+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Rendelkezik-e megfelelő zuhanyfüggönnyel?

2022.09.14 11:32
Rendelkezik-e megfelelő zuhanyfüggönnyel?

A fürdőszobák gyakran otthonának legkisebb helyiségei, de ez nem azt jelenti, hogy könnyű őket dekorálni. Ha olyan zuhanyzóval – vagy fürdőkáddal – rendelkezik, amelyhez szüksége van zuhanyfüggönyre, akkor számos lehetőség áll rendelkezésére a piaci kínálatot illetően.

A zuhanyfüggönyök rendkívül praktikusak. Ezek elsősorban arra szolgálnak, hogy megakadályozzák a víz és pára kicsapódását a zuhanyzóból vagy a kádból, és némi privát szférát biztosítsanak a zuhanyzás során. De fürdőszobája dekorálásakor is hasznosak.

A fürdőszobájába megfelelő zuhanyfüggöny kiválasztásához el kell döntenie egy pár dolgot, nem elég csupán azt választania, amelyik „jól néz ki”.

 

Hogyan válasszon zuhanyfüggönyt?

A zuhanyfüggöny egy alapvető kiegészítő minden fürdőszobába, ezért a megfelelő darab kiválasztása sokat jelent a fürdőszobai dekorációt illetően. Egy új zuhanyfüggöny vásárlása talán a legkönnyebb és legegyszerűbb módja annak, hogy kicsit felfrissítse fürdőszobáját.

Mielőtt azonban elmenne zuhanyfüggönyt vásárolni, számtalan dolgot érdemes megfontolnia. Ezek közé tartozik a függöny anyaga, hogy vízálló-e vagy sem, a zuhanyzójához ideális méret, valamint a kívánt stíluskiválasztása is. Azt sem árt szem előtt tartania, hogy mennyire könnyen tisztítható az adott zuhanyfüggöny, továbbá hogy szeretne-e karnist és függönycsipeszeket hozzá.

Ha még nem szerelt fel karnist korábban, akkor valószínűleg ezzel érdemes kezdenie. Ehhez meg le kell mérnie a kádat vagy zuhanyzót, mielőtt bármit is vásárolna.

Milyen anyagú zuhanyfüggönyök vannak?

Különféle anyagú zuhanyfüggönyök kaphatóak, úgy, mint pamut, vinyl, poliészter vagy egyéb mikroszálas anyagok, többek között. Az Ön által választott függöny anyaga pedig hatással lesz fürdőszobájának dizájnjára.

Sokféle anyagból készülhet zuhanyfüggöny. Tehát milyen különféle anyagtípusok állnak rendelkezésére a zuhanyfüggönyöket illetően? Melyik a legjobb választás? Tekintse meg az alábbiakban!

 

Vinyl zuhanyfüggönyök

A vinyl zuhanyfüggönyök általában népszerűek, mivel olcsók és nem nehéz karbantartani őket a szövetanyagokhoz képest. Ezek a függönyök könnyen tisztíthatóak és változatos színekkel, valamint mintákkal kaphatóak, ezért egyszerűen találhat fürdőszobai dekorációjához illőt.

A vinyl természetesen vízhatlan, szóval a penész kialakulása nem jelent problémát ilyen anyagú függönynél. Valamint, ha költséghatékonyan szeretné fürdőszobája dekorációját felfrissíteni, akkor a vinyl függönyök tökéletes választást jelentenek alacsony áruk miatt.

A vinyl egy alternatívája a poliészter.

Vízállóak-e a poliészter zuhanyfüggönyök?

Csakúgy, mint a vinyl darabok, a poliészter zuhanyfüggönyök is vízállóak. Bár a zuhanyfüggönyök többsége taszítja a vizet, a legjobb mégis megnézni adott függöny címkéjét. A poliészter vagy mikroszálas anyagok strapabíróak, hosszú élettartamúak és egyszerű mosni őket – akár kézzel, akár mosógéppel egyaránt.

A vinly függönyökkel ellentétben a poliészter darabok szövethez hasonló megjelenéssel bírnak, ugyanakkor nehezebbek, ami jól jöhet, ha zuhanyzójában erős a víznyomás. Ezen függönyök súlya miatt győződjön meg róla, hogy karnisa kellően erős-e ahhoz, hogy elbírja a terhelést.

Zuhanyfüggöny vásárlásakor érdemes fontolóra vennie az antibakteriális és penészedésgátló bevonattal rendelkező darabokat. Ez ugyanis megvédi zuhanyfüggönyét a penésztől, ami nagyon gyakori a nedves, párás környezetben.

Milyen stílusú függönyt válasszon?

Ez fürdőszobájától és annak dekorációjától is függ. A zuhanyfüggönyök általában egyszínű vagy mintás változatokban kaphatóak. A finomabb megjelenés érdekében az egyszínű darabok jelentik a legjobb választást. Ha azonban azt szeretné, hogy a zuhanyfüggöny legyen fürdőszobája középpontja, akkor válasszon egy mintás darabot – olyat, ami passzol a helyiség dekorációjához.

Zuhanyfüggöny vásárlásakor vegye figyelembe a világítást is. Legyen akár kisebb vagy nagyobb méretű fürdőszobája, a természetes fény mindenképp fontos, ezért nem szeretné a zuhanyfüggönnyel kizárni azt. Emiatt érdemes a világosabb színeket előnyben részesítenie.

 

KONKLÚZIÓ

Tehát ez minden, amit tudnia kell a fürdőszobájába ideális zuhanyfüggöny kiválasztásáról. A Diplon-nál hatalmas választékban kínálunk zuhanyfüggönyöket, minden igényt kielégítő méret- és stílusválasztékkal.

6 pontos fürdőszoba felújítás előkészítési terv
16
Márc

Minden fürdőszoba felújítása egy nagy projekt. A munkálatok megkezdése előtt sok mindent meg kell fontolni, ezért összeállítottunk Önnek egy rövid tervet, hogy minden gördülékenyen menjen.

Zuhanykabin vásárlási útmutató
14
Szept

A zuhanykabinok nagyon sokféle változatban és méretben érhetőek el, szóval nem okozhat problémát megtalálnia a fürdőszobájához legjobban illőt.