+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Mosdópultra vagy falra szerelt csaptelepek

2022.09.19 07:53
Mosdópultra vagy falra szerelt csaptelepek

 

A csaptelepek sokat változtak az évek során. A fürdőszoba tervezés már nem csak annyiból áll, hogy mindig ugyanazt az ezüstös kivitelt használjuk csak kicsit különböző fogantyú stílusokkal. A csapok választéka ma már egészen elképesztő, és nagyon sokat hozzá tudnak adni a fürdőszoba dizájnhoz.

A különböző kivitelek és dizájnok széles kínálata és a választási lehetőség abban, hogy a falra vagy a mosdópultra szereljük-e a csaptelepeket ma már igen sok lehetőséget ad bármilyen fürdőszoba stílus kialakításához. Akármilyen fürdőszobát is tervez, nálunk garantáltan megtalálja hozzá a legjobb csaptelepet is.

Munkalapra/mosdópultra szerelhető csaptelepek

Ha egy csapra gondol, vélhetően először mosdópultra szerelt csap jut az Ön eszébe is. Valószínűleg azért, mert ez a leggyakrabban alkalmazott opció, amit megtalálunk az otthonokban, hotelekben, éttermekben és iskolákban egyaránt. Ez ugyanis a szabvány a csaptelepítésben.

Felszerelés

A fürdőszobai munkalapra szerelhető csapok elég magától értetődőek tehát, és sok fürdőszoba szekrény már előre kifúrt lyukakkal érkezik, hogy azonnal fel lehessen szerelni a csaptelepet a mosdókagyló fölé.

A vizes kivezetők többnyire a falon belül és a lefolyó alatt találhatóak. Ez megkönnyíti a dolgunkat, elég a csap szárát átdugni az előre kifúrt lyukakon és összekötni azt a vízművekkel.

Karbantartás

Mint minden csapot, a munkalapra szerelt csapot is könnyű karbantartani. Egy nedves törlővel áttörölni minden nap bőven elég ahhoz, hogy megtartsa a csillogását. Viszont a munkalapon lévő elhelyezkedése miatt a csap körüli tisztítás és a fogantyú tisztítása kicsit trükkösebb lehet.

Előnyök

A lapra szerelhető csapok időtlen kinézete nagyszerű választás a legtöbb fürdőszobába és a konyhába is. Sokféle stílusból és kivitelből válogathat, amik igazán kiegészítenek minden fürdőszoba dizájnt. Vízesés csaptelepek, magas kifolyócsövű csaptelepek és a különböző fogantyú stílusok nagyon rugalmassá teszik a választást ennél a kortalan csaptelep stílusnál.

Falra szerelhető csaptelepek

 

A falra szerelhető csaptelepek egyik előnye az egyediségük. Már megszoktuk, hogy a konyhaszekrények és fürdőszoba szekrények mosdópultjára szerelt csapokat látunk, tehát egy falra szerelt csap igen izgalmas és meglepő dizájnt adhat.

Felszerelés

Falra szerelni egy csapot egy kicsit trükkösebb. A vízvezetékek szabványszerűen munkalapra szerelt csapokra lettek kiépítve, tehát a vízvezetékezés plusz munkába fog kerülni.

A csaptelep falra való felszereléséhez viszont át kell irányítani a falon belüli vízforrást arra a pontra, ahol a csaptelep lesz. Ezt jobb, ha tapasztalt vízvezeték szerelőre bízzuk, de lehet egy csináld magad projekt is ha van ismerete a témában.

Hogy átirányítsuk a vízvezetékezést, először is fel kell bontani a falat ott, ahol a csaptelep lesz, vagy a fal mögül megoldani úgy, hogy a szomszéd helyiségből végezzük el a munkát, ám emiatt szintén javítani kell majd a falat – viszont megéri az erőfeszítéseket a plusz stílus és a különleges hatás érdekében amit egy falra szerelt csap teremt a fürdőbe.

Karbantartás

A falra szerelhető csaptelepek tisztítása könnyebb, mint a lapra szerelteké. A munkalapra szerelt csapok melletti részt hírhedten nehéz tisztítani, tehát a falra szerelt csapok lényegében sokkal higiénikusabbak lehetnek, mint a mosdópultra szerelt verziók.

Már csak azért is, mert a falra szerelt csapok esetében nem áll meg a víz a csaptelep nyakánál, hogy az melegágya lehessen a kórokozóknak. S mivel a lefolyó felett a falon vannak elhelyezve, ezért nem is kell őket olyan gyakran tisztítani sem, mint a lapra szerelt változatot.

Előnyök

A falra szerelhető csaptelepek egyik nagy előnye, hogy több helyet hagynak a munkalapon, amit ki tudunk használni tárolásra, dekorációra vagy üresen is hagyhatjuk a minimalizmus jegyében. Egyedi kinézetük miatt érdekessé teszik a fürdőszoba dizájnt. Ha újonnan építkezik, akkor a vízvezetékezést tervezheti falra szerelhető csaptelepekhez is, ezzel megkönnyítve a felszerelésüket.

Végezetül

Ez minden, amit tudni érdemes a falra szerelhető csaptelepekről a fürdőszobájához. Nálunk, a Diplon-nál csaptelepek széles kínálatából válogathat, számtalan méretben és stílusban, hogy biztosan megtalálja azt, amit keres.

Mosdókagyló – minden fürdőszobába
30
Márc

Valószínűleg soha nem gondol az ember a fürdőszobai mosdókagylókra egészen addig, amíg el nem jön az ideje annak, hogy felújítson vagy egy új házba esetleg lakásba költözzön. Segítünk megtalálni Önnek a legmegfelelőbbet!