabint az átlagos zuhanyzó helyett?

A zuhanyzások nagyszerűek, igaz? Nap mint nap órákat töltünk a zuhányzással, szárítkozással, lazulással. Mégis, egészen mostanáig nem igazán gondoltunk bele, hogy ezek a zuhanyzók hogyan is működnek. Pont ezért, ha a legjobb zuhanyélményt szeretné elérni, érdemes befektetni például egy zuhanykabinba. Azon felül, hogy fényűzőek, több előnyük is van a hagyományos zuhanyhoz és kádhoz képest. Íme néhány ok arra, hogy miért érdemes fontolóra vennie a zuhanykabint az átlagos zuhanyzók helyett.

Fényűző vízi élmény

Amikor belép egy zuhanykabinba, egy olyan kellemes világ küszöbét lépi majd át, amit semmi máshoz nem lehet hasonlítani. A zuhanykabin egy egészen egyedi élményt ad a mosakodásnak úgy, hogy kombinálja a fürdőkád és a zuhanyzó legjobb elemeit. Az átlagos zuhanyzótól eltérően a zuhanykabinban van egy olyan meleg, ködhatású vízsugár, ami lágyan tisztítja testét és elméjét, ezzel pedig egy csepp luxust is hozzáad a napi rutinjához. Ezek a zuhanyok igazán frissítő élményt biztosítanak, miközben finoman kényeztetik a bőrét. Nem csak szimplán a nagyszerű zuhanyzás élményét adják, hanem takarékoskodnak a vízfogyasztással is, így segítenek megőrizni az értékes, természetes erőforrásokat.

Spóroljon a pénzzel és a hellyel

Az egyik legnagyobb probléma a hagyományos zuhanyzónál, hogy sok helyet foglal. Ha pedig valaki felújítja a fürdőszobáját, fontos lehet számára, hogy ne áldozzunk fel felesleges teret a helyiségből. Pont ezért, a zuhanykabin jó választás lehet azoknak, akik spórolni szeretnének a hellyel és idővel. Ahelyett ugyanis, hogy feláldoznánk a drága négyzetmétereket, a zuhanykabin befér a legszűkebb fürdőszobákba is. Ezen kívül ha mégis úgy döntene, hogy elköltözik, nem kell aggódnia a ház vagy lakás eladásával sem.

Privát szféra és kényelem

Az utolsó dolog amit szeretne, hogy valaki meglássa, hallgassa zuhanyzás közben. Sajnos a zuhanyzókat egyáltalán nem a privát szféra figyelembevételével alakították ki, így könnyen az egész ház hallhatja minden egyes részletét a zuhanyzásának. Ellenben a zuhanykabinok nem csak egyszerűen békességet és csöndet biztosítanak, hanem teljesen privát zuhanyélményt is. Nincsenek tükrök benne, így lehetetlen, hogy bárki lássa mit csinál. Ráadásul a zuhany alatt állva egy zárható kabinban nem is érzi majd magát zavarban.

Rugalmasabb

Egy zuhanykabin több rugalmasságot biztosít, mint egy átlagos zuhanyzó. Mivel nincsen szüksége csőhálózatra a beépítéséhez, ezért szinte bárhová telepíthetjük anélkül, hogy aggódnunk kéne a meleg víz elfogyása miatt. Továbbá ha eladja a házat, nem kell attól tartania, hogy a zuhanykabint a házban kell hagyni. A zuhanykabinok ugyanis könnyen kivehetőek, és akár magunkkal is költöztethetjük őket az új otthonunkba. A zuhanykabinokhoz ráadásul nem kell külön elektromos áram sem, vagyis ugyanúgy használhatóak, ahogyan egy átlagos zuhanyzó esetén.

Kevesebb karbantartás és takarítás

Az átlagos zuhanyzók gyorsan összekoszolódnak, már néhány alkalmas használat után lerakódik a szappan maradéka és elszaporodnak a baktériumok. A legtöbb zuhanykabin viszont rozsdamentes acélból készül, ami nagymértékben megkönnyíti a takarítást, és jelentős mértékben csökkenti a baktériumok felhalmozódásának esélyét. Vagyis sokkal tovább marad tiszta, mint a hagyományos zuhanyzók.

Végezetül: Hogyan választhatja ki az igényeinek legmegfelelőbb zuhanykabint?

Ez minden, amit tudnia érdemes az önnek leginkább megfelelő zuhanykabin kiválasztásáról a fürdőszobájába. Nálunk a Diplon-nál a 90x90-es zuhanykabinok széles választékát találja, különböző méretekben és stílusban, hogy garantáltan mindenki meglelje köztük a saját ízlésének valót.

4 különböző típusú zuhanykabin: Hogyan válasszuk ki a megfelelőt?
18
Okt

A zuhanyzás élménye mindig csodálatos. Az emberiség első természetes zuhanya egy átlagos vízesés volt. Miközben lazítunk, a vízfolyás tetőtől-talpig tisztára mos minket. Nem véletlen tehát, hogy a természetből inspirálódva, az emberiség létrehozta a beltéri zuhanyt. Egy zuhanyzás céljára kialakított helyiséget hoztak létre, és elnevezték vizes helyiségnek, amely hamar az otthon és a mindennapi élet elengedhetetlen részévé vált.

4 különféle fürdőkád típus – hogyan válasszunk közülük?
18
Okt

A fürdőkádak a fürdőszobai berendezés alapjai – olyan tartályok, amelyek megtartják a vizet egy igazi pihentető fürdéshez. Relaxáló helyet biztosítanak a pihenéshez, ám létezik több fajtájuk is, különféle extrákkal felszerelve. A leggyakoribb fürdőkád típusok, amiket a háztartásokban találunk azok a kádlemez vagy más néven beugró kádak, a szabadon álló kádak, az alkóv kádak és sarokkádak.