+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Vásárlói útmutató fürdőszobai felszerelésekhez

2022.10.18 11:21
Vásárlói útmutató fürdőszobai felszerelésekhez

A fürdőszoba felújítás gyakran egy teljesen új világot jelent az emberek számára. Egy olyan világot, ahol zavaros fürdőszobai terminológiákkal találkozhatunk és könnyű eltévedni a sok szakkifejezés meg típusleírás között. Az egyik fogalom, amit hallhattt, azok a „fürdőszobai felszerelések”, de pontosan mit is jelent?

Ebben a vásárlási útmutatóban elmagyarázzuk, hogy mik is azok a fürdőszobai felszerelések, illetve bemutatjuk a lehetőségeit és praktikus ötletekkel látjuk el Önt, hogy kezdő löketet adjunk ebben az új világban.

Mik azok a fürdőszobai felszerelések?

A fürdőszobai felszerelések a definíciójuk szerint olyan dolgok, tárgyak amiket felszerel a fürdőszobájába a szoba főbb részein (a berendezéseken) kívül.

A fürdőszobai felszerelések olyan állandó részei a fürdőszobának, amik be vannak kötve vagy vízvezetékkel vagy elektromos vezetékekkel, és csak egy fürdőszoba felújítás során lehet őket eltávolítani. Emiatt a legtöbb felszerelésnek általában 25 év az élettartalma. A lényegi részek akkor mutatkoznak meg, ha eladják a házat. Léteznek olyan eladók, akik magukkal viszik a drágábbnak számító felszereléseket, mások mindenféle felszerelést otthagynak, és előfordulhat az is, hogy minden berendezést elvisznek.

Amennyiben bérli az ingatlant, általában bármi, ami a fürdőszobában található, állandó berendezésnek számít és a főbérlő tulajdona. Európai országokban, mint például Németország, ahol az albérlet ára olcsóbb a nálunk megszokottnál, gyakran még a toalettek és mosdók biztosítása is az albérlőre hárul.

Példák fürdőszobai berendezésekre:

 • Kád
 • Toalett
 • Mosdó vagy lefolyó
 • Zuhanyzó
 • Csapok
 • Beépített bútorok

Példák fürdőszobai felszerelésekre:

 • WC ülőke
 • Zuhanyfüggöny
 • WC papír tartó
 • Szappanadagoló
 • Álló vagy falra szerelt bútorok
 • Mosdótál
 • Eltávolítható polcok

Nézzük meg ezeket a fürdőszobai felszereléseket egy kicsit részletesebben.

WC ülőke

Az egyik leggyakrabban cserélt fürdőszobai felszerelés, ami nem meglepő, hiszen gyakran van használva, így ez az egyik legnépszerűbb fürdőszobai felszerelésnek számít.

A legtöbb WC ülőke thermoplasztikus gumiból vagy thermoset gumiból készül, amik strapabíró anyagok, és ellenállóak az elszíneződésekkel és karcolásokkal szemben.

Zuhanyfüggöny

Bár a zuhanyparavánok gyorsan egy kortárs megoldássá válnak a víz kicsapódásának korlátozására, sokan preferálják a zuhanyfüggönyöket.

Bizonyosodjon meg róla, hogy a dizájn passzol a szoba dekorációjához, és biztosítsa, hogy a függöny nem penészedik be (segít, ha két külön készlete is van).

Fürdőszobai kiegészítők

Fürdőszobai kiegészítők kiválasztásakor segít, ha tudja, mire van szüksége. Egy WC papír tartó és egy törölközőtartó elég alapvetőnek számít, de esetleg szüksége lenne több polcra? Egy tükrös szekrény, esetleg egy szappantartó, jó megoldás, ha kevés a hely a mosdó körül.

A fürdőszoba stílusa meghatározó szerepet játszik abban, hogy milyen kiegészítőket fog választani. Egy trendi tervezés esetén modernebb, minimalista dizájnban kell gondolkodnunk, amíg egy hagyományos fürdőszoba kialakításakor részletesebb díszítések és kerámiabetétek felé érdemes hajlanunk.

A fürdőszobai felszerelések elég sok bútorból állhatnak, a legkisebbektől - mint egy tükrös szekrény - a nagyobb faliszekrényekig.

Ha egy bútordarab könnyen eltávolítható vagy mozgatható, akkor az a bútor egy fürdőszobai felszerelés lesz, viszont a rögzített fürdőszoba szerkények inkább a fürdőszobai berendezések közé tartoznak, mivel nem valószínű, hogy veszi majd a fáradtságot az eltávolításukhoz, kivéve ha eljött az idő a cseréjükre.

Még több tanács a fürdőszobai felszerelésekhez

Mindegy milyen fürdőszobai felszereléseket választ, mindig kifizetődő, ha időt szán az aprólékos részletekre, amik személyebbé teszik a fürdőszoba dekorációját.

Zárásul

Ez minden, amit tudni érdemes a fürdőszobai felszerelésekről a fürdőszobájához. A Diplon-nál fürdőszobai felszerelések széles választékából válogathat, sokféle stílusban és méretben, hogy mindenki megtalálhassa pont az ízléséhez passzolót.

Hogyan válasszunk a kampó, rúd vagy a gyűrű törölközőtartók közül?
13
Szept

Törölközők minden fürdőszobában vannak, amikben van zuhanyzó vagy fürdőkád. Valahova fel kell őket akasztani. A törölköző gyűrűk, kampók és rudak gyakori és hatékony megoldások a törölközők felakasztására és megvan a saját előnyük stílusukban is. Különböző anyagokból készült verziók érhetőek el, így könnyen beilleszthetőek bármilyen fürdőszoba stílusába. Egy jó törölközőtartó kényelmet, egyszerűséget és stílust sugároz. Fürdőszobája törölközőtartójának kiválasztásakor meg kell találnia az igényeinek megfelelőt, mind minőségben, mind esztétikailag.

Hogyan vásárolja meg a megfelelő fürdőszoba mosdót?
18
Okt

Ha új mosdót vásárol, le fogja nyűgözni mennyit változik tőle az eddig unalmasnak hitt fürdőszobája. Nagyon sokféle stílusú elérhető fürdőszoba mosdót találhat a piacon, azonban a kiválasztásakor nagyon sok dologra oda kell figyelni. Az alapanyagok típusától, a stíluson és megjelenésen át a változó formákig, kiválasztani a megfelelő fürdőszobai mosdót eléggé bonyolult lehet. Töltsön el egy kis időt azzal, hogy átgondolja, mi lesz a legjobb választás az ön számára.