+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Útmutató lépésről lépésre a megfelelő zuhanyszett megoldás megtalálásához

2022.09.13 12:27
Útmutató lépésről lépésre a megfelelő zuhanyszett megoldás megtalálásához

A fürdőszoba megtervezésének fontos lépése a megfelelő zuhanyszett megoldás kiválasztása. Ezen útmutatóval megtalálhatja a fürdőszobája elrendezésének, személyes igényeinek és az Ön által preferált dizájnnak megfelelő zuhanyszett megoldást.

Elvégre nem minden zuhanyzó illik minden fürdőszobába. Ahogyan Önnek és családja igényeinek sem felel meg minden zuhanyzó.

Mikor a megfelelő zuhanyszett megoldást keresi, eláraszthatja a különféle funkciókkal és dizájnokkal rendelkező modellek sokasága.

Az olyan intelligens kiegészítő funkciók felfedezése során, mint például a víztakarékos technológiák, gyakran megfeledkezünk az alapokról: a fürdőszobánk kialakításáról és saját szükségleteinkről.

Íme tehát egy egyszerű útmutató lépésről lépésre, amely segít abban, hogy fókuszált maradjon, valamint megtalálja az Ön és családja számára tökéletes zuhanyzót.

Legyen tisztában a méretekkel

Először is győződjön meg róla, hogy tisztán átlátja-e fürdőszobája méreteit. Gondolja át alaposan fürdőszobája elrendezését és méretét. Hová kerül majd a zuhanyzó, és mennyi hely áll rendelkezésére?

Zuhanykabint szeretne, esetleg a zuhanyzó és a fürdőkád valamilyen kombinációját? Vagy egy kis zuhanysarkot, hogy spóroljon a hellyel?

A kézi tusolók zuhanyfej tartóval vagy fali konzollal a legkisebb helyekre is felszerelhetőek, és egyszerűen elhelyezhetőek az ideális magasságban és helyen.

Ha egyetlen zuhanyrózsa mellett dönt, az nem azt jelenti, hogy nélkülöznie kellene a kényelmet. Sok manapság fellelhető kézi zuhanyszett esetében állítható a vízsugár, a gyengéd, relaxáló vízfolyástól kezdve egészen a pulzáló masszázs érzését nyújtóig.

Amennyiben több hely áll rendelkezésére, érdemes megfontolnia egy esőzuhanyt vagy olyan zuhanyszetteket, amelyek több zuhanyfej felszerelését is lehetővé teszik.

Régi zuhanyzója lecserélésekor ideális esetben szeretné, ha új zuhanyrendszere illeszkedne a már meglévő szerelőnyílásokba. Új zuhanyzó telepítésekor meg kell győződnie arról, hogy a falak alkalmasak-e a zuhany fali konzoljának felszereléséhez.

Vegye figyelembe a felhasználókat

Ki fogja használni a zuhanyt? A háztartásában élők szükségleteinek figyelembe vétele segíteni fog abban, hogy megfelelően elhelyezze a kézi zuhanyzót, amelyet így mindenki elér majd – magasságától függetlenül.

Gyerekek vagy idősek számára a kézi zuhanyzók nagyszerű választást jelentenek a rögzített zuhanyfejekhez képest. Egyedül vagy egy zuhanykombináció részeként bármilyen magasságú felhasználó számára megfelelnek, és segítenek elérni – például fürdőkád esetében – a nehezen hozzáférhető helyeket. Ez különösen hasznos a mozgáskorlátozottak számára.

Ismerje meg a különbséget a termosztátos és az egykaros csaptelepek között

Ha már tudja, hogy melyik zuhany megoldás passzol fürdőszobája elrendezéséhez és saját igényeihez, akkor mindenképp ismerkedjen meg a zuhany csaptelepével is.

Termosztátos zuhany csaptelepek:

Ha gyermekekkel vagy idősekkel él egy háztartásban, a termosztátos zuhanyzók nagyszerű választást jelenthetnek. Ezek termosztátos belsővel rendelkeznek, amely automatikusan ellenőrzi és biztosítja a stabil vízhőmérsékletet. Minden termosztátos zuhany csaptelep beépített biztonsági zárral rendelkezik, amely automatikusan leállítja a vízáramlást, ha az nem elég hideg vagy meleg – így megakadályozva a túl hideg vagy túl forró víz kiáramlását.

Egykaros zuhany csaptelepek:

Sok hagyományos fürdőszoba gyakori jellemzője az egykaros zuhany csaptelep, amely szerkezete a hideg és a meleg víz összekeverésével állítja be a vízhőmérsékletet.

A hőmérséklet pontosan beállítható az egykaros csaptelepekkel, de ezek nem feltétlen reagálnak a hideg vagy meleg víz nyomásának és hőmérsékletének változására. Ez azt jelenti, hogy más vízkimeneteli pontok – például a mosógép – használata könnyen befolyásolhatja a vízáramlás hőmérsékletét és nyomását zuhanyzójában. Vegye figyelembe, hogy ez problémát jelenthet a többszemélyes háztartásokban, főleg, ha gyermekei is vannak.

 

KONKLÚZIÓ

Bármilyen zuhany megoldást is választ, a rugalmas és könnyen állítható zuhanyzók elengedhetetlenek a zuhanyzás kellemes élményének biztosításához.

Ezért a zuhanyszett választásakor mindig ellenőrizze, hogy zuhanyzóját úgy tervezték-e, hogy könnyen felszerelhető és háztartása igényeihez igazítható legyen. Tehát ez minden, amit tudnia kell a fürdőszobájába megfelelő zuhanyszett kiválasztásához. A Diplonnál hatalmas választékban megtalálható számtalan zuhanykészlet csapteleppel, rengeteg különféle mérettel és stílussal, bármely elvárásnak eleget téve.

Szilárd vagy folyékony szappan: 3 érv, ami elgondolkodtat
22
Ápr

A kezünk a leginkább igénybe vett testrészünk, ennek megfelelően gyorsan koszolódik. A különböző szennyeződések baktériumokat tartalmaznak, amely a fertőzések melegágya lehet; ennek megfelelően szükség van kézfejünk rendszeres tisztítására. Elgondolkodott már azon, hogy egy kézmosás alkalmával mennyi baktériumot távolít el a szappan segítségével a kézfej bőrének felületéről? Előbbiek kapcsán felmerülhet a kérdés, melyik szappanforma hatékonyabb: a szilárd vagy a folyékony? Mai cikkünkben ennek járunk utána.