+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

A különbség a plexi zuhanyfal és az üveg zuhanyfal között

2023.03.06 09:08
A különbség a plexi zuhanyfal és az üveg zuhanyfal között

Ez a cikk a plexi zuhanyfal és az üveg zuhanyfalak közötti különbségeket vizsgálja. Megvizsgáljuk az előnyeiket, hátrányaikat, a költségekkel kapcsolatos megfontolásokat, a telepítési folyamatokat és még sok mást, hogy segítsünk eldönteni, melyik faltípus a legjobb a fürdőszoba felújítási projektjéhez. Akár modern, akár hagyományos stílust szeretne a fürdőszoba kialakításában, a két anyag közötti különbség megértése sokat számíthat, amikor megalapozott döntést kell hoznia arról, hogy melyik zuhanyfal a megfelelő az Ön számára.

Az üveg vs plexi zuhanyfalak előnyei és hátrányai

 

A plexi zuhanyfalaknak van néhány előnye az üveg zuhanyfalakkal szemben. Egyrészt kisebb a törésveszélyük. Ezenkívül átlátszatlanabbak, így nem kell aggódnia amiatt, hogy az emberek belátnak a zuhanyzóba. És könnyebben tisztíthatók, mivel nincsenek varratok vagy fugavonalak, amelyekben a szennyeződés és a penész összegyűlhet.

 

A plexi zuhanyfalak fő hátránya, hogy nem olyan stílusosak, mint az üveg zuhanyfalak. Hajlamosak egy kicsit olcsónak és műanyagnak tűnni. Az üveg zuhanyfalakat testre szabottan lehet tervezni, hogy illeszkedjenek a fürdőszoba többi részéhez, és sokkal fényűzőbb érzést keltenek.

 

Ha aggódik az üveg törése miatt, mindig választhatja az edzett üveget, amelyet úgy terveztek, hogy apró, ártalmatlan darabokra törjön, ha összetörik. A plexiüveg is kapható edzett formában, de ez nem annyira elterjedt.

 

Az egyes anyagok különböző tartóssági szintjei

 

A zuhanyfal kiválasztásakor sokféle anyag közül választhat. Minden anyagnak megvannak a maga egyedi előnyei és hátrányai. Az egyik fontos tényező, amit figyelembe kell venni, az anyag tartóssága. Egyes anyagok tartósabbak, mint mások, és jobban bírják a kopást. Itt megnézzük az egyes anyagok különböző tartóssági szintjeit, a plexi zuhanyfalra összpontosítva, a plexi zuhanyfal és az üveg zuhanyfal közötti különbséget:

 

Plexi: A plexi egyfajta akril műanyag, amely törésálló. Azért népszerű választás zuhanyfalakhoz, mert nagyon tartós és könnyen tisztítható. A plexi zuhanyfalakon kisebb valószínűséggel alakul ki penész vagy penész, mint más típusú zuhanyfalakon. A plexi zuhanyfal azonban könnyen karcolódhat, és nem olyan hőálló, mint az üveg.

 

Üveg: Az üveg az egyik legnépszerűbb választás zuhanyfalakhoz, mivel nagyon tartós és nagy hőállóságú. Az üveg zuhanyfalakat könnyű tisztítani és karbantartani is. Az üveg azonban eltörhet és összetörhet, ha elég erősen ütik.

 

Tehát melyiket válassza? Ez valóban az Ön személyes preferenciáitól és igényeitől függ. Ha tartós, könnyen tisztítható zuhanyfalat szeretne, a plexiüveg lehet a jobb választás. Ha hőálló zuhanyfalat szeretne, amely jól néz ki, az üveg lehet a jobb választás.

 

Hogyan lehet a legjobban tisztítani és karbantartani mindkét lehetőséget

 

A plexi és az üveg a zuhanyfalak két népszerű anyaga. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, ezért fontos tudni, hogyan kell mindkettőt megfelelően tisztítani és karbantartani.

 

A plexi zuhanyfal olcsóbb alternatíva az üveghez képest, de könnyebben karcolódik és idővel megsárgulhat. A plexiüveg tisztításához használjon enyhe szappant és meleg vizet. Kerülje a durva vegyszerek vagy súrolószeres tisztítószerek használatát, mivel ezek károsíthatják a felületet. Keményebb foltok esetén próbálkozzon hígított ecetes oldattal. A plexi zuhanyfal karcolásoktól való megóvása érdekében fektessen be egy átlátszó ragasztófóliába, amelyet a felületre helyezhet.

