+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | +36301222237 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Zuhanykabin vásárlási útmutató

2022.09.14 14:47
Zuhanykabin vásárlási útmutató

A zuhanykabinok nagyon sokféle változatban és méretben érhetőek el, szóval nem okozhat problémát megtalálnia a fürdőszobájához legjobban illőt.

Másik nevükön zuhanyfülkéknek nevezik őket. Egy zuhanykabin szinte bárhova elhelyezhető a fürdőszobájában, amennyiben a vízvezetékezés engedi.

A sarok a leggyakoribb pozíció, de két fal közé is elhelyezhetőek, hogy helyet spóroljon.

A megfelelő kabin kiválasztása nem olyan könnyű, mint gondolná, ezt az útmutatót pedig azért készítettük, hogy segítsünk a választásban.

Miért vegyen zuhanykabint?

Először is határozzuk meg, hogy milyen fajta fürdőszobában lesz elhelyezve a kabin.

Egy saját fürdős szobában, vagy egy fő családi fürdőszobában lesz elhelyezve?

Egy gyakran használt családi fürdőszobában a zuhanyfülkének ki kell bírnia a mindennapos csapkodásokat és kopogásokat, ebben az esetben megéri egy kis extrát fizetni, hogy biztosítsuk a minőséget és tartósságot. Ha egy szoba saját fürdőszobája, akkor a helytakarékos tervezés a legfontosabb.

Sok oka van annak, hogy miért vásároljon egy zuhanykabint a fürdőszobájához, a legfontosabb, hogy stílusos és praktikus alternatívája a fürdőkádnak.

Egy zuhanykabinnal könnyedén be- és kiléphet, és sok dizájn van, ami beillik bármilyen fürdőszobába. A zuhanykabin arra is ideális, hogy egy ritkán használt fürdőkádat kicseréljünk vele.

 

Hogyan válasszunk zuhanykabint – amit tartson észben!

Mielőtt megvásárolja a zuhanykabinját, több dolgot is figyelembe kell vennie. Először is a meglévő hely méretét, illetve hogy belépős zuhanykabint szeretne, vagy egy egyszerű zuhanykabint.

Egy szoba saját, privát fürdőszobájához szükséges, vagy egy családi fürdőszobába kell? Ez befolyásolja a legjobban, hogy milyen zuhanyfülkét fog megvásárolni. Gondos tervezéssel lehetséges egy zuhanykabint beszerelni kis helyre is, ami segíthet felszabadítani a fő fürdőszobát a reggeli sietségben. Vegye figyelembe a szoba méretét és magasságát. Tengelyes és félbenyíló ajtók segíthetnek, ha kicsi a hely, mint ahogy az is, ha két fal közé szereljük be.

Hol lesz a zuhanykabin? Egy sarokban, esetleg külön elválasztott hely lesz neki kialakítva? Ez meghatározza milyen fajta zuhanytálcára és fülkére lesz szüksége. Például ha középre szeretné tenni, háttal a falhoz, akkor egy d-formájú zuhanykabinra lesz szüksége.

Mekkora zuhanykabinra lesz szüksége?

A zuhanykabin mérete leginkább a rendelkezésre álló hely méretétől és a fürdőszobája méretétől függ. Ha nagy fürdőszobája van, akkor egy belépős zuhanyzót fontoljon meg, de ha kevesebb a helye, akkor a félbenyíló ajtó a legideálisabb, vagy egy félkör alakú kabin is segít spórolni a hellyel. Következőleg pedig megmutatjuk hogyan mérje ki a zuhanykabinját.

Hogyan mérjen egy zuhanykabinhoz?

Ha a zuhanykabin helyének méretét szeretné meghatározni, szüksége lesz a magasságra, szélességre, és a hely mélységére, ahol a zuhanykabin vagy zuhanyfülke be lesz szerelve.

A biztonság kedvéért ellenőrizze a mérései eredményeit többször is.

Zuhanykabin kis fürdőszobákhoz

A kis zuhanykabinok félbenyíló ajtókkal 700 mm szélesen kezdődnek, és ezek ideálisak azokba a fürdőszobákba, ahol limitált a hely. A félkörös zuhanyzó egységek is nagyszerűek helytakarékosság szempontjából és alternatívát kínálnak a négyszögletes vagy kocka zuhanykabinokhoz. A köríves felület helyet spórol a mozgótérből, a sínen csúszó ajtók pedig könnyű használhatóságot biztosítanak.

Még egy jó megoldás lehet a kicsi fürdőszobákhoz egy zuhanyfülke és tálca beillesztése a két fal közé. Választhat zsanéros, tengelyes, csúszó, vagy félbenyíló zuhanyajtók közül. Ha szűk a hely, legjobb a csúszó vagy a félbenyíló ajtó.

Végezetül

Ez minden, amit tudnia érdemes arról, hogy hogyan válasszon megfelelő zuhanykabint a fürdőszobájához. Diplon-nál zuhanykabinok nagy választékát találhatja meg. Mindezek mellett pedig garantáltan kiválaszthatja a saját ízlésének való zuhanyajtókat is – a fekete zuhanyajtóktól a letisztult belépős zuhanyzókig.

4 különböző típusú zuhanykabin: Hogyan válasszuk ki a megfelelőt?
18
Okt

A zuhanyzás élménye mindig csodálatos. Az emberiség első természetes zuhanya egy átlagos vízesés volt. Miközben lazítunk, a vízfolyás tetőtől-talpig tisztára mos minket. Nem véletlen tehát, hogy a természetből inspirálódva, az emberiség létrehozta a beltéri zuhanyt. Egy zuhanyzás céljára kialakított helyiséget hoztak létre, és elnevezték vizes helyiségnek, amely hamar az otthon és a mindennapi élet elengedhetetlen részévé vált.