+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

+361-333-8227 | info@diplon.hu | 1107 Budapest, Száva u. 8 | 10% kedvezmény minden zuhanykabinra | Heti akár 10%-os akció egyes termékekre

Blog

Öt függöny ötlet kis fürdőszobákhoz: Luxus, ami befér

2022.10.19 10:20
Öt függöny ötlet kis fürdőszobákhoz: Luxus, ami befér

Egy kisebb fürdőszobában, az egyszerűség érdekében, jó ha elkerüli a zsúfoltságot. Érdemes úgy alakítani, hogy a fürdő nagynak érződjön, miközben a helyiség kompakt marad. Az igaz, hogy ebben elég trükkös megtalálni az egyensúlyt, könnyű ugyanis túlzásba esni a sok kiegészítő és bútor összezsúfolásával, még akkor is ha olyan szerénynek tűnő kiegészítőről is van szó, mint a függönyök. Ennek ellenére van rá mód, hogy tökéletes illeszkedéssel helyezzünk el függönyöket kis fürdőszobákban, úgy, hogy a szoba összképének semmilyen formában ne ártsanak. Olvasson tovább, és fedezzen fel öt fürdőszoba függöny ötletet a legjobbak közül. Mind az öt lehetőség kényelmesen és pazarul illeszkedik a fürdőbe anélkül, hogy egyszerűen csak egy másodlagos dolognak tűnjön.

Színezett hálós függönyök

Semmi más nem tükrözi annyira az eleganciát, mint egy színezett hálós függöny, ami színt és kreativitást visz a fürdőszobába anélkül, hogy túl feltűnő vagy rikító lenne. Ha klasszikus hatást szeretne elérni a fürdőszobájához, akkor megéri tanulmányozni a hálós és a csipkés függönyöket is. Legtöbb színezett hálós függöny pamutból készül, így könnyű őket tisztítani és egyben strapabíróak is. Szinte bármilyen ablakhoz használhatóak, és a fürdőszobában különösen lenyűgözően hatnak. Változatos színekből és tónusokból válogathat, a könnyed semleges tónusoktól a bátrabb élénk árnyalatokig. Ha egy kifinomultabb színvilágot szeretne a fürdőszobához, a színezett hálós függöny tökéletes választás lesz.

Festett üveg

A festett üveg az egyik legstílusosabb ”ablaktakaró” opció egy fürdőszobához. Az átlátszóság és a színek igazán elegáns megjelenést adnak az üvegnek, ami tökéletesen illik a legtöbb fürdőszobába. Ha modern és stílusos megjelenést keres a fürdőszobájához, a festett üveg tökéletes választás lehet. Sokféle festett üveg kínálat érhető el, változatos színekben, ezért szinte azonnal megtalálhatja színben a leginkább fürdőjéhez passzolót. Mintát is választhat, mint például a méhsejt vagy az egyszerű négyzet. Ez egy kis extra eleganciát ad hozzá a fürdőszobájához. A festett üveg egyébként ideális megoldás lehet majdnem minden ablakhoz az otthonában, nem csak a fürdő ablak kategóriában. Felhasználható továbbá francia- vagy teraszajtókhoz is.

Okos világítás

Ha a fürdőszobájában van ablak, lehetséges a függönyök teljes mellőzése az okos világítás használatával. A szoba elosztásától függően ez lehet a tökéletes megoldás. Több rögzítési mód közül válogathat, mint például a LED szalagok vagy a beépíthető süllyesztett lámpák. Több szín és fényerőállítás opcióval is elérhetőek, így teljesen személyre szabhatja őket úgy, hogy azok tökéletesen illeszkedjenek a fürdőszobájába. Ha a világítással szeretnénk kiváltani a függönyöket, megéri konzultálni egy villanyszerelővel, hogy kivitelezhető-e egyáltalán az elképzelés a fürdőszobájában. Lehetséges, hogy egy fényerő-szabályozó kapcsolót kell felszerelnie, ami költséges lehet, ugyanis itt ami a legfontosabb, hogy biztosítania kell a fények egyszerű kezelhetőségét. Ha ki kell lépnie a fürdőszobából ahhoz, hogy állítson a lámpán az már nem lesz kényelmes.

Sötét színek és feltűnő minták

Feltűnő, ütős minták és színek nagyszerűek a kisebb fürdőszobákban. Sok ember úgy gondolja, hogy kis minták a legjobbak a kis méretű helyiségekben, de a feltűnő és merész minták valójában lenyűgöző hatást érhetnek el egy fürdőszobában. A trükk az, hogy válasszon sötét színeket és hozzá feltűnő vagy világos kiegészítő színeket, illetve mintákat. Például a fekete és a fehér, a piros és a kék remek párosítás lehet. Ne féljen tehát a feltűnő kontraszt színek keverésétől sem, meglepően stílusosok lehetnek. Például ha kék csempéi vannak, akkor egy piros függöny vagány és ütős választás lehet. Ha pedig fekete csempéi vannak, akkor tömör fehér függönyök lenyűgöző hatást érnek el.

Végezetül

A függöny dizájn kiválasztását jól át kell gondolni, figyelembe véve a rendelkezésre álló helyet. Egy kis fürdőszoba más megközelítést igényel, mint egy nagy, de nem kell hogy a klausztrofóbia érzetét keltse. Sőt, függönyök segítségével egy hívogató hangulatú kényelmes teret alkothatunk meg, amit átjár a fény. Számtalan választási lehetősége van megtalálni a legjobb dizájnt, ami csak attól függ, hogy mi illik a rendelkezésére álló helyre.

Ennyit érdemes tudni a megfelelő zuhanyfüggöny 
kiválasztásáról a fürdőszobájához. A Diplon-nál zuhanyfüggönyök széles választékát találja, különböző méretekben és stílusban, hogy garantáltan mindenki meglelje köztük a saját ízlésének valót.

A zuhanyfej és a zuhanyzó kiválasztása
14
Szept

Egy élénkítő zuhany nagyszerű kezdete lehet a napnak. Ismerje meg a különböző zuhanyfejeket, zuhanycsapokat, és zuhanyrendszereket amik a legjobban passzolnak a fürdőszobájához.

Átfogó útmutató a zuhanykabinokhoz és bemutatjuk, hogy hogyan forradalmasították a fürdőszobai élmén
19
Okt

Bevezetés: Mi is az a zuhanykabin?

Ha fürdőszobáról van szó, akkor mindenképp úgy kell kialakítania, hogy az praktikus legyen és jól is működjön. A zuhanykabin például egy nagyszerű módja annak, hogy a legtöbbet hozza a rendelkezésre álló helyből.