+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Törölközőtartók - hogyan válasszuk ki a legjobbat?

2022.10.18 13:58
Törölközőtartók - hogyan válasszuk ki a legjobbat?

Egy meleg és száraz törölközőért nyúlni a zuhany vagy fürdő után az élet apró örömei közé tartozik. Ez fűtött törölközőtartó nem csak segíthet ebben, hanem stílusos és praktikus kiegészítője is lesz is a fürdőszobájának. A fűtött törölközőtartók nagyszerűek törölközők és egyéb kisebb ruhaneműk szárítására, miközben egy kis extra melegséggel látják el a fürdőszobáját, ami távol tartja a nedvességet. A fűtött törölközőtartó egy elég vonzó vonása tehát a fürdő helyiségnek, amely feljavítja a fürdőszoba dizájnérzetét is. Ha fűtött törölköző rúdban gondolkodik, de nem tudja hol is kezdje, a tanácsaink segíthetnek a választásban.

Mire ügyeljen mielőtt fűtött törölközőtartót vásárol?

Ha fűtött törölközőtartót választ, számításba kell vennie a fürdő stílusát is: modern vagy hagyományos a fürdőszobája? A fűtött törölközőtartók ugyanis számtalan dizájnban és sokféle stílusban elérhetőek, hogy bármilyen fürdőszobába be lehessen őket illeszteni. A létrás törölközőtartók népszerűek a modern fürdőszobákban, de egy hagyományos törölköző radiátor nagyszerűbbé vrázsolhat egy rusztikus vagy hagyományos fürdőszobát.

Ezek a törölközőszárítók elérhetőek több méretben is, így nem jelent problémát a fürdő mérete sem. Vásárolhat például egy kisebb mellékhelyiségbe, de egy tágas fő fürdőszobába egyaránt. Azonban mielőtt törölközőtartót vásárol, pontosan mérje le a fürdő méreteit és vegye számításba azokat a helyeket is, amiket majd a tartó szelepei foglalnak el.

Ahogyan a méret és a stílus esetében, a kivitelekben sem kisebb a választék. Választhatunk króm, fehér, de antracit színű tartót is. Manapság a króm a legnépszerűbb, hiszen ez könnyen beillik bármilyen fürdőszoba stílusba, amíg a fehér, egy friss modern megjelenést kölcsönöz. Az antracit pedig nagyszerű választás a modern, minimalista dizájnt kedvelőknek.

Hol helyezze el a fűtött törölközőtartóját?Ne kapkodja el a törölközőtartó elhelyezését. Ha például új fürdőszobát épít vagy csupán felújít, ne felejtse el lefesteni vagy lecsempézni a törölközőtartó helyét, mielőtt felhelyezi azt.

Ha egy törölközőszárító radiátor vízvezetékes és nem elektromos, gondoljon a jelenlegi csőhálózatra is. Ha egy már meglévő radiátort cserél le, akkor pedig gondoskodjon róla, hogy az új törölközőszárító radiátor szélessége vagy egyezzen meg a régivel, vagy legyen egy kicsit szélesebb, hogy a vízvezeték szerelői munkát a minimumon tartsuk. Ha olyan törölközőtartót választ, ami nem elég széles, akkor több munkát fog igénybe venni a felhelyezésük, hiszen változtatásokra lesz szükség a csőhálózatban, különösen akkor, ha a csövek a padlóból jönnek nem a falból.

Hogy biztosítsa a törölközők könnyű elérhetőségét is egy fürdő vagy zuhany után, gondoskodjon róla, hogy a fűtött törölközőtartó olyan közel legyen a kádhoz vagy zuhanykabinhoz, amennyire csak lehetséges. Ezzel elkerülheti, hogy vizesen sétál át a helyiség másik felébe.

Vízvezetékes vagy elektromos fürdőszobai törölközőtartót válasszon?

Hiába van az otthonába beszerelve egy központi fűtőrendszer, nem kötelező emiatt vízvezetékes törölközőszárító radiátort választania. Felszerelhet egy elektromos törölközőszárítót is, ezzel akár nyáron is élvezheti a fűtött radiátor nyújtotta előnyöket, amikor a központi fűtés ki van kapcsolva.

Csővezetékes törölközőszárító radiátor

Ha le szeretne cserélni egy meglévő radiátort, egy csővezetékes törölközőszárító radiátor a legjobb választás, mivel azt a csővezetéket használja, ami már amúgy is jelen van.

Elektromos törölközőszárító radiátor

Az elektromos törölközőszárító radiátor ideális választás, ha új fürdőszobát alakít ki és nem szeretné kiterjeszteni a fűtőrendszert. Ezek gyárilag egy olyan speciális védőoldattal kaphatóak, amik megakadályozzák a korróziót és a vízkövesedést. Az elektromos törölközőszárító radiátor a villamossági rendszeréből kapja a táplálást, ezért jó ha egy villanyszerelő szakember végzi a felhelyezését.

Plusz előny, hogy a legtöbb ilyen elektromos törölközőszárító termosztatikus szeleppel kapható, amivel az igényeinek megfelelően állíthatja a hőmérsékletet, és az időzítővel ki és be is kapcsolhatja őket.

Fűtött törölközőtartó stílusok

A fűtött törölközőtartók modern és hagyományos stílusban is kaphatóak, hogy bármely fürdőszobába be lehessen őket illeszteni. A hagyományos törölközőtartók ízlésességet és eleganciát kölcsönöznek a szobának, amíg a tervezői megjelenésű vagy modern törölközőszárítók modern, kortárs hangulatot biztosítanak.

Végezetül

Ez minden, amit tudni érdemes a megfelelő törölközőtartó kiválasztásáról. A Diplon-nál törölközőszárítók nagy választékából válogathat, rengeteg stílusban és méretben, hogy mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelőt.

Hogyan válassza ki a megfelelő kád csaptelepet?
14
Szept

Nem aggódjon apróságok miatt, ha az Öné a világ legjobb fürdőszobája! A megfelelő berendezéssel és tartozékokkal ugyanis egyszerűen megalkothatja álmai fürdőszobáját. Csupán annyit kell tudnia, hogy honnan szerezze be következő fürdőkád csaptelepét, és azt valóban sajátjának érzi majd. Arra ihletve, hogy elhozzuk önnek a praktikusságot és a legjobb stílust.

Hogyan válassza ki a megfelelő zuhanykabint a fürdőszobájához?
19
Okt

Egy új zuhanykabin számtalan módon variálható, ami könnyen összezavarja a vásárlót, főleg ha elkezdi összehasonlítani az elérhető lehetőségeket. Tolóajtót használjon, negyedkör alakú kabint, esetleg harmonika ajtót vagy egy komplett vizes helyiséget? Mi azért vagyunk, hogy segítsük a választásban, útmutatást adjunk a különböző opciókhoz és elmagyarázzuk a relatív előnyeiket. Ezzel pedig segítsünk a legtöbbet kihozni a fürdőszobájából.