 

Az üveg zuhanyfalak drágábbak, mint a plexiüveg, de tartósabbak és ellenállóbbak a karcolásokkal és a sárgulással szemben. Az üveg tisztításához minden zuhanyzás után használjon egy facsarót, hogy eltávolítsa a vízfoltokat. Keményebb foltok esetén használhat üvegtisztítót vagy hígított ecetes oldatot. Ügyeljen arra, hogy ne használjon csiszoló hatású tisztítószereket, mivel ezek károsíthatják az üveget. Hogy megvédje az üveg zuhanyfalát a karcolásoktól, fektessen be egy átlátszó ragasztófóliába, amelyet a felületre helyezhet.

 

zuhanyozó zuhanyfal

 

Mikor válasszon üveg vagy plexi falat

 

A plexi zuhanyfalak nagyszerű választás, ha az üveg megjelenését szeretné az üveg súlya vagy ára nélkül. Emellett tartósabbak, mint az üveg, és kevésbé valószínű, hogy összetörnek, ha leejtik vagy megütik őket.

 

A plexi egy átlátszó, műanyag anyag, amelyet gyakran használnak az üveg helyett. Könnyű, törésálló és olcsóbb, mint az üveg. A plexiüveg zuhanyfalak modern megjelenést és hangulatot kölcsönöznek fürdőszobájának.

 

Ha a plexi zuhanyfalakat fontolgatja fürdőszobája számára, néhány dolgot érdemes szem előtt tartani. Először is, a plexi üveg kevésbé hőálló, mint az üveg, így magas hőmérsékletnek kitéve elvetemedhet vagy elszíneződhet. Másodszor, a plexi könnyebben karcolódik, mint az üveg, ezért gyakrabban kell tisztítani.

 

Ha tartós, stílusos és költségkímélő megoldást keres a zuhanyzó falához, a plexiüveg nagyszerű választás.

 

Következtetés

 

Összefoglalva, a plexi zuhanyfal és az üveg zuhanyfal közötti választás az Ön személyes preferenciáitól függ. A plexi olcsóbb, mint az üveg, de könnyen megkarcolódhat, és előfordulhat, hogy hamarabb kell cserélni. Az üveg drágább, de elegáns megjelenést biztosít, amely megfelelő ápolás mellett évekig kitart. Mindkét anyag elég tartós ahhoz, hogy ellenálljon a fürdőszobai környezetben a víznek való kitettségnek, így esztétikai vagy költségvetési megfontolások alapján dönthet.

Fürdőkád méretek és kivitelezések
22
Febr

Üdvözöljük a kád méretekről szóló cikkben! Itt a különböző fürdőkád típusokat és azok méreteit fogjuk megvizsgálni. Megbeszéljük, hogyan mérje ki fürdőszobája helyét egy új kád beszerzéséhez, valamint tippeket adunk az Ön igényeinek megfelelő fürdőkád méret kiválasztásához. Akár egy luxus áztató kádat keres, akár csak olyat, ami illik a meglévő dekorációjához, ebben az útmutatóban minden megtalálható, amit a tökéletes méret megtalálásához tudnia kell.

Minden a zuhanykabinokról és fajtáiról: hátfalas zuhanykabin vagy zuhanykabin tálcával?
13
Febr

A zuhanykabinok minden fürdőszoba elengedhetetlen részét képezik. Kényelmes zuhanyzási lehetőséget biztosítanak, valamint segítenek tisztán és szárazon tartani a fürdőszoba többi részét. Ebben a cikkben arról lesz szó, hogy miért olyan fontosak a zuhanykabinok a fürdőszobákban, milyen fajtákat különböztetünk meg (pl: hátfalas zuhanykabin, zuhanykabin tálcával), hogyan lehet őket hatékonyan használni, és milyen anyagokat érdemes figyelembe venni, amikor kiválasztja otthonába. Megnézünk néhány tippet arra vonatkozóan is, hogyan lehet őket idővel megfelelően karbantartani. Ha tehát tanácsokat keres a zuhanykabin kiválasztásával vagy karbantartásával kapcsolatban, akkor olvasson tovább!