+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Mosdókagyló – minden fürdőszobába

Diplon Hungary
2022.03.30 09:28
Mosdókagyló – minden fürdőszobába

Valószínűleg soha nem gondol az ember a fürdőszobai mosdókagylókra egészen addig, amíg el nem jön az ideje annak, hogy felújítson vagy egy új házba esetleg lakásba költözzön. Segítünk megtalálni Önnek a legmegfelelőbbet! 

Nem könnyű manapság a széles termékpaletták végett a mosdókagylók kiválasztása sem. A fürdőszoba egyik legdekoratívabb és az egyik leggyakrabban használt berendezési tárgyáról van szó.

Mivel ez a fürdőszoba egyik legfontosabb része, a mosdónak mindenekelőtt funkcionálisnak kell lennie: kényelmesen legyen benne hely a kézmosáshoz, könnyedén a csap alá tudjunk helyezni egy poharat. Nem mindegy a külső megjelenése mint ahogy az sem, milyen anyagból készült.

A gyártók minden igényt igyekeznek kielégíteni, ennek megfelelően a választék is elképesztően nagy.

 

 Ma bemutatjuk Önnek a legkeresettebb felületre szerelhető mosdókagyló típusokat.

Porcelán vagy kerámia mosdót válasszunk? 

Az első döntés amit meg kell hoznia vásárlás előtt, hogy porcelán vagy kerámia legyen a mosdó anyaga.

Elsődleges szempont ilyenkor a fürdőszobában lévő többi kiegészítőnek az anyaga. Amennyiben a porcelán dominál, úgy érdemes mosdóból is a porcelánt választania hogy a harmónia fenntartható legyen.

Ettől függetlenül mindenkiben felmerül a kérdés: Mi a különbség a két anyag között valójában?

Mindenki megtapasztalta élete során, hogy a porcelán WC-k tartósak, erősek, ellenállóak; így a porcelán mosdók is ugyan ezen tulajdonságokkal rendelkeznek. Valóban, a porcelánból készült fürdőszobai kellékek minőségi termékek, ennek megfelelően drágábbak is. Külsőségekben nincs különbség a porcelánből és a kerámiából készült mosdók között. A különbséget használat közben tapasztalja meg az ember.

Sokan azt gondolják, hogy a kerámia és a porcelán ugyanaz az anyag, és a két szó felcserélhetően használható; azonban ezek az anyagok különböznek a tulajdonságaik és felhasználásuk alapján. A kulcs különbség a kerámia és porcelán között az alábbiak szerint magyarázható:

A porcelán egyfajta kerámia anyag, de magasabb hőmérsékleten dolgozzák fel mint magár a kerámiát, ezért jobban ellenáll a töréseknek, könnyebben karbantartható és kisebb százalékban szívja be a kellemetlen szagokat.

porcelán felépítményű fürdőszobai mosogató

Mosdókagyló csaptelep lyukkal vagy az anélkül?

Miután meghozta a döntést milyen anyagból készült mosdót választ érdemes megfontolni, hogy a mosdót csaptelep számára kialakított lyukkal vagy az nélkül szeretné. Ha olyan mosdókagylót vásárol, ahol nincs hely a csaptelep számára, akkor azt tanácsoljuk, hogy először a csaptelepet válassza ki mielőtt mosdót vásárolna. Egyeztessen vízvezeték-szerelőkkel, tervezőkkel! Amennyiben bőséges hely áll rendelkezésre és modern fürdőszobát szeretne, úgy érdemes lyuk nélküli mosdót választania, hozzá pedig egy úgy nevezett mosdó mögé helyezhető magasított csaptelepet.

Cancun felépítmény mosogató

Fali mosdót vagy inkább beépíthetőt válasszunk?

 

Ebben a kérdésben kulcsfontosságú szerep jut a mosdókagyló számára kialakított helynek valamint az adott háztartásban élő emberek számánák és korosztályának.

