+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Mosogató csaptelepek - csapok típusai

Diplon Hungary
2022.03.23 09:30
Mosogató csaptelepek - csapok típusai

Ahhoz, hogy a fürdőszobája a megfelelő külsővel és funkciókkal rendelkezzen, megfelelően fel kell szerelni! A napról napra bővülő csaptelepek kínálata megkönnyíti az Ön helyzetét!

Akár új fürdőszobát szerel fel, akár egy meglévőt alakít át, fontos, hogy a szaniterek jó minőségűek legyenek és külső megjelenésükben jól harmonizáljanak környezetükkel! Megfelelő választás esetén szebbé, praktikusabbá, modernebbé varázsolhatja fürdőszobáját! 

Eurosmart-Cosmopolitan-baterija-za-lavabo

Ahhoz, hogy a fürdőszoba tetszetős megjelenést kapjon, fontos, hogy olyan csaptelepeket szerezzünk be, amelyek összhangban állnak a mosdóval, a fürdőszobával és nem utolsó sorban az Ön igényeivel!

Mosdó csaptelep típusok

A minőségi mosdó csaptelep kiválasztásához tudnia kell, hogy milyen típusú csaptelepet szeretne. Az alábbiakban megtudhatja, milyen fajta mosdó csaptelepek léteznek és miben különböznek az egyes típusok.

Egykaros mosdócsaptelepek

Már a név magába foglalja ennek a csaptelep családnak a jellegzetességét! Egy fogantyúval rendelkező csaptelepekről van szó, amelyek nagyon könnyen használhatóak. Egy kar segítségével állíthatjuk be a csaptelepből kiáramló víz mennyiségét valamint a hőmérsékletét. Könnyed, gyengéd, finom és kis mozdulatokkal állíthatjuk a csaptelepből kiáramló víz tulajdonságait.

Baterije-za-lavabo-Kludi

 

Kétkezes mosdócsaptelepek

A kétkezes azaz két gombos mosdócsaptelepek két fogantyúból és egy csaptelep testből állnak. A kétkezes csapok speciális fogantyúval rendelkeznek: egyik fogantyú hívatott a hideg víz mennyiségének szabályozására, míg a másik pedig a meleg víz szabályozására szolgál. Ebben a csaptelepcsaládban fellelhetőek fali és álló csaptelepek egyaránt amelyek klasszikus formával rendelkeznek, így retro megjelenést kölcsönöznek fürdőszobájának. A Diplon bemutatóteremben kétkezes mosogatók széles választékát kínáljuk a mosdóihoz!

Retro baterija za lavabo ST03162

Infrás mosdó csaptelepek

Az infrás mosdó csaptelepeket érintésmentes csaptelepeknek is nevezik. Elnevezésük abból ered, hogy egy infraérzékelő révén lehet a csaptelepet nyitni vagy zárni. Ezen csapteleptípusok révén minden fürdőszoba nem csak modern, hanem gazdaságos is!  Kifejezetten ideálisak ezek a csaptelepek középületek (iskolák, korházak, plázák, áruházak, éttermek, benzinkutak..) mosdóhelységének felszerelésére. Ezek a technológiailag fejlett csaptelepek abban különböznek a klasszikus társaiktól, hogy szenzorral működnek, amely áramellátást igényel. A víz hőmérsékletét a csaptelep oldalán található kis kar segítségével lehet beállítani.

senzorske-baterije

 

Nyomógombos csaptelepek

A középületek mosdói esetében sokszor használnak nyomógombos csaptelepeket. Ennek oka a gazdaságos vízfogyasztásban és a környezettudatosságban keresendő. Amint a csaptelep gombja lenyomásra kerül, a víz megfelelő mennyiségben áramlik a csaptelepből. A csaptelep egy bizonyos idő eltelte után autómatikusan elzáródik.

Ezen csaptelep típusok középületekbe, üzlethelyiségekbe valamint nagy családos háztartásokban ideálisak.

