+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Vásárlói útmutató: zuhanyajtók

2022.10.19 11:40
Vásárlói útmutató: zuhanyajtók

Zuhanyajtót keres? Akár egy vadonatúj zuhanyajtót épít be, akár a jelenlegit cseréli, elengedhetetlen megtalálni a legjobbat. Habár zuhanykabinhoz ajtót választani egyszerűnek hangzik, sokkal trükkösebb, mint ahogy azt gondolná.

Milyen dizájnt válasszon? Mennyi helyre van szüksége? Milyen kivitelt válasszon? Ez egy kicsit idegőrlő is lehet, de ne aggódjon, hiszen az új zuhanykabin kiválasztásának nem feltétlenül kell, hogy egy nehéz feladat legyen.

Azért készítettük ezt a vásárlói útmutatót, hogy megkíméljük a stressztől, és segítsük megkönnyíteni a döntését a tervezéstől a vásárlásig. Megmutatjuk, hogyan kezdjen bele a vásárlásba, és hogy mire kell figyelnie, ha kabint vásárol a fürdőszobájához.

Amiket figyelembe kell venni vásárlás előtt

Amikor például zuhanykabin ajtót vásárol, nem tanácsos egyszerűen a legszebbet kiválasztani. Elég sok dolgot észben kell tartani, de ne aggódjon, ha megfogadja tanácsainkat, akkor nem lesz egy komplikált, hosszadalmas procedúra.

 

Összeállítottunk egy listát azokról a dolgokról, amiket érdemes figyelembe vennie, ha új ajtót keres, a mérések végrehajtásától, az alapterületen át, a költségvetésig, és persze a legmegfelelőbb kiviteleket is.

Mérések

A pontos mérések elengedhetetlenek a megfelelő zuhanyajtó kiválasztásában. Ha elrontja a méréseket, a vásárlás után problémákba fog ütközni. Bizonyára nem szeretné ha megérkezik a zuhany ajtaja és akkor derül ki, hogy rossz a méret.

Találgatás helyett használjon mérőszalagot, mivel így kapja meg a legpontosabb értékeket. Bizonyosodjon meg róla, hogy lehetőleg milliméterben, a pontos szélességet, mélységet és a magasságot is méri le.

Ha van egy régi zuhany ajtaja, és egyszerűen csak le szeretné cserélni, mérje le a jelenlegi zuhanytálcát, hogy megtudja, mekkora ajtóra van szüksége.

A zuhanykabin helye

A zuhanykabin helye szintén meghatározó lehet a zuhanyajtó felszerelése szempontjából. Egy sarokzuhanyzónál lehet nincs annyi hely egy ajtónak, mint egy olyan kabinnál, ami viszont a fal közepén helyezkedik el.Vegye figyelembe, hogy hol van a zuhanyzója, vagy hol fog elhelyezkedni, és az alapján válasszon ajtót, ami a legelőnyösebb a hely adottságait figyelembe véve.

A hely mérete

Tudjuk, hogy csábító lehet nagyban gondolkodni, ha új ajtót választ a zuhanykabinjához, de ez a felszereléskor problémákat okozhat! Ha végzett a mérésekkel, legyen biztos abban, hogy tényleg megfelelő méretű lesz és illeszkedni fog a helyére.

Költségvetés

Ha bármi újat vásárol, könnyű túlzásokba esni, és lehet azon kapja magát, hogy olyan termékeket nézeget, amiket egyszerűen nem tud megfizetni. Ez elszomorító lehet, de hogy ezt elkerülje, döntse el hogy mennyit tud kényelmesen rászánni, és ragaszkodjon is döntéséhez.

Dizájn

Válassza ki milyen dizájnt szeretne. Sok különböző stílus érhető el, ezért trükkös lehet csak egyet kiválasztani. Egy szigorú költségvetés segíthet leszűkíteni a lehetőségeket.

A fürdőszoba mérete és a jelenlegi dekoráció is meghatározó tényezők a választásban, és persze a saját ízlése is. Gondolja át, hogy milyen megjelenést szeretne elérni. Letisztult és kifinomult dizájn a cél? Ha igen, akkor például egy átlátszó üvegajtó igazi eleganciát fog kölcsönözni a szobának.

Ha több privát szférát szeretne, egy tejüveg a legjobb választás. Arról nem is beszélve, hogy elég vonzó fürdőszoba kiegészítők az ilyen típusú felületek.

Zuhanykabinok különböző típusai

A zuhanykabinok sok stílusban elérhetőek, ami trükkössé teheti a választást.

Keret nélküli zuhanykabinok

A keret nélküli zuhanykabinoknak nincsen látható keretük. Ez a keret nélküli stílus egy igazán mai, ultra-modern megjelenést biztosít. Ez a design a tökéletes választás, ha egy kis luxust szeretne adni a fürdőszobájához.

Végezetül

Ez minden, amit tudnia érdemes a megfelelő zuhanykabin kiválasztásáról a fürdőszobájához. A Diplon-nál zuhanykabinok és zuhanyajtók széles választékából válogathatnak, hogy mindenki megtalálja azt, amire szüksége van.

A termosztátos zuhany csaptelepek előnyei
18
Okt

A dizájn és a technológia fejlődésének köszönhetően mindig újabb és jobb minőségű csaptelepek kerülnek a kínálatba. Ma az egyik legnépszerűbb modell, a termosztátos zuhany csaptelep - köszönhetően a nagyon kényelmes funkcióknak, amiket kínál. Ismeri minden előnyüket? Mi elmondjuk! Mi is az a termosztátos zuhany csaptelep?

A walk-in zuhanyfalak előnyei és hátrányai
19
Okt

A walk-in zuhanyfalak sok szempontból előnyösebbek, mint az átlagos zuhanyzók, mivel könnyű hozzáférhetőséget és biztonságot nyújtanak. Szinte kizárt, hogy bármilyen baleset érjen minket a zuhanyba való belépés közben, ezért egyszerű és biztonságos megoldást jelent mozgássérült személyek számára is. Mindig fontos, hogy észben tartsuk a hosszú távú szükségleteket, amikor felújítjuk a fürdőnket, főleg ha azt idősek vagy mozgássérültek is fogják használni majd.