+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Walk-in zuhanyfal előnyei és hátrányai

2022.10.18 14:40
Walk-in zuhanyfal előnyei és hátrányai

Ha az elmúlt években követte a fürdőszoba dizájn változásait, észrevehette, hogy az egyik leggyakoribb trend a fürdőszoba felújításokban, a walk-in zuhanyfalak népszerűségének növekedése. Gyakran a háztulajdonos bérel fel egy fürdőszoba felújító céget, hogy átalakítsák a meglévő fürdőszobáját vagy egy kádat ilyen zuhanyzóvá alakítsanak, ugyanis elég sok előnye van ennek a letisztult, szegély nélküli megoldásnak. Viszont ha nem óvatos a kulcsfontosságú dizájnelemek tervezése során, akkor lesz pár részletük ezeknek a zuhanyzóknak, amik akaratlanul is problémákat okozhatnak a jövőben.

Előny: visszafogott elegancia

Ha egy feltűnően modern, stílusos megjelenést keres, akkor szerencséje van. Mivel nincs se küszöb se ajtó: a walk-in zuhanyfalak feltűnés nélkül illeszkednek be a fürdőszobába, és egyfajta összekötőként szolgálnak a fürdő különféle részei között. Képzeljen el például 1x1 hüvelykes csempéket tömör színben, mint a faszén vagy a palaszürkét az egész fürdőszobában, textúrát adva a helyiségnek, letisztult és kifinomult módon a walk-in zuhanyfallal együtt. Ez az egységes tervezés harmonikussá teszi a helyiséget, és ezen felül még a tér is nagyobbnak érződik.

Lehetséges hátrány: csúszik, amikor nedves

Amennyiben aggódik, ha az ajtó nélküli kialakítás miatt kicsapódik a víz a fürdőszobába, van megoldás. Ilyen például egy üveg vagy márványfal gondos elhelyezése a zuhanyfej mellé, ami kordában tartja a vizet és közvetlenül a zuhanyzóra hárítja azt tisztálkodás közben. Ha pedig minden téren meg szeretné oldani a problémát, választhat csúszásmentes csempéket is, ami enyhén süllyed a központi lefolyó irányába a lehető legnagyobb biztonság érdekében.

Előny: nagyobb megközelíthetőségTartósan egy otthont választva élni és ott megöregedni népszerű elképzelésnek számít: a 65 év feletti felnőttek 87%-a a jelenlegi házukban marad, ahogy megöregednek - az AARP felmérései szerint. A fürdőszoba felkészítése az idős korra, a nagyobb megközelíthetőség érdekében kritikus lehet az Ön kényelme és biztonsága szempontjából. Az Öregedés Nemzeti Intézete (National Institute on Aging) szerint háromból egy nyugdíjas esik el az otthonában minden évben, és ezeknek az eséseknek a 80%-a a fürdőszobában történik. A walk-in zuhanyban viszont a küszöbök hiánya megkönnyíti a tisztálkodást, így könnyebb megközelítése, és a tény, hogy nem kell aggódni az ajtó szélessége miatt sem. Emiatt nagyszerű választás a kerekesszékesek számára is. A hab a tortán, hogy minél nagyobb az otthona megközelíthetőségének mértéke, annál szélesebb körben lesz vonzó a vevők számára, tehát egyben növeli az ingatlan értékét is.

Lehetséges hátrány: a hideg légáramlás

A fürdőszoba méretétől és szellőzésétől függően, egy ajtó nélküli zuhanyzó esetében van rá esély, hogy a hűvös huzat megcsapja, amint elzárja a melegvizet. Ahogy már korábban is említettük, egy kisebb fal előnyös lehet ebből a szempontból, mivel blokkolhatja a nemkívánatos légáramlatokat is. Amennyiben szeretné elkerülni ezt az apróságot, érdemes megfontolni a fürdő felújítása során a padlófűtés beépítését is.

Előny: könnyű takarítani

Ismerjük el, senki nem élvezi a fürdőszoba takarítását, szóval minél kevesebb időt vesz igénybe annál jobb. Ez a legszebb a walk-in zuhanyfalban: kevesebb zegzugot szükséges tisztítani, mint egy hagyományos fürdőszobában. A felületei simák, tehát egy egyszerű áttörlés után olyan lesz, mint újkorában. Másrészt búcsútmondhat az ütött-kopott, penészbarát zuhanyajtóknak és zuhanyfüggönyöknek is.

Lehetséges hátrány: a fürdőszoba mérete

A közhiedelemmel ellentétben nincs szüksége nagy fürdőszobára ahhoz, hogy be tudjon építeni egy walk-in zuhanyfalat. Az viszont igaz, hogy a nagy fürdőszobák több mozgásteret biztosítanak, viszont ezek a zuhanyzók jó választásnak bizonyulhatnak bármilyen fürdőszoba mérethez. Mivel nincs kabinjuk, nagyon könnyen növelhető velük a terület térérzete. ezen kívül megfelelő vízelvezetés minimalizálhatja a csúszás veszélyét, és a szegélyek nélküli üveg vagy márvány fal segíthet a víz elszigetelésében is.

Végezetül

Ez minden, amit tudni érdemes a megfelelő walk-in zuhanyfal kiválasztásáról a fürdőszobájába. A Diplon-nál walk-in zuhanyfalak széles választékából válogathat, számtalan méretben és stílusban, hogy mindenki megtalálja pont azt, ami az ízlésének megfelelő.

Fekete zuhanyzók – vásárlási útmutató
16
Szept

A matt fekete szín egy modern és sokoldalú dizájn, ami az egyik legnépszerűbb választás a zuhanyzóknak, csapoknak és fürdőszobai kiegészítőknek. Ebben a blogban végigmegyünk a legjobb fekete zuhanyfejeken, kézi zuhanyokon, és zuhanykabinokon amelyekből megkaphat minden inspirációt és ismeretet ahhoz hogy megtervezze a saját fekete fürdőszobáját. Ha a matt fekete fürdőszoba mellett tette le a voksát, de nem biztos benne hogy melyik stílust válassza belőle, mi ötletekkel és tanáccsal tudunk szolgálni. Segítünk abban, hogy hogyan kombinálja a feketét a többi színnel és kivitellel.

Hét divatos fürdőszoba ötlet és inspriáció
19
Szept

 

Fürdőszoba ötletek

Fürdőszobabelső inspirációs ötleteket keres? Tekintse meg legújabb fürdőszoba ötleteinket!