+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Útmutató a fürdőszobaszekrények kiválasztásához

2022.10.18 13:45
Útmutató a fürdőszobaszekrények kiválasztásához

A fürdőszobaszekrényeknek van az egyik legmeghatározóbb szerepük a fürdőszoba stílusának kialakításában, de kiválasztani a legjobbat néha nehéz feladat lehet. Elgondolkodik majd, hogy vajon érdemesebb összeszereletlen szekrényt vagy inkább kész szekrényt vásárolni, illetve modern vagy rusztikus legyen inkább? Alapanyagok közül juharfa vagy cseresznyefa legyen? Csak hogy néhány variációt említsünk. Szóval hol is kezdjük?

Fontolja meg a költségvetését

Biztosítsa, hogy a fürdőszoba szekrény belefér a költségvetésébe, természetesen a teljes fürdőszoba felújítás költségét beleszámolva, mielőtt elkezdené a projektet. Hasonlítsa össze az ideális fürdőszoba tervét a költségvetési keret legaljával, és igazítsa egymáshoz a kettőt a legjobb eredmény eléréséért.

Összeszereletlen szekrények vásárlása esetén, azzal hogy önmaga szereli össze és fel a szekrényt, könnyíthet akiadásokon, de figyelmeztetjük: fáradságos munka lesz. Ha mégis így dönt, és el akarja kerülni a szállítással járó sérüléseket, akkor a legjobb az, ha keres egy összeszereletlen szekrényt online. A szekrények széles választéka és mérete miatt jelentősen megnőnek a lehetőségei, és az online vásárlással juthat a legtöbb kedvezményhez is, amivel szintén spórolhat – és ezt ki ne szeretné?

Pro tipp: Menjen biztosra, és nézzen meg néhány fürdőszobát a szomszédságában, összehasonlítási alapnak, mielőtt belekezdene egy nagyobb felújításba. Néhány negyedben talán szinte muszáj luxus fürdőszoba szekrényekbe befektetni azért, hogy menjen a stílushoz, de ha túlköltekezik egy szekrény miatt, akkor kevesebb marad más fontos dolgokra. Olvassa el az útmutatónkat, hogy maximalizálni tudja az otthona értékét a rendelkezésére álló keretből.

Mérje le a helyiséget

Az elrendezés meghatározásán felül, szükséges lejegyeznie azt a magasságot, hosszúságot és szélességet is, ami a rendelkezésére áll – a pontos méretek nagyon fontosak amikor beépít egy fürdőszobaszekrényt. Néhány szempontot ezért érdemes észben tartani a mérések elvégzésekor: az ajtó helyzetét, a fürdőszoba tükrök elhelyezését és az elektromos, illetve csőhálózati felszerelések pozícióját, valamint magát a távolságot a szekrény és a csőhálózat berendezések között.

Határolja be a tárolókat

A spa-szerű oázis megteremtésének titka az otthonában az, hogy elegendő tárolókkal szereli fel a fürdőt. Több tárolóhely több helyet jelent ahova elteheti a bőrápoló termékeket, hajápoló szereket és a törölközőket.

Írja össze a meglévő dolgokat a fürdőszobájában, és induljon ki a kapott listából. Szüksége van fiókokra, hogy elrejtse a smink készletét, vagy egy nyílt kosárra, amiből gyorsan elővehet bármit, amire szüksége van? Esetleg extra szekrényajtókra, a rugalmasabb és nagyobb tárolási lehetőségekért? Egy másik szempont, amit érdemes figyelembe venni, hogy hány ember fogja használni a fürdőszobát, és mik a szükségleteik. Változni fognak a szükségleteik, vagy az előrelátható jövőben marad a jelenlegi helyzet?

Találja meg a saját stílusát

Végre elértünk a jó részhez. Engedje meg például a Pinterest board-jának, a Diplon-nak és az otthona elrendezésének, hogy komplex inspirációt nyújtsanak a legszebb fürdőszoba szekrény kiválasztásához.

Keressen egy shaker stílusú szekrénysort, klasszikus fehér vagy fa kivitelekben, amennyiben például egy hagyományos fürdőszobát szeretne. Ne ijedjen meg attól ha önnek padlóvázra van szüksége az art deco stílusú fürdőjébe; keressen dió színű kiviteleket, elszórt mintákkal vagy merész színeket használjon a lapos felszínű ajtókon. Imádja a tengerparti vagy a rusztikus dizájnokat? A viharvert fehér tölgy szekrények hófehér márvány pultokkal nagyszerűen mutatnak mindkét stílusban.

Válassza ki az alapanyagokat

A fürdőszoba szekrényének ki kell állnia az elemek viharának próbáját, (hőség, víz, magas páratartalom) kombinálva a mindennapi élet káoszával. Egy átlagos szekrénysor váza forgácslapból, furnérlemezekből vagy farostlemezekből készül, tömör fa szekrényajtókkal és fiókokkal befejezve. Alapvetően ezek a szekrények jó szolgálatot tehetnek bárhol, és jó választásnak bizonyulhatnak egy spórolósabb fürdőszoba felújítás során.

Ahogy a költségvetése nő, vele együtt az alapanyagok és kivitelek száma is, amik elérhetőek lesznek az Ön számára. Egy gyors online kereséssel találhat festett vagy koptatott dizájnokat és számtalan fa illetve laminált megoldást is. A választék tehát szinte végtelen. A legfontosabb tippünk: kerülje el a fa furnér borítólemezeket, mivel ezek nem ellenállóak a páratartalommal szemben, és csak idő kérdése a felpúposodásuk.

Zárásul

Ez minden, amit tudni érdemes a megfelelő fürdőszoba szekrény a fürdőszobájához. A Diplon-nál fürdőszoba szekrények széles választékából válogathat, rengeteg méretben és stílusban, hogy mindenki megtalálja azt, amit keres.

Hogyan válassza ki a tökéletes zuhany-csaptelepet (3 szakértői tipp)
13
Szept

A tökéletes zuhany-csaptelep kiválasztásakor számos tényezőt figyelembe kell venni, beleértve a zuhanyszelepeket, a kiegészítőket, a víznyomást, valamint a zuhany típusát és kiépítését. Amikor kiválasztja az új zuhanycsapot, ne feledje, hogy annak passzolnia kell a kád csaptelepéhez (ha már van ilyen), valamint a többi fürdőszobai csaphoz. Emellett vegye figyelembe, hogy a csaptelep hogyan illeszkedik fürdőszobája más berendezéseihez és dekorációihoz.

Hogyan válasszon csaptelepet a fürdőszobai mosdókagylóhoz?
14
Szept

Legyen szó egy új csapról, vagy akár a régi csap cseréjéről, a csapnál tudjuk kombinálni a funkcionalitást egy kis személyes stílussal.

Segíthetünk Önnek fürdőszobaszekrénye csapjának kiválasztásában, úgy hogy az mind ízléséhez, mind háza fürdőszobájához passzljon. Valamint minden kiegészítő beszerzésében, amire szüksége van, és egy új csaptól elvárhat a helyétől függően. Mindig vegye figyelembe ki fogja használni a fürdőszobát, hogy olyan csapot választhasson, ami megfelel igényeinek.