Álló és falra szerelhető mosdó csaptelepek

A beépítés módja szerint a csapokat álló (beépített) és fali (beépített) csaptelepekre osztják. Az álló csaptelepek függőlegesen állnak, mosogatóra vagy munkalapra szerelhetőek. Megkülönböztetünk egy- vagy kétkezes típusokat is. A falra szerelhető csaptelepek közvetlenül a falra, azaz a mosogató fölé szerelhetőek. Szintén elérhetőek egy vagykét kezes modellben is.

Színes csaptelepek

A csaptelepek felületének leggyakoribb színe természetesen a króm. A klasszikus króm csaptelepek mellett az aktuális trend a színes csaptelepek, amelyek felfrissítik a fürdőszoba megjelenését.

Ezüstszürke színének köszönhetően a krómozott mosogató csaptelepek nagyon elegánsak, a fürdőszoba pedig letisztult megjelenésű lesz ezáltal. A szürke szín jól illeszkedik minden szín árnyalathoz, és más szűrke fürdőszoba elemekkel kombinálva nagyon kellemes és modern megjelenést ad a fürdőszobának.

A szokatlan megjelenésű csaptelepek viszont megtörik az egyhangúságot, kontrasztot teremthetnek, egyes színeket kiemelhetnek így adva egyedi hangulatot fürdőszobájának.

Magasított mosdócsaptelepek

A magasított mosdócsaptelepek felületre szerelhető vagy beépíthető mosdókagylóhoz készültek. Praktikusabbak a felületre szerelhető, azaz a csaptelep furat nélküli mosdóhoz. Ebben az esetben a csaptelep a mosdókagyló mögé, a munkalapra kerül rögzítésre, ahonnan kecsesen, felülről ível a mosdókagyló fölé.

Ringo baterija za lavabo visoka

Ezek a modern kialakítású csaptelepek nagyon praktikusak, könnyen karbantarthatóak, kifinomult és vonzó megjelenést kölcsönöznek fürdőszobájának.

Mosdó csaptelepek zuhanyfejjel

A kihúzható zuhannyal ellátott csapokat leggyakrabban a konyhai csaptelepek kategóriájában találhatjuk meg, azonban a fürdőszobában is praktikusan alkalmazható a kihúzható zuhany, kivált képpen szépségszalonokban.

Ha dilemmában van, hogy milyen típusú mosdócsaptelepet válasszon, reméljük, hogy ezek az irányelvek segítenek a választásban. A Diplon kínálatában a mosdócsaptelepek széles választéka található, legyen szó egy meglévő csaptelep cseréjéről vagy egy komplett fürdőszoba felszereléséről. Utóbbi esetben azt tanácsoljuk, hogy először a mosdót válassza ki és utána a csaptelepet! Ebben az esetben biztosan harmóniában lesz a mosdókagyló a csapteleppel mind funkcióját tekintve, mind megjelenését!

Kézszárítók: leg higiénikusabb megoldás egy nagy fürdőszobához
10
Nov

A kézszárítókat világszerte széles körben használják, és ideális megoldás a modern fürdőszobákhoz illetve közületi terek mosdóihoz. Rengeteg pénzt spórolhat meg egy kézszárító révén (főleg közösségi mellékhelységek esetén) továbbá gyorsan, érintésmentesen szárítják a kezet.

Útmutató a tökéletes fürdőszobai kiegészítőkhöz
19
Szept

A fürdőszobai kiegészítők nem luxuscikkek, hanem szükséges elemei a fürdőnek. Ebben a tökéletes fürdőszobai kiegészítőket ismertető útmutatóban összegyűjtöttünk néhány mesés darabot, hogy Önt is meginspiráljuk. Kombinálja bátran a világítást, a kiegészítőket és a kiviteleket úgy, hogy kifejezhesse a saját stílusát. Vásároljon olyan fürdőszobai kiegészítőket, amik gyönyörűvé teszik a fürdőszobát és egyben segítenek elkerülni a zsúfoltságot is. A legtöbb fürdőszobai kiegészítőt percek alatt felszerelheti, és nagyon ütős stílusokban, illetve kivitelekben érhetőek el.