+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Tényezők, amiket érdemes figyelembe venni egy zuhanykabin kiválasztásakor

2022.10.19 13:36
Tényezők, amiket érdemes figyelembe venni egy zuhanykabin kiválasztásakor

A zuhanykabinok egyedi módon nyújtanak könnyedséget és eleganciát a fürdőszobájának, illetve megakadályozzák, hogy víz kerüljön a fürdőszoba padlójára, ami igen gyakori probléma akkor, ha a kabin helyett zuhanyfüggönyt használunk.

Amint viszont beépít egy zuhanykabint, a víz sem fog többé bosszúságot okozni, továbbá a zuhanykabin a fürdőszoba fókuszpontjává és központi elemévé válik. Ezek miatt jó ha olyat választ, ami ránézésre is jól néz ki. Az alábbiakban felsorolunk pár tényezőt, hogy mire figyeljen oda, amikor zuhanykabint választ.

A kabin helye

Egy fürdőszoba felújítás során áthelyezheti a zuhanyzó területét is. Ha úgy érzi, hogy a jelenlegi zuhanyzó helye nem emeli ki a zuhanykabint, akkor azt még időben, kedve szerint áthelyezheti.

A kabin ideális pozíciója valószínűleg középen, vagy az egyik sarokban lesz, a fürdőszoba méretétől függően. Azt viszont mindenképp vegye figyelembe, hogy egy központi zuhanykabin vonzza a tekintetet, emiatt jó ha szemet gyönyörködtető dizájnnal rendelkezik.

Modell típusok

A zuhanykabinok különböző dizájnokkal kaphatóak, de nem minden zuhanykabin lesz jó az Ön számára. A legmegfelelőbb fajta mindig a fürdőszobája méretétől függ. Például ha sok helye van, egy walk-in típusú kabin tökéletes lehet Önnek.

Ha viszont kicsi a fürdőszobája, érdemes egy negyedkör vagy BIFOLD típusú zuhanykabint vásárolni, amik nem foglalnak túl nagy helyet. Megbízhat hozzá szakembereket is, hogy elvégezzék a pontos méréseket arról a területről ahova be szeretné szerelni a zuhanykabint, így elkerülhetőek a méretbeli tévedések.

A zuhanyzó alakja

A zuhanykabinok különböző alakokban kaphatóak, a leggyakoribbak a D, U, egyenes, L, T és az ötszög alakúak. A D és az U alakú zuhanykabinok szinte egyformán néznek ki. Tökéletesek kis méretű fürdőszobákhoz, és fal mellé is beszerelheti őket. A D és az U alakú kabin akkor optimális, ha nincs semmilyen sarok, mai megfelelő lenne az elhelyezésére.

Az L alakú zuhanykabinoknak definiált vonalvezetésük van, amelyek stílusos megjelenést adhatnak a fürdőszobájának. Közvetlen sarokba is be lehet őket szerelni, ha szűkösebb a hely. A T alakú zuhanykabinok két részre osztják a fürdőt, illetve egy üvegpanel segítségével a WC területét választják el a fürdő résztől. Ezt a kabint két irányba nyíló ajtókkal tervezték.

Az egyenes zuhanykabin tökéletes választás nagy fürdőszobákba, amíg az ötszög alakúak a kisebb vagy közepes helyiségekbe passzolnak.

Üvegvastagság

A zuhanykabinok biztonsági üveggel készülnek, különböző üvegvastagságokkal, a néhány milliméterestől az egészen vastagig. A vékony üveg a legmegfizethetőbb típus, de relatíve gyengébb a minősége, mint a vastagabb üvegeké.

Ha egyszerre szeretne megfizethető és minőségi zuhanykabint, akkor a legjobb, ha egy közepes üvegvastagság kabint választ. A közepestől felfelé, vagyis a legvastagabb üvegekig minden modellnek erős a struktúrája, de többet is kell fizetni értük. A legvastagabb üvegfajtákat általában egyedi megrendelésre készítik, ezek drágák, viszont nagyon tartósak és biztonságosak.

Ajtó típus

A következő tényező, amit jó ha szem előtt tartunk a vásárlásnál, az a zuhanykabin ajtó típusa.

A tengelyes zuhanyajtók mindkét irányba nyílnak, és nincs szükségük nagy térre. A tolós zuhanyajtók pedig sok helyet szabadíthatunk fel, emiatt sokkal kreatívabban rendezhető be a fürdő is. A BIFOLD, vagyis harmonika ajtó a kisebb fürdőszobákhoz lehet jó megoldás. Mindegyiket gyakran használják sarok zuhanykabinoknál is.

Zuhanytálca

Attól függően, hogy mik az elvárásaink, a zuhanykabint használhatja tálcával vagy tálca nélkül is. Ha viszont gyerekek vagy idősebbek is használják a fürdőszobát, akkor az a legjobb ha tálcával szereli fel a zuhanykabint, hiszen ezzel csökkenheti az elcsúszás kockázatát.

Mindenki olyan zuhanykabint szeretne, ami tökéletesen illik az otthonába. Ha Ön is minőségi és stílusos zuhanykabint keres, ne hezitáljon és keressen fel minket.

Végezetül

Ez minden, amit tudnia érdemes a megfelelő zuhanykabin kiválasztásáról a fürdőszobájába. A Diplon-nál zuhanykabinok széles választéka, több méretben és stílusban érhető el. Itt biztos, hogy mindenki megtalálja a saját ízléséhez passzolót.

A fürdőszobaszekrény feletti tükör méretezése
14
Szept

Tükör nélkül nincs kész fürdőszoba. A tükör kulcsfontosságú szerepet játszik a napi higiéniai tevékenységeink során, mint a borotválkozás, sminkelés, vagy a hajunk igazítása, és ez az egyik utolsó tárgyunk, amire ránézünk, mielőtt elmegyünk otthonról.

A legjobb zuhanyszettek kis fürdőszobákhoz
19
Szept

Csak azért mert kis fürdőszobája van, még nem jelenti azt, hogy nem kaphatja meg azt a fürdőszobát, amire vágyik. A luxus zuhanyzás élménye igenis elérhető a fürdőszoba méretétől függetlenül.