Egy mosdókagyló lehet szimpla vagy dupla, mély vagy kevésbé mély, továbbá a szín sem elhanyagolható kérdés.
A magyarországi Diplon szalonban fekete illetve fehér színben kaphatóak mosdók.

Amennyiben az Ön háztartásában gyerekek is vannak, úgy érdemes olyan mosdót választani, ahol van lyuk a felesleges víz elvezetésére. Köztudott, hogy a gyerekek nagyon szeretnek játszani a vízzel, szétszórtak vagy nincsenek még tudatában annak, ha a lefolyót bedugaszolják, a csapot nyitvahagyják úgy a kiömlő víz eláraszthatja a fürdőszobát. Ilyen és ehhez hasonló esetekben igen hasznos, ha a mosdó rendelkezik egy vízelvezető lyukkal.

 

A mosdókagyló formája:

Akár a klasszikus, kerek, négyzet, téglalap, ovális vagy egyedi formát részesítjük előnyben érdemes az asszimetrikus formákon is elgondolkodnunk. Egy új, szokatlan, egyedi megjelenést kölcsönöz fürdőszobájának!

A Tonic II kollekció termékeit úgy tervezték, hogy minden fürdőszobát kellemessé és különlegessé tegyenek. Ebben a családban olyan aszimmetrikus mosdókat talál, amelyek megkönnyítik mindennapjait.

ideal standard nadgradni lavabo

A felületre szerelt mosogatók előnyei közül érdemes néhányat megemlíteni:

  • Anyagtól függetlenül mindig kellemes látványt nyújt a szemnek;
  • Könnyű a felszerelése;
  • Hozzájárul a fürdőszoba modern megjelenéséhez;
  • Sokféle magasságban felszerelhetőek: csupán a mi döntésünk mennyire magasan vagy alacsonyan szeretnénk a mosdókagylót

A falra szerelhető mosdókagyló egyik nagy előnye tehát az, hogy óriási szabadságot biztosít és nem kell egy fürdőszoba szekrény méreteihez igazodni. Szabadságot adnak Önnek, és megadják a lehetőségét egyedi ötletek kivitelezéséhez hogy olyan fürdőszobája legyen, amelyről mindig is álmodott.

Egy stílusosan kialakított mosdó az egész fürdőszoba tónusát meghatározza. Sose feledkezzen meg a külsőségek mellett a technikai dolgokról! Mindig egyeztessen vízvezeték szerelőkkel, illetve tervezőkkel mielőtt vásárolna!

4 különböző típusú zuhanykabin: Hogyan válasszuk ki a megfelelőt?
18
Okt

A zuhanyzás élménye mindig csodálatos. Az emberiség első természetes zuhanya egy átlagos vízesés volt. Miközben lazítunk, a vízfolyás tetőtől-talpig tisztára mos minket. Nem véletlen tehát, hogy a természetből inspirálódva, az emberiség létrehozta a beltéri zuhanyt. Egy zuhanyzás céljára kialakított helyiséget hoztak létre, és elnevezték vizes helyiségnek, amely hamar az otthon és a mindennapi élet elengedhetetlen részévé vált.

Fekete zuhanyzók – vásárlási útmutató
16
Szept

A matt fekete szín egy modern és sokoldalú dizájn, ami az egyik legnépszerűbb választás a zuhanyzóknak, csapoknak és fürdőszobai kiegészítőknek. Ebben a blogban végigmegyünk a legjobb fekete zuhanyfejeken, kézi zuhanyokon, és zuhanykabinokon amelyekből megkaphat minden inspirációt és ismeretet ahhoz hogy megtervezze a saját fekete fürdőszobáját. Ha a matt fekete fürdőszoba mellett tette le a voksát, de nem biztos benne hogy melyik stílust válassza belőle, mi ötletekkel és tanáccsal tudunk szolgálni. Segítünk abban, hogy hogyan kombinálja a feketét a többi színnel és kivitellel.